torstai 19. toukokuuta 2016

Ainakin 87%...

...mun innostuksesta tämän vuoden Euroviisuja kohtaan johtui suoraan sanottuna Månsista. Aina kun Måns ilmestyi näkökenttään täytyi nojautua 45° eteenpäin, eikä Månsia katsellessa voinut edes syödä samaan aikaan, koko hetki piti pyhittää ruudun yhtäjaksoiselle tuijotukselle. Samalla sai hymyillä ja jopa itkeä jos siltä tuntui. Måns oli ihanan paljon esillä ja lauleli ahkerasti niin semifinaaleissa kuin itse finaalissakin. Oma suosikkini oli ekan semin Heroesin uudelleenesitys, jossa Månsin hologrammikaveri oli saanut ihmismuodon, ja Måns esitti kappaleen yhdessä lasten kanssa. Finaali-illan suurin jännityksenaihe mun ja Fikun kohdalla oli se esiintyykö Måns vai ei, ja voi sitä riemua kun Måns päästettiin laulamaan uutuusbiisinsä Fire In The Rain. .-3 Ylipäätään show'hun oli panostettu, ja Månsin ja Petran dialogi oli hauskaa ja kiva että tämä juontajakaksikko oli pääosassa myös lauluväliesityksissä. Kaikki kilpailijat jäi kyllä ihan Love Love Peace Peacen varjoon. XD Tumblrissa kulkee kannaottoja siitä että Måns ja Petra pitäisi julistaa Euroviisujen viralliksi juontajiksi pidettiinpä viisut missä tahansa, ja oon samaa mieltä. .-D


Joo, on mulla Euroviisuista muutakin kuin pelkkää MånsMånsMåns-kerrottavaa jos joku ehti jo pitkästyä. Oltiin Fikun kaverin luona katsomassa finaalilähetystä, ja heidän olohuoneessaan oli oikea elokuvateatteri: Ohjelma heijastettiin isolle valkokankaalle, ja bassot olivat niin voimakkaat että tuntui kuin ulkona jyrisisi ukkonen. Kelpasi kyllä siitä katsella Månsin seinän kokoisia kasvoja. ♥ Joo, mun piti puhua jo muusta, tiedän. XD Tykkäsin tämän vuoden kappaleista ja tein niistä jopa toplistan videon muodossa:



Toivottavasti se nyt näkyy normaalisti, yritin Youtubeen ladata mutta tekijänoikeuksien takia video estettiin, joten koitetaan kiertää Driven kautta.. Laittakaa HD:t täysille niin on miellyttävämpää katsoa! Ja joo, se on pitkä mutta ei ole pakko katsoa, vaan voi vaikka vaan laittaa soimaan taustalle ja saada samalla nopea katsaus tämän vuoden viisutarjontaan. ,-) Luettelen tähän kyllä myös suosikkini, joten videon katsomatta jättämällä ei menetä mitään oleellista. Biisiparhaimmistoon sisältyi ainakin Unkari, Liettua, Tanska, Valko-Venäjä ja Venäjä, ja esitysten puolesta tykkäsin eniten Venäjästä, Puolasta, Belgiasta, Ukrainasta ja Armeniasta. Tämän perusteella voisi luulla että Venäjä on lempparini kun se kerran miellytti niin biisinä kuin esitykseltäänkin, mut en mä oikeestaan Venäjää voittajaksi toivonut vaikka se olikin panostanut hurjasti. Ukraina kyllä ansaitsi voittonsa, ja vaikka kappale ei sisältynyt suosikkeihini vetosi tunteella vedetty esitys muhun, ja Jamalan live-esitys olikin yksi illan parhaimmista. Australian korkea sijoitus jotenkin häiritsi (koska tuomariston lellikki...) ja siksi iloitsinkin kun Jamala pääsi siitä ohi yleisöäänten turvin. Hyvä fiilis tuli myös Puolan puolesta, kun yleisöäänet nostivat sen listan hänniltä kahdeksanneksi. Michał oli tosi vakuuttava ja esitys oli yksinkertaisuudessaan hieno, ihan ihmettelen mikä tässä muhun näin vetosi, koska yleensä odotan viisuesitykseltä näyttävyyttä ja energisyyttä. Ihan mahtavat viisut oli kyllä tänä vuonna. .-)



Meillä on nyt tän työssäoppimisen aikana sellainen käytäntö, että yksi ryhmästä on aina viikon verran porukan "pomo", ja tällä viikolla homma lankesi mulle kun olin maanantai-aamuna paikallaolijoista ainoa joka ei vielä ollut johtajana ollut. Tää osui siinä mielessä vähän huonoon aikaan että mua on koko viikon vaivannut tavallista voimakkaampi "en halua keskustella kenenkään kanssa, jättäkää mut rauhaan" -mieli, että se vaan lisää muutenkin passiivista asennettani. Mun ois tehnyt mieli pistää nää pojat ruotuun Gabriella Cilmin Sweet About Me -kappaleen tyylisesti, mut mut... Eipä tän johtajuuden hyväksi tarvitse edes tehdä juuri mitään, tosin oon vähän huolissani odotetaanko multa jotain hienoa edustuspuhetta yms. huomenna olevassa asiakastapaamisessa, toivottavasti ei.. Sentään nyt saan hoidettua hommani tämän asian osalta ja saa loput kaksi viikkoa olla rauhassa. Tässä nyt vielä toi biisi jonka äsken mainitsin:



Luettuani Jaden postauksen (eipä näy niille jotka eivät omista salasanaa, njähhäh >.-D) alkoi tehdä mieli listata omia lempilintujani, ja Jade vielä kannusti ideaani, joten pitkästä aikaa vuorossa on taas top 3 -lista, aiheena:

Top 3 linnut

 1. Ankka saa ykkössijan koska Alfred J. Kwak. .-3 Ihana Alfred on ystävällinen ja aina valmis auttamaan muita, eikä hän pelkää astua isomman tahon varpaille huomatessaan epäoikeudenmukaisuutta. Mä voisin valita vaikka kaikki listan linnut tästä sarjasta, mut menee ehkä turhan yksipuoliseksi niin ehkä ei, vaikka Olli ja Korppikin on parhaita!

2. Listakakkonen Talitintti tulee yllätys yllätys Tintin mukaan. .-D Nyt kun aloin miettiä niin tuo Alfredia varten kirjoittamani kuvaus sopii yhtä lailla myös Tinttiin. Näiden kahden sarjan välillä on muutenkin tosi paljon yhtäläisyyksiä, sillä kumpaankin sisältyy seikkailua esimerkiksi merellä, aavikolla, ulkoavaruudessa tai viidakossa.

3. Kolmannelle sijalle pääseekin sitten tämän listan tekemistä innoittaneet Sorsat. Tähän ei liity mitään lastenohjelmasarjaa, vaan yläasteella luokallani oli pari tyyppiä joiden sukunimi oli Sorsa, ja siitä tuli vedettyä vähän kaikenlaista. .-D

+ Rybaksvansen olisi joskus mahtavaa kohdata. XD


Niillä molemmilla on myös töyhdöt!

