perjantai 17. toukokuuta 2019

ESC 2019: 2. semifinaalin tulokset


Eli taas kommentoin lyhyesti fiiliksiäni eilisestä semistä. Listalta yliviivatut maat eivät päässeet jatkoon.

Armenia: Srbuk - Walking Out | 62 %
Kuvakulmat oli hienoja ja lavan keskeltä poistuminen lopussa kappaleen sanojen mukaisesti suosikkikohtiani esityksessä. Vähän ihmettelen ettei tää mennytkään jatkoon.

Irlanti: Sarah McTernan - 22 | 22 %
Haha, mistäköhän tuli tuo veikkausprosentin lukema? ,-D Esitys kertoi ihan viihdyttävän tarinan kappaleen sanoituksia mukaillen. Sanoituksista puheenollen oli kiva saada käännösten avulla paremmin selkoa, olin aina luullut laulajan toteavan kertosäkeessä niiden kaikkien valitustensa perään "olen muuten 22 (vuotias)!" ja ihmettelin miten se liittyi mihinkään. XD

Moldova: Anna Odobescu - Stay | 25 %
Alkuun tuli vähän cringe kun esityksessä kopioitiin jo aiemmin viisuissa nähtyä hiekkapiirtäjä-esitystä, ja lopulta huomio herpaantui oikeastaan kokonaan kappaleesta kun piirtäjän tekemisiä oli kiinnostavampi katsella, en edes kunnolla muistanut seurata sanoja. Hieno esitys!

Sveitsi: Luca Hänni - She Got Me | 73 %
Tää ei ollut niin hyvä mitä olisin toivonut. Viime vuoden Ruotsin esityksen matkiminen häiritsi ja livelaulu poikkesi aika paljon normiaudiosta. Tämän voin tosin antaa anteeksi, rankkaahan se on tanssia ja laulaa samaan aikaan. Sanojen lukemiselta en ehtinyt paljoa seurata tansseja, täytyy sit finaalissa keskittyä enemmän noihin vauhdikkaisiin mooveihin!

Latvia: Carousel - That Night | 38 %
Tuli jotenkin hämy olo kun tuntui etten ollut nähnyt laulajaa ennen, ihan eri näköinen mitä aiemmin vai kuvittelenko vaan? .-D Esitys oli kevyen hempeä kuten biisikin, vähän tylsää seurattavaa.

Romania: Ester Peony - On a Sunday | 41 %
Ester esiintyi musavideolla turhankin liioitellen, mutta tähän liveen hän oli saanut vähän rajoitettua. Esityksessä oli paljon hyviä yksityiskohtia ja efektejä ja tykkäsin kyllä, vähän sääli ettei jatkoon sit kuitenkaan menty.

Tanska: Leonora - Love is Forever | 35 %
Epäilen että Leonora jotenkin hypnotisoi katsojat loputtomalla katsekontaktillaan ja kestohymyllään, sillä kappaleen lopussa huomaa ihan automaattisesti heiluvan samaan tahtiin esiintyjien kanssa. .-D Esitys mukaili taas jo aiemmin nähtyä, tosin laulajan siirtymä tuolille oli paljon kökömpi. Leonoralla on tosi kaunis ääni!

Ruotsi: John Lundvik - Too Late for Love | 68 %
Yhyhy, en jaksa enää kattoa tätä, esitys on niin nähty ja tylsä ja ärsyttää kun Ruotsia kummiskin taas lellitään. .-P

Itävalta: Pænda - Limits | 18 %
Sanoitukset upposi, harmi että kertosäe on vaan sitä turhaa toistoa. Esitys oli maltillinen mutta laulaja eläytyi hyvin.

Kroatia: Roko - The Dream | 27 %
Esityksen alku oli hieno Rokon maatessa savussa laavataustalla, mut sit kun kohottiin pilviin ja ne paidattomat enkelit tuli loikkimaan taustalle meni esityksestä vähän maku.

Malta: Michela - Chameleon | 88 %
Värikäs esitys mukaili kivasti kappaleen sanoituksia. Kyllä tää jatkopaikan ansaitsi.

Liettua: Jurijus - Run with the Lions | 19 %
Esitys oli tylsä. Jurijuksella on ihana ääni. <3

Venäjä: Sergey Lazarev - Scream | 92 %
Kyllä Sergey osaa! Ei tämä vertoja vedä You Are the Only Onelle, mutta esitys oli taidokas ja Sergey vakuuttava.

Albania: Jonida Maliqi - Ktheju tokës | 45 %
Vähän yllätyin että tää meni jatkoon, esitys ei kuitenkaan ollut kovin erikoinen, tai en oikeestaan enää edes muista siitä mitään..

Norja: KEiiNO - Spirit in the Sky | 85 %
Tosi sääli että karsintaesityksen tanssijat ja hyvä lava-asettelu oli jätetty tästä pois, vähän petyin vaikka esitys toki toimi noinkin.

Alankomaat: Duncan Laurence - Arcade | 95 %
Arvostan paljon sitä jos laulaja soittaa laulamisen ohessa, mutta kun Duncan piti sen kuuluisan takamuksensa kiinni pianopenkissä esityksen alusta loppuun asti jäi esitys vähän tylsäksi. Alankomaat tuntuvat luottavan menestymiseensä eivätkä vaivautuneet tekemään kiinnostavampaa esitystä, toivon ettei tää voita. Sanoituksetkin olivat paikoin oudot, tosin epäilen että suomentaja käytti välillä huonoja termejä ja pistän sen piikkiin.

Pohjois-Makedonia: Tamara Todevska - Proud | 44 %
Tykkään paljon kappaleen kannustavasta sanomasta, ja vaikka esitys ei kummoinen ollutkaan jostain syystä ilahdutti tämän jatkoon meno.

Azerbaidžan: Chingiz - Truth | 50 %
Taas minä oon ymmärtänyt kaiken väärin, luulin että kertosäkeessä lauletaan "Shut up and party", mut käännöksistä sit selvisikin ettei tää ollutkaan biletysbiisi. XD Mua ne tekniikkahärvelit ei juurikaan vakuuttaneet.

Jatkoon pääsi 6/10 toivomaani biisiä.
Jatkoon pääsi 9/10 veikkaamaani biisiä.

Oho, veikkasin jopa yhdeksän finaalipaikan saajaa oikein. .-o Vaikka olinkin "ennustanut" jatkoon menijät ja periaatteessa valmistautunut tulevaan jäi tästä tokasta semistä vähän tylsä fiilis. Yllättävän moni esitys oli pettymys ja positiivisesti yllättäneet maat ei menneet jatkoon. Yleensä ärsyynnyn jos esitys on kopioitu suoraan aiemmista karsinnoista, mut nyt tuntui häiritsevän enemmän jos esitykset oli huonompia mitä aiemmin, esim. Norja ja Tanska.

Finaalia oottelen innolla, onkos se jo huomenna? Oon jostain syystä ollut koko viikon päivän jäljessä ja nytkin tuntuu että ois vasta torstai. Ootan finaalia erityisinnoissani koska eilen lupailtiin vähän siihen suuntaan että Måns esiintyisi siellä, jeij! <3<3 Kaikki muut odottaa Madonnaa ja meitä Fikun kanssa kiinnostaa enemmän Måns. .-D Finaalin jälkeen alan sitten työstää uutta top 41 -listaa. Se tuskin valmistuu ihan vielä sunnuntaiksi, mutta koitan sen mahdollisimman pian saada julki.

Hei, ja jos teitä kiinnostaa lukea lisää viisujuttuja niin suosittelen vilkuilemaan Puolivahingossa Tarkoituksella ja Kaakaotuksia, näihin blogeihin on myös tullut viikon mittaan Euroviisuaiheisia postauksia. ,-)

Kysymys lukijoille:
Innostaako Sergeyn paluu viisulavalle?

Vaihtoehto 1: Tietty!
Vaihtoehto 2: Nääh.

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Ei hyvänen aika nauroin tolle "Oon muuten 22". .---------------DDDDDDD Voi ei! Mä kuulin sentään sen oikein. .--D Mä en meinannut uskoa sitä kääntäjää Azerbaidjanin biisissä. Ihmettelin tosi pitkään, miksei se koskaan käännä sitä "party"a siellä. .---DDDDDDDD Ihanaa nää meidän enkkukorvat. .--D Nauroin myös Duncanin kuuluisalle takamukselle. <3 Ainiin, olin jo unohtanut että Rokilla oli sellanen dramaattinen alku. .-D Luulen että Norjakin hämääntyi siitä lavasta. Jos siellä ei ollut "tilaa" niille kaikille tanssijoille (en enää muistanut että siellä oli tanssijoita .--D). Ei varmasti pärjääkään hyvin viisuissa, kun ovat kaiken mokanneet. Ne vaatteetkin oli tylsemmät. Mä vähän yllätyin Makedonian jatkoonmenosta, mutta kiva kumminkin. .-) Mä tykkään kyllä kaikista esityksistä, missä liekit roihuaa. .-D Nyt musta tuntui, että Ester oli liian rauhoittunut. Se selvästi on vähän huli-vili, niin harmitti että se puoli oli häneltä ihan "vaimennettu". Siellä vihreessä huoneessa se niin heilui siellä. .-D Moldovan piirrostarinat oli hienot. Silläkin oli outo asu, missä oli vaan 1 hiha. .-D No joo eiköhän tässä jo ollut tarinoita. Kiitti että mainitsit mun blogin. .-D Ja niin tosiaan, en mä enää edes muistanut koko Madonnaa, kun oon vaan Månsia miettinyt. .---DDD Olis kiva päästä Månsin keikalle. .-) Ah mutta iso ruutu odottaa huomenna, jännää tulee. .--DD Ja jännää nähdä ne pistejärjestykset jälkeenpäin. .--D Kiitos!

Kasa kirjoitti...

Toi 22-numeron tarkoitus biisissä oli kyllä niin suuri mysteeri ennen näiden käännösten näkemistä. .-DD Samoin toi Azerbaijan, voi meidän kökköjä enkkukorvia. .--D Hyvä että Duncanin takamus viihdyttää. .-D Hauskaa kun et edes vaivautunut käyttämään Rokon nimeä vaan kutsuit suoraan Rokiksi. .--D Norjan täytyi sitten hämääntyä ihan kunnolla siitä lavasta kun menivät vielä vaatteetkin vaihtamaan huonompiin (joo, selvästi lavan syytä .-D). Sun liekki-intoisuus on kyllä huomattu. .-D Ester oli kyllä rauhoitettu ja kuihdutettu kokoon, ei saanut edes olkatoppauksia. Täytyy myöntää etten tainnut katsoa Moldovan laulajaa ollenkaan esityksessä niin jäi moiset hihahuomiot tekemättä. .-D Måns menee kevyesti Madonnan yli, hyvä että tärkeimmän muistat. ,-) <3 Niinpä, kohta viime Månsin keikasta on jo kaksi vuotta, ihan liian pitkä aika. .-( Muistin just että Månsilta piti tulla uusi biisi ja mennessä tubeen huomasin että siellä on ainakin kolme biisiä Månsilta mitä en oo kuunnellut, 2 tullut eilen ja sit pari kuukautta sitten julkaistu biisi (joka on itse asiassa soinut esc-radiosta monesti mutten tajunnut että se on Månsin laulu). .--D Joo, ehdottomasti illan kolme kovaa: Måns, iso ruutu ja Wikipedian pistejärjestykset. .--D Kiitos pitkästä kommentista. <3