keskiviikko 15. toukokuuta 2019

ESC 2019: 1. semifinaalin tulokset

Eilinen semifinaali oli kiinnostavampaa katsottavaa kuin olin odottanut, suurin osa esityksistä oli hyviä ja selkeästi tänäkin vuonna on tosi kova taso. Nettan aloitusesitys oli hieno ja loistava avaus tämän vuoden viisuille!


Katellaan sitten vähän uudemman kerran eilistä semifinaalilistaani ja lisäksi kommentoin lyhyesti esityksiä. Yliviivatut maat eivät siis päässeet jatkoon.

Kypros: Tamta - Replay | 89 %
Esitys jäi suurimmalta osaa näkemättä kun olin ruuanhalumatkalla, mutta ne pätkät mitä kerkesin vilkaisemaan oli kyllä vakuuttavia. Kiva että meni jatkoon niin näen sitten esityksenkin paremmin finaalia katsellessa. .-)

Montenegro: D-Moll - Heaven | 47 %
Esitykseen mahtui jokunen kiva ryhmäpose, mutta muuten meno lavalla oli vähän sekava ja esitys tylsä.

Suomi: Darude ft. Sebastian Rejman - Look Away | 35 %
Ei sit saatu Suomea finaaliin, no se oli kyllä oikeestaan odotettavissakin. .-D Harmi että se pyörivä laatikkojärjestelmä oli jätetty tästä pois, tanssija jäi vähän orvoksi minikorokkeellaan ja Daru ja Sebukin olivat jotenkin ihan syrjäytyneitä ollessaan kukin omassa nurkassaan.

Puola: Tulia - Pali się (Fire of Love) | 59 %
Ai kamala, laulu ei kuulostanut livenä kovin hyvältä. Esityskään ei ollut kummoinen. Hyvä ettei mennyt jatkoon.

Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi | 43 %
Slovenian esityksen ajaksi koko sali yleisöineen tuntui kadonneen ja paikalla olivat vain Zala ja Gašper esiintymässä toisilleen. Ihan kiva saada efektiesitysten väliin tällainen pieni rauhoitushetki. Tykkäsin tästä livenä enemmän mitä olin odottanut, mutten silti välttämättä olisi toivonut finaaliin menevän, en tiiä jaksanko kattoa saman uudestaan..

Tšekki: Lake Malawi - Friend Of A Friend | 41 %
Miks hämmästyin Mikon sanoessa bändin jäsenten olevan kolmekymppisiä, näyttävät paljon nuoremmilta. Hyvin miekkoset vetivät ja esitys oli pirteä ja vauhdikas + muistutti kivasti biisin musiikkivideota josta tykkäsin myös.

Unkari: Joci Pápai - Az én apám | 61 %
Ei Jocia näemmä onnestanut toistamiseen. Esitys oli vähän yksinkertainen, mutta kappaleen sanoituksia oli kiva seurata.

Valko-Venäjä: Zena - Like It | 28 %
Oonpas suhtautunut suosikkieni menestykseen varauksella, no sitä kivempi yllätys kun he pääsivätkin jatkoon. .-D Esitys oli parempi mitä odotin, lievää yliyrittämistäkin oli mukana.

Serbia: Nevena Božović - Kruna | 53 %
Nevena otti upeasti koko lavan haltuun vaikka hän oli yksin esiintymässä! Vau, hyvä esitys!

Belgia: Eliot - Wake Up | 76 %
Miten Belgia muka jäi pois, ne on usein selvinneet jatkoon näillä ei-niin-kiinnostavilla biiseillään. Eliot lauloi ehkä vähän reippaammin mitä musavideolla ja rumpalit olivat hyvä lisä esitykseen, mutta muuten esitys näytti vähän köyhältä, samojen käsiliikkeiden toisto alkoi nopeasti kyllästyttää.

Georgia: Oto Nemsadze - Keep On Going | 3 %
Jos olisin tiennyt millä tunteella Oto heittäytyi esitykseen en todellakaan olisi veikannut noin matalaa jatkoonpääsemisprosenttia, melkeen harmittaa nyt etten yhtään uskonut Georgiaan.

Australia: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity | 74 %
Todellakin finaalipaikan ansainnut upea heiluriesitys avaruustaustaa vasten oli kiehtovaa katsottavaa! Kiva että Katekin ehti heilua samalla kun lauloi.

Islanti: Hatari - Hatrið mun sigra | 97 %
Islanti erottui sen verran hyvin että uskalsin veikata heille korkeampaa jatkoonpääsemisprosenttia. .-D Esitys oli hyvä muttei kuitenkaan niin erikoinen mitä olisin toivonut.

Viro: Victor Crone - Storm | 35 %
Tänä vuonna Suomen ja Viron biisit on mun mielestä ihan sama asia, joten laitoin heille samat prosentit, ja Virohan se tietenkin sitten meni jatkoon. Harmillista kun finaalissa käytetään samaa esitystä kuin oman maan karsinnoissa, tää oli niin nähty että ihan tylsistytti katsoa.

Portugali: Conan Osíris - Telemóveis | 72 %
Miten niin Portugali ei mennyt jatkoon?? Sanoitukset, esitys ja biisi on kaikki tosi randomeita, joten ehkä tää sit oli jo liian outo eikä sen takia kerännyt ääniä puolelleen.

Kreikka: Katerine Duska - Better Love | 78 %
En tajuu kun kaikki tuntuu ihannoivan Kreikkaa ja ite en tykkää yhtään, mussa on varmaan jotain vikaa. .-D En tykännyt biisin musiikkivideon tylsistyneestä sirkuksesta ja tottakai esityksessä oli siihen viittaavia juttuja.. Katerinen näyttävät röyhelöasut ovat jänniä.

San Marino: Serhat - Say Na Na Na | 49 %
JES, Serhat teki sen! <3 Esitys oli veikeä ja hauskaa seurattavaa, joskin livelaulu ei kuulostanut aina niin hyvältä.

Jatkoon pääsi 7/10 toivomaani biisiä
Jatkoon pääsi 6/10 veikkaamaani biisiä

Oon ihan tyytyväinen jatkoon päässeeseen kymmenikköön, pois ei jäänyt ketään erityistärkeää maata ja muutenkin suurin osa (7/10) valkkaamastani suosikista meni jatkoon. Huomista semifinaalia odotellessa!

Kysymys lukijoille:
Pääsikö suosikkisi jatkoon?

Vaihtoehto 1: Suurin osa joo.
Vaihtoehto 2: Ei. .-(

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Mun piti ihan katsoa Tamtan esitys tubesta, kun se jäi välistä. .-D Mä luin, että Darudet olis halunnu laittaa sen pyörivän hökötyksen, mutta teknisistä syistä ne ei millään sitä saaneet. Ei ollu Israelin lava yhteistyöhaluinen. Puola oli ihan kamala. En tajua miksi ne kauniit naiset oli "piilotettu" niiden ylikokoisten vaatteiden taakse. Se "tanssikin" oli ihan typerä, ja tausta oli ärsyttävä. .-D Jaa että ne Lake Malawit on niin vanhoja. .-D Varmaan Merkurius ohjaa heidän ulkonäköään, niin pysyvät aina nuorekkaina. .-D Yllättävää kyllä. Valko-Venäjä on aika usein jäänyt pois finaaleista, niin sellaset nuoret tytöt ehkä aattelee että täytyy vähän panostaa ja yliyrittää, vaikka eihän se niin mene. .-D Belgia jäi pois, koska poikaparka oli vähän kauhuissaan. .-D Oto on loistava! Katen heilunnat oli upeeta katsottavaa. .-) Islannin esityksessä olis munkin mielestä vielä hiottavaa, mutta pääasia että pääsivät jatkoon! Ärsyttää kun joka vuonna on mukana tollanen kreikka mitä kaikki ihannoi mutta ite ei vaan tajua. .-D Lol! Kehtaakin soida vielä päässä se laulu. Alan sietää sitä, vaikken todellakaan haluaisi. .-D Melkein olisin voinut jättää Serhatin kumminkin pois sillä laulunäytteellä. .-D Kiva lava kummiskin. Taas se lintu kävi tossa ikkunalla, kenestä kerroin. .-D Huh, tänäänhän ne tokat semit taas on, jännää! .--D Kiitos tästä! Huomenna/tänään prosenttitodennäköisyyksiä luvassa? .-D

Kasa kirjoitti...

Mä en jaksanut vaivautua kun näkee sit finaalissa. .-D Harmi ettei lava ollut yhteistyöhaluinen. Kai ne Puolan naiset aatteli erottuvansa pukeutumalla maansa kansallispukuihin(?) mut ei ihan toiminut. Ainakin muistelen Mikon maininneen jotain sellaista niiden Lake Malawien iäksi tai sit ymmärsin jotain väärin sekoilen täällä itsekseni. .-D Kiva että Valko-Venjänää onnisti kerrankin, tosin ne tuntuu menestyvän aina silloin kun siellä on jokin ei-niin-kiinnostava biisi mun mielestä vaikka olinkin Zenaa toivonut jatkoon ekasta semistä. Poikaparka ja ooh Oto! Kiva että Katekin yllätti lopulta positiivisesti. .-) Onneks pelkkä Islannin biisi on ärinöineen sen verran huvittavaa kuultavaa että jo se riittää viihtymään vaikka esitys ei täysin toimisi. .-D Joo, miten joka vuosi onkin mukana tollainen kaikkien ihannoima biisi ja sit ite on vaan hyi.. Huvitti toi "Alan sietää sitä, vaikken todellakaan haluaisi". .--DD Eij Serhattia pois, ehkä se parantaa finaaliin mennessä. .-) Hauskaa kun sinulla on lintukaveri. .--D Jesjoo, meen seuraavaksi tekemään sitä postausta tämän päivän semifinaalista. .-) Kiitos pitkästä kommentista! <3