maanantai 8. elokuuta 2016

Toivottavasti teillä...

...on ollut mukava loma, käydäänpä katsomassa millaisissa tunnelmissa Veijareiden lomailu jatkuu! Lukumusaksi voitte ottaa vaikka tämän biisin:



Aiemmat osat
Osa 78: Pitkä rantapäivä


Vaikka Veijareiden perheen lomahuvila aika suuri olikin, oli siellä kuitenkin vain yksi vessa. Simit kerääntyivät kylpyhuoneen vieressä oleville sängyille jonottamaan omaa vuoroaan. Ainakin on pehmoiset paikat!

Yksi vessa hidasti yleisestikin aamutoimien tekemistä, ja vaikka lomalla oltiinkin oli mukaan varattu jokusia oppikirjoja, joita saattoi ajankuluksi lukea jos muita joutui odottamaan kauankin ennen yhteisötonteille lähtöä.

Kun jokainen oli vihdoin käynyt vuorollaan vessassa ja syönyt sen verran ettei heti tule nälkä, pääsi perhe vihdoin matkaan ja uusi lomapäivä saattoi kunnolla alkaa.

Linneaa kiinnosti tulitanssin opettelu, ja hän päätti mennä pyytämään paikallista tanssijaa opettajakseen. Linnea liikutteli keppiä sujuvasti jalkojensa välistä päänsä yläpuolelle pyöriteltäväksi, mutta saa nähdä sujuuko homma yhtä hyvin sitten kun kepin päätyihin sytytetään tuli.. Tanssijan selkätatuoinnista tulee muuten mieleen simssin lääketiede-uran symboli. .-D

Linnean harjoittelua seuraamaan kerääntyneiden simien joukossa pyöri puolestaan Ilmi, joka toivoi kovasti oppivansa paikallisen löysäilytervehdyksen. Muut turistit katselivat naista kummeksuen tämän esittäessä heidän edessä horjuvaa liikesarjaa eikä kukaan tuntunut osaavan opettaa jutun jujua Ilmille.

Lopulta Ilmi kyllästyi ja siirtyi rannalle mihin muu perhe oli sännännyt viettämään aikaa. Ilmi istahti aurinkotuoliin lepuuttamaan jalkojaan joita särki jatkuva korkokengillä kävely ympäri Twikkii-saarta, ja seuratessaan veteen päätyneiden Arvon ja Armin pulikointia nainen mietti ettei uikkarin päälle vaihtaminen olisi huono idea vaikkei heti veteen hinku olisikaan. Riikka ja Elmo olivat päättäneet pitää hiekkalinnanrakennuskilpailun, ja Aaro kiersi lasten luona auttamassa kumpaakin vuorotellen.

Kuivasta hiekasta kuitenkin vaikea rakentaa tukevia torneja, ja linnan romahdettua lapsia alkoi kyllästyttää. Riikka riensi Arvon ja Armin seuraan uimaan, mutta Elmo jäi vielä tonkimaan rantahiekkaa. Nikke ikävöi entisen loman rusketustaan ja päätti yrittää hankkia väriä kalpeaan ihonsa päälle.

Lopulta Elmokin uskaltautui varovasti astelemaan veteen muiden sisarusnelosten seuraksi. Poika ei osaa vielä uida, joten hänen on käytettävä uimarengasta kellukkeena.

Uiminen alkoi pian kyllästyttää lapsia, ja suurin osa otti Nikestä mallia ja asettui odottelemaan rusketuksen vaikutuksia rantahiekalle levittämänsä viltin päälle. Riikasta auringonottaminen oli tylsä idea, ja tyttö yrittikin kaivella simpukankuoria ja muita pikkuesineitä esiin rantahiekasta.

Mitään ei vissiin löytynyt kun Riikalla on ärjy ilme. .-D

Linnea oli selviytynyt tulitanssioppitunniltaan kunniakkaasti ja siirtyi rannalle muun perheen kanssa. Elmo ja Riikka olivat rakentamassa hiekkalinnoja, mutta vuorovesi hajotti ne, ja kaiken kukkuraksi Linnea innostui loikkimaan lässähtäneiden linnojen päällä.

Ilmikin päätti mennä harjoittelemaan tulitanssia. Punapää ei kuitenkaan ollut yhtä taitava kuin tyttärensä, ja kapulan pyörittely tuotti naiselle vaikeuksia, eikä kaisloista punotun maton ympärille kertvä yleisö yhtään helpottanut tilannetta.

Riikkaa alkoi kyllästyttää. Hiekkalinnaa oli rakennettu, meressä pulahdettu ja tyttö oli lopulta ottanut aurinkoakin ja saanut nätin rusketuksen vaikka asia ei häntä aluksi ollenkaan kiinnostanut. Tekemisenpuutteessa tyttö päätyi siivoamaan muiden pöydälle jättämiä kertakäyttölautasia.


Höh, ei saatu rusketusta Nikelle. Pojilla on ilmeisesti huonoa onnea matkassa, sillä myös Aaro paloi, mutta taustalla naureskeleva Armi ja Riikka saivat kumpikin toivottua väriä pintaansa.

Tai ei sittenkään mitään, ei miessukupuolta ole tuomittu epäonnistumaan ruskettumisessa, Petri on siitä todisteena. Mies päätti jäädä loikoilemaan aurinkoon vielä lisää vaikka rusketus oli jo tarttunut.

Ilmin tulitanssiharjoitukset venyivät ja lapsia alkoi pitkästyttää ja kiukuttaa. Nikke yritti viihdyttää lapsenlapsiaan ja lupaili että illan pimentyessä käytäisi tervehtimässä merirosvolaivan kapteenin kummitusta! Lapset eivät ottaneet tosissaan ukin puheita kummituksista, eihän sellaisia ole olemassakaan.


Aiemmalla lomalla tulitanssin oppinut Petri tuli kannustamaan Ilmin oppituntia. Petrin taiteilu keräsi jopa yleisöä, ja oikea tulitanssija näyttää masentuneelta kun hänen touhunsa ei enää vetänytkään väkeä paikalle.

Petri tienasi myös ihan mukavasti käteistä katsojien tiputellessa kolikota tippipurkkiin.

Vihdoin päästiin jatkamaan matkaa. Vaikka osa porukasta haiskahtikin pahalta pitkän päivnän jälkeen päätettiin silti käydä vielä yhdellä yhteisötontilla pyörähtämässä + laivanhylkytontilla on myös suihkumahdollisuus!

Suihkun jälkeen suurin osa porukasta suuntasi tutkimaan laivanhylkyä, jossa Niken tarinoiden mukaan asui kummitus. Elmo oli tainnut vähän pelästyä ukin puheita, sillä lapsi ilmoitti jäävänsä mieluummin maihin.

Laivahylyssä oli monenlaista tekemistä ja kaikki pääsivät herättämään sisäisen merirosvonsa. Perhe intoutui leikkimään olevansa merimatkalla, ja ruoriin tarttunut Petri komensi Nikkeä kiipeämään märssykoriin tähystelemään, ja Linnean tehtävänä oli puolestaan nostaa merirosvolippu salkoon!

Ilmi on viimein oppinut paikallisen tervehdyksen ja esitteli nyt taitojaan lapsille. Elmokin näemmä uskaltautui lopulta astelemaan laivan kannelle. .-)

Ilmi käväisi pari kertaa kapteenin kajuutassa, mutta kapteenin haamu ei ollut halukas näyttäytymään tällä kertaa, joten ei auttanut muu kuin antaa olla ja lähteä takaisin loma-asunnolle koska oli jo myöhä ja lapsia väsytti.

Ensi kertaan!

Kysymys lukijoille:
Simssin rusketus?
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Uu, tuttu biisi! *näyttää peukkua*
Hyvä huomio muuten tuo tanssijan selkätatuointi, taas yksi niitä yksityiskohdista joita en itse ole ennen huomannutkaan :o Ja Linnean linnaloikkaus on kyllä varsin hieno :D
Ja nuo yökuvat, aah <3 Taas tekee mieli käynnistää itsekin simssi.
Piraattilaiva on aina ollut jotenkin erityisen hieno, hyvä että Elmokin uskaltautui kannelle tiirailemaan. Kenties kummitus vaihteeksi ujostelee kameraa?
Nyt tuli kyllä mieleen, etten ole koskaan tainnut onnistua saamaan omille lomaileville simeilleni rusketusta... Pitää muistaa kokeilla joskus ;D
Veijarithan ovat varsin hyödyllisiä, saa taas uusia ideoita omaankin peliin ;)

Kasa kirjoitti...

Kiva että tuli tuttuja vastaan! *ylpeilee peukutuksesta* .-3 Sattui tatuointi tuossa kirjoittaessa osumaan silmään, paljon vielä näin vuosien jälkeenkin huomaa ihan uusia asioita simssistä, mistä tuli nyt mieleen etten ole koskaan kokeillut saada teiniä karkaamaan kotoa, pitäis ihan kokeilumielessä testata tätä. .-D Linnaloikkaus, ihana sana. <3 Tuo laivayhteisötontti on oma suosikkini noista Twikkii-saaren yhteisötonteista, siellä on kivan paljon tekemistä. .-) Saatiin tosiaan pikku-Elmokin kannelle! Voi tosiaan olla että kapukummitusta ujostutti tulla kameran eteen tällä kertaa kun pysytteli niin visusti piilossa. .-D Kokeile ihmeessä, rusketus on yksi suosikkijuttuni simien lomailussa (ei varmaan ole käynyt tarpeeksi ilmi tarinassa...) XD Hienoa että Veijareista on hyötyä. .--D Kiitokset kommentista! x-3