Tintistä puheenollen, olen tällä viikolla kasvattanut tinttitietämystäni katsomalla vanhempia 1970-luvun vaihteessa tehtyjä Tinttianimaatioelokuvia kun sattui tubesta suomiteksteillä löytymään. Tintti ja Auringon temppeli noudattaa aika samaa kaavaa kuin TV-sarjan nelijaksoinen kokonaisuus, tosin alkua on tiivistetty paljon ja kaikki alkaa heti Tuhatkaunon sieppauksesta. Zorrinon johdolla vuoriston ja viidakon läpi kuljettavaa matkaa kerrotaan sen sijaan tässä yksityiskohtaisemmin. Tintti Haijärvellä on puolestaan oma tarinansa, jota ei ole tehty minkään Hergén sarjakuvan pohjalta, mutta sarjasta tutut henkilöt ja paikat luovat tinttitunnelmaa. Elokuvassa Tintti seurueineen matkustaa tapaamaan Tuhatkaunoa, joka tekee salaisia kokeitaan uutta keksintöään varten. Asiasta vihiä saanut pahisryhmä haluaa kuitenkin käyttää keksintöä apunaan taideväärennöksien tekemiseen. TV-sarjaan verratessa erilainen animointityyli vaatii totuttelua mutta näyttää kyllä loppujen lopuksi kivalta. Näissä elokuvissa Dupontit oli jotenkin tiiviimpi osa ryhmää, eikä Kapteeni ole ainakaan koko aikaa huutamassa heille. Mukaan on myös täytynyt tunkea lapsihahmoja, ja kaikeksi kauhuksi heille on aina omistettu lauluosuuksia, huoh. .-D Ei nää mitään mestariteoksia ole, mutta jokaisen Tinttifanin on hyvä ne nähdä.


Pari päivää sitten istuskelin kaikessa rauhassa koneella kun yhtäkkiä huoneestani sammui valot. Lamppu vissiin paloi jotenkin loppuun eikä mulla ole osaamista tehdä asian hyväksi mitään. XD Onneksi tässä on enää vajaat pari viikkoa kesään ja muuttoon takaisin kotiin, joten eiköhän sen ajan selviä pimeässäkin, ja näkeehän koneella ihan hyvin ilman valojakin istua. ,-D Vuokranantajan sivulla kyllä neuvotaan ottamaan vikatilanteissa yhteyttä tai muuten asukkaalle voi tulla ylimääräisiä kustannuksia, mutta en tiedä koskeeko se tällaisia "pieniä" ongelmia.. Luonnonvalolla pärjää onneksi näin kesän kynnyksellä pitkälle iltaan, ja just laitoin Fikulle viestiä että sunlight hoitelee nyt sekä tiskini että valaistuksen. .---D Kutsuttiin Irlannin viisubiisiä muuten välillä tiskiaineeksi juuri tuon mun pesuaineen takia. .--D


Oon noiden valojen takia säästellyt suihuunmenoakin tänne myöhempään iltaan, vessassa kun valot pelaa niin sinne voi mennä myöhemminkin. Varmaan tästä kohta suuntaankin suihkuun kun alkaa tämä näppäimistön hahmotus jo käydä vähän hankalaksi ja kattelen sit loppuillan videoita ja yritän olla stressaamatta huomista asiakastapaamista. .-P Viikonloppuja!

Kysymys lukijoille:
Ankka vs. sorsa
Vaihtoehto 1: Sorsa
Vaihtoehto 2: Ankka

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Uu, pitää muistaa katsella tuo video :D Saisin miekin vähän viisusivistystä, heh ;)
Ja jee, lintulista! Ja sorsat pääsivät mukaan. Hei, miun lukioluokallani oli myös ihminen sukunimeltään Sorsa :D Tosin taisi olla niin hyväntuulinen tyyppi, että oli yleensä itse ensimmäisenä veistämässä vitsiä aiheesta.
Tuosta Haijärvestä en aikaisemmin kyllä tiennytkään, vaikka nyt sait miut kyllä peloteltua noilla lauluosuuksilla :D Ei Tintti mitään lisähahmoja kaipaa...

Hmm, saisinkohan nyt aikaiseksi kuunnella tuon Irlannin kappaleen...

Kasa kirjoitti...

Yritä muistaa, viisusivistys on hyväksi. ,-D Lintulistapa tosiaan! Jopas nuo sorsat ovat innokkaita koulunkävijöitä. .--D Laulavat lapset ovat pelottavia. XD En mä toisaalta vois kuvitella niinkään et Tintti rupeais yhtäkkiä kesken kaiken laulamaan, joten ehkä se on jätettävä noiden lasten tehtäväksi. .--D Niinpäää, lisähahmot pois. .-P Aina voi yrittää! ♫