perjantai 5. huhtikuuta 2024

ESC Yhteislista x2

Yhteislista summaa jälleen minun, Fikun ja Tomin musiikkimieltymykset tämän vuoden euroviisukappaleiden suhteen. Tällä kertaa luvassa on poikkeuksellisesti listoja kaksin kappalein!


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Ekalla listalla ollaan tuttuun tapaan kuunneltu + arvosteltu tämän vuoden kappaleet pistein 1-10 (max. pistemäärä siis 30). Tuntuu että sanon näin aina, mutta oltiin tällä kertaa normaaliakin kriittisempiä pisteiden jaon suhteen ja se näkyy varsinkin toisella listalla. Olin ehtinyt ennakkoon biisejä hieman kuuntelemaan ja olin melko selvillä mistä tykkään. Näillä yhteislistoilla yleensä joku olennainen lempparini jää jonnekin listasijalle 20, mut nyt sain aika paljon vaikutusvaltaa ja ohjailin isoimmilla pisteillä mitkä kappaleet pääsi kärkeen. .--D Yhdessä on myös hauskempi vihata ja meillä oli sopivasti myös yhteisiä inhokkeja. xD


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Tämä toinen lista kokoaa sitten parhaimmistoa viimeisen kolmen vuoden ajalta, nimittäin keräsin top 30 korkeimmat pisteet tienanneet biisit samalle listalle. Kun tota biisikattausta kattoo nii täytyy kyllä sanoa että listalla olisi parantamisen varaa, parempia kappaleita odotellessa.. xD Ja se meidän nipous tämän vuoden kappaleita kohtaan näkyy siinä, että top kymppiin eksyi ainoastaan yksi kappale vuodelta 2024 ja muutenkin nää tän vuoden kappaleet jäi vähemmistöön.

Ollaan oltu tosi armollisia omaa maata kohtaan vuodesta toiseen, mikä on aika jännä ilmiö kun itellä oli kymmenisen vuotta takaperin automaattinen noloilu Suomen ehdokkaita kohtaan eikä mulle ollut ongelma dissata Suomea, mut nykyään tuntuu että saa vuodesta toiseen intoilla Suomen puolesta, ja kiva että muukin maailma tykkää ku ollaan päästy nyt usein finaaliin asti! Muita listalla usein toistuneita maita oli ainakin Norja, Israel, Saksa, Ruotsi, Puola, Iso-Britannia, Kypros ja Belgia. 

Olikin ihan kiva palata muutama vuosi taaksepäin eikä aina vaan ihmetellä näitä uusimpia viisubiisejä. Alkoi tuntua että pitäisi varmaan tehdä päivitetty versio omasta henk-koht-top-30-listastani, mitähän siellä edes mahtoi viimeksi olla..?

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Haha, osa tuol tokas videossa oli sellaisia, mitä en kyl ikinä haluais enää kuulla, ja olin itekin antanut osalle niistä isot pisteet. .--D Niin ehkä kävi meille kaikille! Cha cha cha, I wrote a song ja No rules on sellaisia, mitä nykyäänkin olen kuunnellut. .--D Oli kyl mielenkiintoinen! Kauniisti editoidut videot!

Kasa kirjoitti...

Joo siis en tajunnu mitä ne Kyproksen kappaleet teki siellä ja hyi haluun Loreenin pois tuolta! Jännä oli myös huomata miten tietyt maat tuntuu toistuvasti menestyvän meidän listoilla. Sithän oli sulle melkein mieluisa kärki kun on muutenkin ollut kuuntelussa! .-D Kiitos! <3