torstai 29. helmikuuta 2024

Elkää kiusatko Olliee

Lisää Euroviisukarsintalistoja on luvassa! Näiden karsintakisojen seuraaminen on välillä itsensä kiduttamista, kun joutuu seuraamaan kerta toisensa jälkeen kun oma suosikki ei mene jatkoon. Usein valinta on mulle kylläkin ihan yhden tekevä, mut Viron kisassa jäi erityisesti harmittamaan Ollien puolesta nyyh..

---
--
-

Das Deutsche Finale


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Seurasin Saksan lähetystä livenä, ja koska se näytettiin nukkumaanmenoaikani jälkeen lojuin peiton alla silmät kiinni välispiikkien ajan ja koitin sitten pysyä hereillä esitysten ajan. Loppua kohden silmät meinasi kyllä lupsua kiinni kesken esitysten ja varmaan siksi listani meneekin aikalailla käsikädessä esiintymisjärjestyksen kanssa: muistin alkupuolen esitykset paremmin kun olin niitä kattoessa enemmän hereillä. .-D

Oli melkoisen mitäänsanomaton tarjonta niin kappaleiden kuin esitystenkin puolesta enkä innostunut mistään. Biiseistä semikiinnostavat oli nuo kärkeen sijoittamani "Love On A Budget" ja "Undream You", ja lisäksi Galantin kokeellinen esitys meni siinä kiinnostavan ja kiusallisen rajamailla. Eipä Saksan tosin kannata juuri panostaa ku he sijoittuvat vikojen joukkoon vuodesta toiseen, voih. xD Isaak oli ihan ok valinta, hän esiintyi hyvin mut pelkään että hän alkaa liioitella, nyt oltiin jo aika siinä luonnollisen ja yliyrittämisen rajalla. Toi voittobiisi menee kyl ärsyttävämmäksi mitä useammin sen kuulee.. 

Eesti Laul


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Oon kuunnellut Viron karsintakappaleita ahkerammin mitä Suomen haha, ja huomasin itse asiassa laatineeni listajärjestyksenkin paljolti kappaleiden miellyttävyyden mukaan (piti korostaa tätä ettei kukaan erehdy luulemaan että oisin pitänyt Apollon jätkien esityksestä, se heidän alusvaatekekkalointi oli kiusallisempi mitä Windows-ukkelilla). Onneksi suurin osa suosikeistani selvisi finaaliin, ainoastaan Traffic puuttui. Finaaliin oli päätynyt yllättävän paljon rauhallisia kappaleita, onneksi useampikin tylsähkö kappale oli pelastettu hyvällä esityksellä, ainoastaan listallani vikana ollut ei tehnyt vaikutusta kummankaan puolesta. 

Näki suoraan että kilpailu tullaan käymään Ollien ja 5miinust & Puuluup -poppoon välillä, sillä nämä erottuivat vahvimmin rauhallisten kappaleiden joukosta. Toivoin kovasti että tämä olisi Ollien vuosi, mut hän jäi taas tokaksi, tää on jo julmaa, laskisitte ny lahjakkaan esiintyjän maailmalle. >.-c Nooh, kuten itsekin aiemmin totesin ei My Friend ollut välttämättä parasta mihin Ollie pystyy ja toivon että hän tekee lähitulevaisuudessa paluun mestariteoksen kera. Olin katkera Viron valinnasta myös siksi etten yhtään tykkää 5miinust & Puuluupin höskästä, ja ärsyttää kun kaikki vieläpä väittää että tää on muka hauskempi ku Suomi, eihän oo!!

Etapa Națională


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Tätä Moldovan listaa oli jostain syystä helpompi lähteä rakentamaan peräpäästä, hahmotti paremmin mistä EI pitänyt. XD Aina kun näitä Moldovan karsintoja päätyy katsomaan ei voi kuin ihmetellä miten he voi petrata lähtötilanteesta niin paljon sitten varsinaisella viisulavalla. Lava on niin surullisen pieni että meno taustatanssijoiden kanssa näyttää tukalan ahtaalta ja kameratyöskentely on melkoisen onnetonta. Tai ehkä juuri se onkin jutun juju, et kun antaa nolon ensivaikutelman siitä on sitten helppo parantaa? Ei tää sentään yhtä katastrofi ollut kuin pari vuotta sitten. Fikulla tuntuu olevan aina mielipide esiintyjien asuista mut mä en liiemmin kiinnitä moiseen huomiota, mut nyt huomasin tylsimpä esityksiä katsellessa miettiväni tyyliin "tolla on kivemmat kengät, laitan sen ylemmäs". .-D 

Natalia oli ihan jees valinta ja ainakin tolla ahtaalla lavalla hänen minimalistinen esityksensä toimi tosi hyvin ja antoi pätevän vaikutelman! Tuleekohan klooneja lisää sitten Euroviisuissa? Eiku ainiin, siellä on varmaan joku nipo raja sille montako tyyppiä lavalla saa olla. Totesin aiemmassa Moldovan viisubiisien top 10 -postauksessa, että 2021 lähtien Moldovaa on palannut aina edustamaan entuudestaan tuttu esiintyjä, eikä tämäkään kerta ole poikkeus; Natalia esiintyi Euroviisuissa nimittäin vuonna 2007. Hieman on tyyli muuttunut niin musiikillisesti kuin ulkonäöllisestikin, eihän heitä tunnista samaksi henkilöksi!

Ai että, oon ollut innoissani näitä listoja väsäilemässä! On aina illan kohokohta kun pääsee editoimaan videoita ja kirjoittelemaan postausta. .-)

Ei kommentteja: