lauantai 23. maaliskuuta 2024

KS: Autismii ja pyllymäkee

Normaalisti oon kirjannut näihin suosikkipostauksiin fiiliksiä katsomistani sarjoista tai peleistä joita olen pelaillut, mutta nyt ei ole oikein ollut aikaa kummallekaan (paitsi Mariokartille on aina aikaa cx) ja kertoilenkin nyt suosikeistani ehkä hieman erilaisesta näkökulmasta kuin yleensä.

Mario Kart Tour 🚑

Aloitetaan tästä perinteisestä eli nopeat Mariokart-kuulumiset. Eipä mulla tosin ole juurikaan mitään kommentoitavaa viimeisimmistä toureista, mut pari päivää sitten käynnistyneeseen Ninja-Touriin oli kiva palata kun tää oli vuos sitte eka tour jonka pelasin, melkein nostalgista jos vuodentakaiset asiat voi kyseisen sanan alle laskea. .-D Hieman alkoi vaan huolettaa alkaako peli tästä eteenpäin vetää vaan samaa kierrosta kun sitä ei kerran enää päivitetä, se kävisi pidemmän päälle aika tylsäksi ja kökköö jos kaikkia juttuja ei sitten tulisi koskaan aleen..

Tässä vielä nopee video, en ees muistanu edelliseltä tourilta mitään kuvaa ja tohtoristakin tuli vaan yks ajo, mutta ajotilastot filmasin toki tuttuun tapaan talteen:


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Catwalk 🐈

Tän hetken kissavideosuosikkini tarjoilee Catluminati-kanava. Videoilla Chris käy "kissakävelyllä" (catwalk) eli käytännössä hän kuljeskelee naapurustossa ja silittelee tapaamiaan kisuleita, aivan ihana ajanviete! 


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Metsäretkeilyä 🌲

Ei ehkä ihan ensimmäisenä ajattelisi, mutta metsässä on paljon parempi kulkea talvella kuin kesällä. Ja vaikka sopivaan kohtaan astuessa jalan voi saada uppoamaan lähes nivuseen asti, on tuolla metässä kuitenkin hyvä kulkea silloin kun hanki kantaa + ei edes eksy kun voi seurata omia jälkiään takaisin. xD Oon ruotsin sanastoa päntätessä lähtenyt metsään kävelemään, ja löydettyäni kivan paikan treenaan hetken sanoja ennenku jatkan taas matkaa. En tiiä tehostaako tuo luonnossa olo paljoa oppimista (luulis mut ei ainakaan ton ruotsin kohdalla siltä tunnu xD) mut ainakin mukavaa vaihtelua. Parhautta oli kun innostuin laskemaan mäkeä, näin vanhuksena jo ihan pienikin mäennyppylä tarjoaa hurjantuntuista menoa. Tossa pari videota hauskanpidostani:


Jos videot eivät näy, klikkaa tästä ja tästä!

Euroviisut 🎶

On saattanut täällä blogin puolella näkyäkin Euroviisu-innostukseni, kun raportoin karsintakisafiiliksiäni useammankin postauksen verran muutama viikko takaperin. Nyt tällä viikolla on sitten tullut tutustuttua enemmän tämän vuoden kisakappaleisiin kun kuuntelin viisubiisejä koulumatkoilla. Pidettiin myös Fikun Tomin kanssa meidän perinteinen kappalearvostelu-tuokio ja lähinnä dissattiin kaikkia biisejä. xD Tästä on (toivottavasti) piakkoin luvassa yhteenvetona videolista ja toki yritän ehtiä väsäämään oman henk-koht-listankin sitten lähempänä viisuja. Tämänhetken suosikkejani / muuten mieleenjääneitä viisubiisejä voi bongailla kuukauden biisilistalta!

Tää on suorastaan taidetta 🐀

Oon seurannut satunnaisia videosarjoja Pavlovin Rottien kanavalta enkä myönnä olleeni niin kiintynyt, mut oli silti vähä haikeeta kun porukka pisti pillit pussiin. Yhdellä viikolla mun olennainen serotoniininlähde oli rottien Gartic Phone -videot, joissa siis käytännössä pelataan rikkinäistä puhelinta piirtämällä. Ja kun sitten heidän lopetusvideonsa oli GP-video tuntui kuin he ois tehneet sen varta vasten mua varten ku just olin kolunnu heidän kanavalta muut saman sarjan videot läpi. </3


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Erityiset asiakkaat ja autismi 👼

Meillä on koulussa parhaillaan käynnissä asiakastehtävä, johon saatiin asiakkaiksi erään erityisoppilaitoksen oppilaita. Hurjan symppistä porukkaa ja oli ihana, kun eräs huikkasi niin vilpittömästi tilaisuuden päätyttyä vielä ovelta "mukavaa päivänjatkoa", silleen tollaista kuulee ehkä pakotettuna jossakin asiakaspalvelutilanteissa, mut tässä oli oikeesti kohtelias nuorukainen! Piti ihan itekin ottaa tästä mallia ja eilen pankkitapaamisen lopuksi toivotin ekstraksi pankkitädille hyvät viikonloput vaikka normisti koitan luikkia vaan vähin äänin pois paikalta.

Heitän tähän saman otsikon alle vielä maininnan Morganin videoista, joissa hän kertoo autismistaan ja kokemuksistaan, ja näiden pohjalta on taas vaihteeksi herännyt ajatuksia voisko itellä olla jonkinasteinen autismi ku löytyypi samankaltaisia kokemuksia/ajatuksia. Mut vähä luulen et jos oikein pilkkua viilaten lähtisi diagnooseja laatimaan olisin pian ihan mielenvikainen. XP 

Jos videot eivät näy, klikkaa tästä ja tästä!

Musiikki 🎵

Tossa äsken totesin että viisubiisejä voi bongailla täältä kuukauden biisilistalta, mut asia taitaa olla ennemminkin niin että lista on euroviisupainotteinen ja muita kappaleita joutuu hakemaan. xD 

Jos soittolista ei näy, klikkaa tästä!

Ei kommentteja: