perjantai 23. helmikuuta 2024

KS: Joulu on taas!

Jos ihmettelette mitä tekemistä joulujutuilla on helmikuussa niin minäpä kerron: no ei yhtikäs mitään, MUTTA koska suosikkipostaus jäi julkaisematta viime kuussa yhdistelen tähän samaan postaukseen sekä tammi- että helmikuun suosikkeja. Aika hurja että suosikit jäi väliin viime kuussa ku oon onnistunut näitä vuosikaudet ajallaan julkaisemaan, mutta 23:n päivän osuessa keskelle lähipäiviä en ehtinyt viimeistellä tätä, ja mulle käy niin että kun deadline on ylitetty oon hyvä lykkäämään asiaa vielä lisää ja lopulta päädyin tähän kahden kuukauden suosikkien yhteispostaus -ratkaisuun.

Mario Kart Tour

Joulutarjonta olisi voinut olla parempikin, just tylsemmät hahmot tuli myyntiin ja Larrynkin jouduin ostamaan pakon edessä, koska siitä sai kolmoshahmon kahdelle ranking-radalle joista multa puuttui kuskeja (mut aika osuvasti sai yhdellä hahmolla kaksinkertaisen hyödyn!). Oli hauska pelailla kolmisteen ja talviset jouluajot houkutteli Bratzejakin pelaamaan. ,-) 

Mua on ennenki häirinny kun tourit nimetään ajankohtaisen juhlan/vuodenajan mukaan, vaikka tourin teema on selvästi erilainen, nytkin joku "nikkarointi tour" ois ollut kuvaavampi nimi tuolle uuden vuoden tourille. Melkein harmittaa etten ostanu sitä kypärää, kovasti yritin Fikunkin suostutella kauppoihin ku raukal oli niin huono liidintilanne mut ei kuulemma ollut ostamisen arvoista. xD Yritän valita joka kerta videoitavaksi eri radat ja hahmot, mut tuli ihan sellain olo et oisin pelannu tolla Toadilla jo joskus, en oo jaksanu tarkistaa asiaa. 

Space Tourin aikana oli jaossa kivaa kamaa piti ottaa Ranking-kisakin tavallistakin enemmän tosissaan jotta voitin avaruus-Toadetten ja onneks onnisti palkintojen jaossa, hirveen vaikee nykyään päästä kärkisijoille.. Harmi ettei aleen tullut mitää sateenkaariliidintä, semmonen ois ollut kiva hankkia. >.-3 Winter ja Exploration toureilta ei ookaan mitään erityistä sanottavaa, en ees muistanut kuvata ajoja jälkimmäiseltä hups. 

Jos videot eivät näy, klikkaa tästä ja tästä!

Muut pelit

Muut pelitapahtumat pääsee vähemmän mahtipontisesti vain tällaiseen pikakerrontaan. 

  • Papa's Mocharia on ollut jonkin verran pelailussa mut etenen aika verkkaisesti ku pelkästään yhden päivän pelaamiseen kuluu 20min ni pelimitta tulee herkästi täyteen jo siitä + kartit menee etualalle kun päivittäisiä pisteitä "pitää" käyttää. 
  • FS:ssa oli taas pelaaminen mahdollista puoleen hintaan ja on välillä senkin jälkeen tullut pelailua ku ei oo ollut muutakaan tekemistä samalla ku syö. Sain esim. pelattua Hyunin yliopisto jaksot loppuun ja myös Kentin-tilillä on tullut edettyä useemman jakson verran. Sit pelin vanhan ja uuden version välillä järjestettiin crossover-tapahtuma ja olin nähneeni maininnan et betatestauksen ois pitäny alkaa mut en oo saanu kutsulinkkiä vaikka ilmoitettiin että oisin päässy testaajaksi. >.-s
  • Innostuin myös pitkästä aikaa päivittelemään peliblogiani enemmän! Siel on perinteisten FS ja Eldarya-juttujen lisäksi nykyään kaikkee muutakin pelihömppää!

Selviytyjien vanhojen kausien katselu

Selviytyjien katselulle taisi tulla loppu kun linkkilista Drive-kansioihin ei ainakaan toistaiseksi toimi.. Noh, saan varmaankin puuttuvista kausista listat aikaisesti wikin avustuksella + suht tuoreessa muistissa jotain kun nuo viimeisimmät kaudet on tässä parin vuoden sisällä tullut katsottua. Suunnittelin et voisin sitten vanhoista listoistani yhdisellä parhaita pelaajia isommaksi listaksi, eka vaikka 10 vuoden ajanjaksoilta ja sit vielä pitäisi onnistua tiivistämään kivoimmat kisaajat ultimaattiselle parhauslistalle. Mut ennen kuin pääsen tämän toteuttamaan pitäisi tosiaan saada nuo loput listat tehtyä ja mun tahdilla siinä kestää, eli katotaan tyyliin kolmen vuoden päästä uudestaan. xp Tässä nyt kuitenkin vielä pari listaa mitkä sain kokoon äskettäisten katselujen pohjalta. Jännä huomata miten listaykköseni ovat muuttuneet sitten ekan katselukerran:

David vs. Goliath

1. Davie

Yhdistymisen jälkeen Davie oli yksi Davidien lyhyen valtakauden merkkihenkilö, sillä hänen talismaaninsa (+ Carlin talismaaninkumoajan) ansiosta he saivat alimiehityksellä pudotettua yhden Goliathin näyttävällä tavalla. Davien strateginen peli oli huippuluokkaa, sillä hän harkitsi liikkeitään tarkkaan ja häntä lykästi peli-etujen löytämisen suhteen. Davie oli myös uskollinen liittolainen ja auttoi muita, mikä on ihailtava piirre.



2. Christian

Christian toimi lohduttavana olkapäänä sitä tarvitseville ja oli ylipäätään super myötätuntoinen ja hyväntahtoinen tyyppi. Hän oli sosiaalisesti tosi mukautuva ja hurmasi kanssapelaajansa niin nörttiryhmässä kuin muskelimiesten piireissä. Yhdistymisen jälkeen Christiania pidettiin suurimpana uhkana niin että jopa tämän lähimmät liittolaiset kääntyivät häntä vastaan.



3. Mike

Miken suusta kuultiin kauden nasevimmat kommentit ja hänen menoaan oli siksi viihdyttävää seurata. Hän voisi olla muuten ylempänä, mutta olin usein eri mieltä hänen markkinoimistaan äänestyskohteista ja ärsyynnyin vähän siitä. .-D Kauden vanhimpana pelaajana Miken peli nojasi pitkälsi sosiaalisiin suhteisiin ja hän teki yhteistyötä siellä sun täällä alkuperäisten heimojakojen välimaastossa.



4. Kara

Kemiat kohtasivat Karan ja tämän heimotoverin Danin välillä, mutta Kara kykeni erottamaan tunteet pelistä ja hankkiutui Danista eroon siinä vaiheessa kun tämä kävi taakaksi. Vaikka Kara oli valtaosan pelistä vahvassa asemassa hänen peliinsä mahtui myös haasteita, kun hän jäi heimosekoituksessa vähemmistöön ja muutenkin Davidien lyhyen valtakauden aikana Goliathien asema oli hetken aikaa epävarma.



5. Angelina

En tehnyt listaa ihan heti kauden katsottuani ja kun jälkikäteen käänteet unohtaneena mietin kenet keksisin listalle viidenneksi pyydyin Angelinaan siksi että hän oli mieleenjäävä kilpailija vaikka hänen tekemisensä melkoista säätöä aina olivatkin. .-D Tuntui että raukka sähelsi kovasta yrittämisestä huolimatta jatkuvasti eivätkä asiat menneet hänen kannaltaan edullisesti eikä tuomaristolla ollut juurikaan positiivista sanottavaa hänen pelistään finaalissa.


Edge of Extinction

1. Rick

Devens yhdisti voimansa Davidin kanssa ja heillä oli alusta alkaen vahva liitto, jota edes karkoitussaari ei onnistunut murtamaan. Palattuaan karkoituksen jälkeen yhdistyneeseen heimoon Devensin peli koki hieman kolauksia, sillä hän oli monesti väärällä puolella ja jossain kohtaa Devensistä tuli pääkohde. Hän pelastautui kuitenkin useita kertoja talismaaneilla ja oli viihdyttävää kun hän ujutti peliin myös pari valetalismaania.



2. Chris

Chris julisti tavoittelevansa täydellistä peliä, mutta Devensin tapaan myös Chrisin peliin sisältyi karkoituskokemus ja hän joutui nöyrtymään. Hän kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin juuri ennen finaalia ja ennätti tekemään peliliikkeitä - joista näyttävin oli koskemattomuusriipuksesta luopuminen viimeisessä heimoneuvostossa, sillä hän koki sen olevan ainoa konsti pudottaa pahin vastuksensa Devens. 


3. Lauren

Laurenin taistelutahtoa ei voi muuta kuin ihailla. Hän ei voinut käytännössä syödä mitään riisin aiheuttaessa hänelle pahoinvointia, mutta siitä huolimatta hän jaksoi vetää aina kisoissa täysillä, kerran Lauren jopa pyörtyi viedessään itsensä niin äärirajoille. Heimon surkean kisamenestyksen myötä Lauren oli käytännössä koko ajan vähemmistössä, mutta sinnitteli silti pitkälle. Laurenilla oli vahva liitto Kelleyn kanssa ja hän löysi myös talismaanin, muttei onnistunut käyttämään sitä taktisesti.


4. Ron

Ron ohjaili nerokkaasti peliä haluamaansa suuntaan: Hän oli heti sillä kannalla että palaavista pelaajista on hankkiuduttava ensisijaisesti eroon. Toinen Ronin tunnuslause oli "Kama strong" ja hän hallitsi porukkaa vakuutellen että pitämällä yhtä heimo tulisi pääsemään pitkälle. Roolit kuitenkin vaihtuivat kun hänen luottomiehensä putosi ja Ron joutui ensikertaa alistumaan ja myötäilemään muita, mikä oli ihan hyvä oppitunti hänelle.


5. Wendy

Wendy jäi ensisijaisesti mieleen paitsi pirteiden turkoosien hiuksiensa myötä myös siksi että hän sairastaa tourettea, ja hänen suhtautumisensa oli aika ihanteellinen Wendyn kokiessa etteivät oireet rajoita häntä. Wendy ei ollut heimotovereidensa suosiossa suojellessaan ruuaksi tarkoitettuja kanoja mm. piilottamalla piikiven ja päästämällä kanat karkuun. Sääli että Wendy jätti leikin kesken ja poistui pian karkoitussaari-kaudella jouduttuaan.


Joogailua

Aloitin vuodenvaihteessa Fikun innostamana Charlien kuukauden mittaisen jooga-haasteen ja se oli oikein mukava. Hauskaa kun joka viikolla on oma teema ja kehitystä pystyy seuraamaan kun samoihin poseihin palataan toistamiseen. Ylipäätään jooga- flow't on hyvin suunniteltu ja siirtymät ovat luontevia, kaikkeen tämmöiseen sitä alkaakin kiinnittää huomiota kun itsekin omaa liikuntatuokiota suunnitellessa pidin tätä tärkeänä. 

Joogasin monta vuotta Boho Beautifulin videoiden ohjauksella, mut viime aikoina oon tykännyt siitä vaihtelusta mitä eri joogaohjaaja tarjoaa. Juliana on esimerkiksi korostanut tarkkaan 90 asteen polvi-nilkka ja olkapää-ranne asentoja, ja tulikin ihanan vapauttava olo kun Charlie antoi "luvan" rikkoa tätä "sääntöä" ja ainakin omassa kropassa low lunge tuntuu huomattavasti vapaammalta näin. Tykkäsin myös miten Charlie antoi aikaa chaturangan suorittamiselle ja sen ehti rauhassa tehdä hallitusti ilman että piti olla kauheella kiireellä etenemässä (eli että hulahdan vaan alas painovoiman vaikutuksesta vailla lihastyötä lol). Ylipäätään eri ohjaajat korostaa eri poseja ja on virkistävää kokeilla jotain uutta, siinä saa tilaisuuden ylittää itsensä kun huomaa vääntyvänsä asentoon mihin ei tiennyt pystyvänsä!

Elokuvat

Kateltiin Fikun kanssa jokunen elokuva, ja aikaa säästääkseni koitan tiivistää juonet yhteen lauseeseen (+myös siksi etten enää tässä vaiheessa muista juuri mitään, näidenkin kirjoittamiseen piti kattoa apua Wikipediasta..)

Suicide Squad - Hallitus kokoaa vankilan vaarallisista rikollisista erikoisjoukot ja usuttaa poppoon hengenvaaralliseen missioon.

Nunna II - Sisar Irene passitetaan kukistamaan verisiä tekoja tehnyt nunna, joka on erään pyhäinjäännösesineen perässä.

The Mummy - Vallanhimoinen muumio Ahmanet lähtee vankilahaudasta vapauduttuaan metsästämään tikariinsa kuuluvaa jalokiveä.

Barbie
Barbie ja Ken poistuvat nukkemaailmasta ihmisten ilmoille ja pian mikään ei ole enää ennallaan.

Fiku yritti suostutella mua kattomaan ton uuden Barbie-elokuvan mut en ollut kovin innoissani koska tykkään olla pihalla "ajankohtaista" ilmiöistä, mut sitten isi halusi katsoa sen ja jouduin lopulta mukaan. xD Täytyy vaan ihmitellä mikä tässä on kaikkia viehättänyt, monissa niissä lasten barbileffoissa on parempi juoni.

Random

  • Joulu saa tosiaan vielä tässä vaiheessa vuotta maininnan ku juhlittiin Fikun ja isin kanssa meidän joulua vasta vuodenvaihteen jälkeen. .---D
  • Joulun jälkeen namivarastot on aina huipussaan ja on ollut ilo herkutella! Ai että, huonon sään vuoksi en oo käyny enää kävelemässä ja kaikki joogakin on ollut viime aikoina pelkkää laiskaa lötköilyä, parempi etten käy vaa'alla. xD 
  • En tykkää kun tuuli puhaltaa naamalle, ja siksi oonkin alkanut kulkea takaperin/sivuttain riippuen siitä mistä tuuli nyt sattuu puhaltamaan. Ja koska takaperin kävely on mahdottoman hidasta en kävele vaan hölkkään takaperin. Kiva sit jos vastaan tulisi joku, varmaan ihmettelisi. xD
  • Yksi outo videosuosikkini on ollut pianovideot, joissa soitetaan musiikkia julkisella paikalla ja mukaan liittyy muita soittajia/laulajia. Näissä on ihana tunnelma kun musiikki yhdistää (oletettavasti) tuntemattomat ihmiset! En oo mitenkään klassisen musiikin suurin ystävä mut nyt saatan olla ihan fiiliksissä kuunnellessa tyyliin Vivaldin vuodenaikoja. .---D 
  • Sit vähän toisenlaisia musajuttuja, nimittäin Euroviisut! En oo vielä kuunnellut valtaosaa julkaistuista kappaleista mut jokunen karsintakisa on tullut taas katsottua ja kiva kun viikonloppuna saa illalla taukoa kaikesta ku keskittyy niitä seurailemaan. Julkaisen lisää fiiliksiäni erillisissä postauksissa, saiskohan ens viikolla pommitettua viisupostauksia ku on "loma"..?

Musiikki

Kello lähestyy kahtatoista joten täytynee vaan tuikata kuukauden biisilista tähän loppuun vaikka se on vielä järjestelmättä ja keksisin kappaleitakin lisää jos hieman pinnistelisin, täydentelen sitte myöhemmin jos jaksan. .-D

Ei kommentteja: