torstai 7. maaliskuuta 2024

Käärijän seuraaja?!

Viisukarsintakisalistoilla jatketaan! Serbialla ja Kroatialla oli finaalissa enemmänkin kappaleita, mutta rajasin listalle päässeet kappaleet kymmeneen. 


---
--
-

DORA


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Doran finaali oli tosi hyvä, tykkäsin useammastakin biisistä ja koko top kymppi on täynnä mieluisia kappaleita/esityksiä! <3 Tää on vähä hämyy myöntää mutta jopa Let 3 vaikutti ja ehdin jo katsoessa varautua siihen että he edustaisi Kroatiaa kaksi vuotta putkeen. Parempi kuin viime vuoden biisi ja nyt kun on perillä heidän "tyylistään" ei tuota esitystä katsoessa mikään edes hetkauttanut vaan vaikutti ihan heidän normitoiminnalta. xD Sitä jäin vain ihmettelemään miten yhtye oli kutistunut kahteen jäseneen, mitä lopuille oli käyny?? Myös 2020 vuoden ehdokas Damir kokeili jälleen onneaan mut oli sen verran huono kappale ettei omaan top kymppiini mahtunut. 

Pisteiden jakoa seuratessa olin hetken aikaa katkera kun oma ykköseni jäi viimeiseksi nyyh, mutta pääsin siitä melko pian yli ja aloin kannustaa Markoa aka Baby Lasagnaa. Vaikutuin hänestä jo ennen kuin kappale oli alkanut, sillä Marko hengasi postikortissaan somasti kissojen kanssa = hyvä tyyppi confirmed! ,-) Kissa saa mainintoja myös kappaleessa! Jos mitään ihmeellistä ei tapahdu Rim Tim Tagi Dim on erittäin todennäköisesti ykköseni tältä vuodelta vaikken edes ole itse biisistä niinkään vakuuttunut, mut jotenkin koko tää Baby Lasagnan muu konsepti vetosi heti. Kuuntelin shown päätyttyä biisin pari kertaa putkeen ja olin vielä seuraavana aamunakin innoissani hänen voitostaan. .-D

Baby Lasagnaa on verrattu Käärijään eikä ihan suotta, sillä heitä yhdistää "vihainen" laulutyyli, tuhdit hihat ja hulluttelevan heittäytyvä esiintyminen lavalla. Marko itsekin myönsi pitäneensä Käärijän kappaleesta ja uskoi samankaltaisuuden johtuvan osittain siitä, että heillä kummallakin on Rammstein ns. esikuvana / musiikillisena vaikuttajana. Vaikka yhtäläisyyksiä löytyy Baby Lasagnaa ei voi syyttää kopioimisesta, mutta ehkäpä se mitä Käärijä teki vuosi sitten on nyt syy sille, että Baby Lasagna herättää niin suurta kiinnostusta: Hän on tällä hetkellä vedonlyönneissä ykkösenä, jeij!

Pesma za Evroviziju


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Taktikoin Serbian kanssa niin et katoin semifinaalilähetykset, koska varsinaisena finaalipäivänä päällekäin tuli Islannin finaali + olin sen verran esc-hypeissä et tartti arki-iltoihinkin jotain euroviisuspessua. .-D Tykkäsin, esitykset oli hyviä ja ykkössemistä meni vieläpä jatkoon valtaosa lemppareistani! Vaikka katoinkin kaiken top-listalla on huomioitu kuitenkin pelkästään finaaliesiintyjät.

Oon sen verran yksinkertainen että kun näen jotain pinkkiä siitä tulee heti miellyttävyyspisteitä niin että ykkössija irtoaa helposti. c-x Konstraktakin oli taas mukana kilvassa mut tylsää että hän esitti käytännössä saman jutun mitä ekalla kerrallakin. Ei katso hyvällä edes sitä jos matkii itseään, tulee niin nähty olo. Teyan voitto oli vähän nääh sillä paljon parempia esityksiäkin oli tarjolla ja kappale on ainakin omaan korvaani vähän unohtuvaa sorttia.

ESCZ


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Tšekin finaali oli aika kaaos ja muistutti enemmän pientä klubikeikkaa kuin perinteisiä Euroviisukarsintoja. Oli myös hieman koomista kun ainoastaan osa esiintyjistä panosti esitykseen ja osa tuli paikalle "vain" vetämään livekeikan. Mydy ois ollut selkeesti pätevin esiintyjä vaikken ihan täysin voi sanoa biisistä nauttivani. Aiko oli varsin... riskialtis valinta tuon livevedon pohjalta, toivottavasti laulu ei pätki yhtä pahasti paremmalla äänentoistolla. xp

Ei kommentteja: