torstai 14. maaliskuuta 2024

Ämmät

Postauksen otsikon ei ole tarkoitus olla halventava, mutkun M&M vääntyy tuohon muotoon vähä automaattisesti lol. xD Miten Marcus ja Martinus voi vuodesta toiseen näyttää niin lapsilta vaikka he ovat jo yli kakskymppisiä, tavallisesti nuo lapsitähdet tuntuu ikääntyvän parissa vuodessa tyyliin 12-vuotiaasta suoraan täysi-ikäiseksi.


---
--
-

Söngvakeppnin


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Islannin finaali oli aika minimalistinen kun esiintyjiä oli vain viisi eikä esitysten ja kappaleiden taso ollut erityisen huimaava, kaikista tuli olo ettei tämmöisellä läpäise edes semifinaalia. Sitkun kaksinkamppailuun ei mennyt edes itelle mieluisat ehdokkaat.. Noh, Hera on aiemminkin menestynyt Euroviisuissa, joten ties vaikka hän pärjäisi nytkin, pätevä esiintyjä hän toki on. Oon havainnut että kaikki timanttimainen kimalle miellyttää ja ylipäätään tämmöiset säkenöivän esiintymisasun omaavat laulajat taitaa päätyä aina näille listoilleni ulkoasun myötä. x) Pidin Siggan kappaleen hyväntuulisuudesta ja tanssijoiden talvisaapasmaiset turkislämmikkeet loivat hauskan arktisen tunnelman, mikä olisi kuvastanut hyvin Islantia.

Melodifestivalen


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Äh, harmitti jo editointivaiheessa lyhyet kappalekohtaiset näytteet ku nuo ei kerro paljoakaan kappaleesta tai esityksestä + pitkänimisten kappaleiden mahduttaminen ahtaaseen tekstikenttään oli paikoitellen tuskaista (tai ei niinkään se nimen kirjoittaminen vaan se et sai peitettyä alkuperäisellä videolla olleen kirjoituksen. Viron kohdalla sentään tajusin varautua etukäteen mut Dotter pääsi yllättämään lol). Ruotsilla oli kerrankin maineensa mukaisesti korkeatasoiset karsinnat ja oisin iloinnut kenen tahansa top vitoseeni sijoittuneen kappaleen voitosta. 

Liamoon kappale heräsi hienosti henkiin näyttävien lieskojen myötä ja tulilohikäärmeistä tuli mieleen Valkyon. xD En oo oikein koskaan pitänyt Dotterin kisakappaleista mut esitys oli todella vaikuttavasti vedetty ja tosi sääli et hän jäi vikaksi, miten? .-o Hän kopioi kyllä ihan suoraan Loreenin ja Cornelian menestyksekkäitä esityksiä, ehkä matkijaa ei haluttu päästää läpi. Marcuksen ja Martinuksen esitys oli todella kiehtovaa seurattavaa alusta loppuun MUTTA biisin kertosäe on yksitoikkoisen jankkaamisensa myötä tosi laimea ja ehkä salaa vähä harmitti heidän voitto. xp Pidän väreistä, mut Cazzi Opeian esitys oli paikoillen vähän liikaa jopa mulle. .-D Tää oli ainoa missä hyvä biisi sekä esitys muodosti hyvän kombon, usein tykkäsin vain toisesta näistä osapuolista. Smash Into Pieces tarjosi tänäkin vuonna hyvän biisin, mut kattoessa mietin tuleeko laulu nauhalta ku laulaja oli niin neutraalinoloinen, tarttis hieman enemmän mutrulle saada naamaa tämmösissä aggressiivissävytteisissä kappaleissa. xD

Festival da Canção


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Portugalin voitosta on jo aikaa, mutta yhä ennakko-odotukseni maan karsinnoista on Salvadorin kaltainen kivikautinen tuotanto. .-D Onneksi noista ajoista on menty hieman eteenpäin ja tarjolla on monipuolisempi musiikkikattaus - vaikkakin täytyy todeta, että Portugalilla on varsin omalaatuinen lähestymistapa Euroviisuja kohtaan. Esiintyjien joukossa oli kaksi valkoisiin pukeutunutta naislaulajaa ja koin jälkimmäisenä esiintyneen liian nähdyksi lol, joten siksi kivan voittanut Iolanda jäi ainakin toistaiseksi varsin alas, mut ehkä hän jää seuraavalla katselukerralla paremmin mieleen. Ei tosin yhtä vahvasti mitä João, täs olisi ollut erottuva esiintyjä.

Kaikki karsintakisat on sitten käyty tältä vuodelta. Oishan mulla vielä jokusen maan karsintakisa katsomatta, mut näitä on paljon kivempi seurata livenä kuin jälkikäteen. Albanian finaalia oon kyllä aloitellut, mut ei oo ollut moneen päivään kiinnostusta jatkaa sen katsomista, joten... Eli on todennäköistä että tähän päättyvät nämä listapostaukset tältä keväältä ja siirtynen seuraavaksi virallisten viisubiisien pariin.

Ei kommentteja: