maanantai 4. maaliskuuta 2024

The Roop eläköityy

Viisukarsintapostausteemaa jatketaan jälleen! Piti tätä postausta tehdessä palata aiemmin pidettyihin karsintakisoihin ku reaaliaikainen katsottava loppui hetkellisesti. Vinkkinä jos muitakin kiinnostaa jälkeenpäin vilkuilla näitä menneitä show-näytöksiä kokonaisuudessaan: Viralliselta Euroviisujen kanavalta löytyy soittolista! Katellaas sitten mitä luvassa on tällä kertaa:


---
--
-

MESC


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Maltan finaalilähetyksen esityskattaus oli viihdyttävää seurattavaa, lavashow't olivat päteviä ja näyttäviä! Muistelen aiemminkin pistäneeni merkille MESCin laadukkuuden mut tuntuu ettei Maltan karsinnat ole yleisesti niin pidettyjä, noh mikäs siinä jos minä saan jotain irti niistä vaikka kukaan muu ei ymmärrä. 

Näkee ketkä ovat inspiroineet Sarahia, sillä hänen tanssissaan yhdistyy sekä Chanel että Noa Kirel. Esitys oli joo hyvä, mut minuu jää aina hieman häiritsemään liian suorat vaikutteet - toki Sarahilla oli muutama "oma" temppukin takataskussaan. Näin omassa ykkösessäni Erbassa potentiaalia vaikka heidän tanssi oli hieman vaisumpi, mut ryhmädynamiikka toimi ja tästä ois ollut helppo petrata astetta näyttävämmän esityksen rakentamiseksi.

Eurovizija.LT


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Voi ei tätä muistia, en laatinut toplistan järjestystä heti katsomisen jälkeen ja kun myöhemmin palasin biisien pariin en muistanut edes nähneeni kaikkia esityksiä. xD No sitte jouduin pohjaamaan listajärkkää siihen mitä muistin ja esim. Aistè sijoittui sen vuoksi korkealle vaikka muistin etten ollut katsoessa täysin vakuuttunut, mut mieleenpainuvuus on aika tärkeä seikka - paitsi VB Gangin kohdalla, voisinpa unohtaa kuulemani ja näkemäni..

Olin aika samoilla linjoilla kärkikolmikon suhteen. Roopin tullessa mukaan Euroviisu-kuvioihin pari vuotta putkeen vahvalla biisillä uskoin Liettuan viisumahdollisuuksien nousevan tämän bändin myötä, mutta valitettavasti tämänkertainen Simple Joy oli, no nimensä mukaisesti: liian simppeli. Älkää jooko vielä eläköidy ja ota liian rennosti vaan nyt oikeesti joku rohkeampi biisi tulille. Tanssimoovit on sentään vielä tallella, noita koipia katellessa mietin miten laulajan polvien collateral ligamentit kestää menoa! Luktelkissä oli selkeästi paras esitys ja se pääsi siksi ykköseksi, vaikka biisiin en ole ihan vielä päässyt sisään, se on sisällöltään jotenkin liian pelkistetty, tykkään "täyteläisemmistä" biiseistä.

Una Voce per San Marino


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Pahoittelut videon laadusta, tähän ei löytynut valmista recap-videota joten jouduin kuvaamaan klipit itse, ja tän koneen tehot ei ihan 100% siihen kykene enkä jaksanu kuvaa puhelimella vaikka oiskyl kannattanut lol. Sekä omaa aikaani että teidän korvianne säästääkseni tein vaan top 10 -listan. San Marino ei loista Euroviisuissa, mut heidän tänvuotinen karsintakappalekattaus ei ollut yhtään hassumpi ja olin suorastaan vaikuttunut. Yleensä pidän vain listani kärkipäästä, nyt tykkään koko listan sisällöstä, tosi jees biisejä! Harmi ettei niiden hyvyys välity työn audion kautta. xD

Kilvan voittanut Megara oli tuttu kasvo viime vuoden Espanjan karsinnoista ja tykkäsin heidän biisistä tuolloin, eikä tämäkään kappale ole hassumpi. Vaikkakin täytyy myöntää, että yhtye jää paremmin mieleen keulakuvansa ulkonäön myötä kuin biiseistään. Se tässä vaan vähän harmittaa kun San Marino tuntuu perustavan viisuedustajakappalevalintansa pelkästään näiden vierailevien isojen tähtien varaan eikä paikalliset artistit saa mahdollisuutta käydä näyttäytymässä Euroopalle (tiedä sitten oliko valtaosa osallistujista muutenkaan tän minivaltion kansalaisia).

Ei kommentteja: