lauantai 26. huhtikuuta 2014

Liityin Tumblriin...

...ja minut löytää sieltä love-kasa-love nimellä. Eilen yönä vaan tuli outo halu rekkautua tumppiin, ja tässä sitä nyt ollaan. .-D En ole tätä blogia unohtamassa, postailen tumppiin vaan lyhyempiä ja reaaliaikaisempia kuulumisia, mut tänne siis pitäisi tulla edelleen näitä peruspostauksia, ellen sitten sano vahingossa kaikkea sanottavaani tumpin puolella. Mitä järkeä oikeestaan olla kaksi saman tyylistä blogia..? No jaa, nyt vaan on. .-D Mut muu tumppiväki on tervetullutta seuraamaan mua täällä, ja mä seuraan tietysti takas, reiluu? ,-)

Eikös näytäkin kiinnostavalta? X-P

Tämän pakollisen mainostuksen jälkeen voidaan siirtyä tämän postauksen aiheeseen. Olen huomannut unohtavani bändejä ja artisteja. Joskus on tullut hankittua levy ja kaikkea, mutta sitten sen jälkeen ei ole tehnyt tuttavuutta bändin uudempaan tuotantoon. Esimerkkejä kohdallani: Enrique Iglesias, Fall Out Boy, 30 Seconds To Mars, Happoradio...

Tai sitten olen kuullut uudelta bändiltä jonkin biisin josta olen pitänyt ja päättänyt tutustua bändin tuotantoon tarkemmin, mutta sitten vaan unohtanut asian. Esimerkkejä kohdallani: Jesse McCartney, Lovex, Metro Station, OneRepublic, Simple Plan, Sunrise Avenue, Mohombi, The All-American Rejects, Maroon 5, Cody Simpson, Bruno Mars, Take That, Daniel Powter, Panic! At The Disco, Plain White T's, The Script, 3OH!3, Until June...

Harvemmin jaksaa ottaa kuunteluun uusia biisejä vaan laittaa automaattisesti taustalle soimaan vanhan soittoluettelon. Nyt haluan kuitenkin muuttua tässä, sillä uusien lempibiisien saaminen on hauskaa! Tämä Jussin blogin postaus antoikin minulle inspiksen ottaa kuunteluun 30 Seconds To Marsin This Is War -albumin. Vaikka levy ei olekaan bändin uusinta tuotantoa, ovat sen biisit uusia minulle jälkeen jääneelle. .-D Eli levyarvostelua olisi luvassa:


¤ Escape ¤
Yksinkertainen mut jännä alkumusa, ehkä jopa vähän pelottava. Mulle tulee kylmä (tai sit syypää on äsken avaamani ikkuna). Vasta minuutin kuuntelun jälkeen alkaa laulu. Etenee lupaavasti, mutta tuo kuoro... hajotti mun korvat! Hei mitä hitsiä, siinäkö se biisi jo oli, aika köyhä kokonaisuus.

¤ Night of the Hunter ¤
Kova ja kiva alkumusiikki, muuttuu hillitymmäksi laulun alettua. Ah en ees muistanu että Jaredilla on näin ihana ääni. .-3 Kertosäe vähän pettymys, tylsempi kuin normisäkeistöt. Paljon eläytyviä huudahduksia. Vähän turhan pitkä, vaikka erilaisia tehosteita löytyy, mikä pitää mielenkiintoa yllä. Mukavanoloinen biisi, tää täytyy lisäillä soittolistan jatkoksi!

¤ Kings and Queens ¤
Kiinnostava linnun alkukarjaisu + muuta luontoääntä. Tän biisin oon kuullu Voicelta ainkoinaan mut se on ollu joku lyhennelmäversio. Aw, tää on aika ihana, miksen oo aiemmin tästä innostunu? Tässäkin paljon erilaisia yksityiskohtia ja vaihtelua musiikissa. Jaredin pitkät huudot. <23 Täytyypä tääkin soittolistalle lisäillä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ,-)


¤ This Is War ¤
Taas vähän pelottava ja kolkko alku. Hyi mua alkaa oikeesti ahdistaa. .-D Jännää miten alkuääni lopulta muuttuu yleison hurraukseksi! Tää muistuttaa paljon bändin edellisen levyn The Fantasy -biisiä. Hmm, ihan kuin oisin kuullu tän joskus.. Kertosäe hyvä ja erottuu selvästi muusta menosta. Ihan miellyttävä biisi sinänsä, mut vähän tylsä sit loppujen lopuksi. .-P Taas joku taustakuoro, jo kolmas biisi tähän mennessä (kai) missä on sellainen mukana. Apua en tiiä, sinänsä voisin soittolistalle päästää mut en tiiä..

¤ 100 Suns ¤
Rauhallisempi alku, ehkä vähän tylsän tasainen. Ja taas taustaääntelyä. .-D Heihei, onko tää taas tällanen epämääräinen lyhyt biisi, höh! Aika pettymys.

¤ Hurricane ¤
Uuh, taas tällänen synkkä kylmiä väreitä aiheuttava pitkä alkumusiikki. Normisäkeistö ei oikein herätä kiinnostusta, kertosäe vähän vahvempi ja parempi. Kertsi aika ihana oikeestaan. .-3 Biisi on vähän yksitoikkoinen, toistaa paljon itseään. Loppu vähän tylsä. Hmmm, mut kertosäe on kyllä ihana, ehkä sen takia täytyy biisi päästää soittolistalle. .-D


¤ Closer to the Edge ¤
Hei tää on tää biisi, mullahan oli tää joskus soittolistalla mut kuka sen on sieltä hävittäny? Sellanen jännä olo, en muista biisiä kunnolla mutta kuunnellessa tietää kuulleensa. Kertosäe vähän pettymys normisäkeistöihin verrattuna (niissä on kiva musiikki!). Tylsempi biisi kuin aluksi oletin, höhh. Mut kyllä tämä soittolistalle kuuluu ehdottomasti!

¤ Vox Populi ¤
Jännä alku, kehittyy koko ajan täyteliäämmäksi. En kyllä tosta kuorosta paljoa innostu.. Laulu jotenkin liian hidasta musiikkiin verrattuna, häiritsevää. .-D Biisin puolivälissä oleva "hiljainen" kohta kiva. Musiikki sopivan monipuolinen! Aika tylsä biisi, odotan mieluummin sen loppumista kuin pidän toivoa yllä että biisissä tulisi hyvä käänne.

¤ Search and Destroy ¤
Taas onnistunut kiinnostavan kuuloinen musiikki. Matala/käheä lauluääni ei mielestäni sovi tähän. Kertosäe miellyttävä ja vahva. Jaredin ääni on ehkä vähän huono tähän biisin, liian vahva tai sellanen. Mielenkiinto hiipuu loppua kohden tultaessa.


¤ Alibi ¤
Tosi kaunis alkumusiikki, ehkä vähän turhan pitkä. Hidas laulu ja sanojen pitkittäminen sopii hyvin tunnelmaan. Tosi tasainen ja yllätyksetön biisi, en huomaa edes kertosäettä. D-. Paikoin liikaa toistoa, mm. huutokohdissa riittäisi vain yksi huudahdus, ei viittä samanlaista putkeen. Nätti lopetus pelkän musiikin voimin. .-)

¤ Stranger in a Strange Land ¤
Vahvempaa menoa äskeiseen biisiin verrattuna. Tämä alkumusiikki ei ole kovin miellyttävä. Missäs laulu, tää musiikki on kestäny varmaan jo kaksi minuuttia. .-o No tulihan se sieltä! Ei olisi alkumusan perusteella odottanut näin rauhallista menoa, mikä tosin yltyy uudelleen biisin edetessä. Pitkin biisiä laulu "katoaa" ja on pelkkää musiikkia. Tosi pitkä biisi, melkein odottaa sen loppumista.

¤ L490 ¤
Huh mietin lentääkö ulkona lentokone vai kuuluuko toi ääni biisiin. .-D Vähän ärsyttävän kuuloista. Yllättävä musiikin muuttuminen, ooh. Tääkin muistuttaa jotain näiden aiemman levyn biisiä. Taas useempi minuutti pelkkää musiikkia, mut ihan miellyttävää kuunneltavaa kyllä. Hetkonen, onkos tähän mitään kunnollista laulua edes luvassa tuon epämääräisen hölinän lisäksi? Aika kökkö lopetusbiisi, vähän hämmentävä.


Yleistä pölinää This Is War -levystä: Ei ole meno paljoa muuttunut, tunnistaa kyllä bändin samaksi lähinnä Jaredin vahvan lauluäänen ansiosta. Musiikin kohdalla kehitystä on parempaan suuntaan tapahtunut, käytössä on paljon erilaisia ja mielenkiintoisia sivuääniä ja muita efektejä. Musiikki on muutenkin mennyt ehkä vähän rauhallisempaan suuntaan, mikä miellyttää minua. Monet biisit kelpaisivat kuunneltavaksi vaikka ilman laulua, musiikkiin oli todella panostettu. En siis tarkoita että laulu pilaisi biisit, pelkkää musiikkia on pidemmän päälle tylsää kuunnella (minkä huomaa jo siitä kun alkaa kyllästyttää minuutin mittaisten alkumusiikkien kohdalla).  Tosi pitkiä biisejä, laskin että keskivertokesto yhtä kappaletta kohden olisi viisi minuuttia! Välillä nämä pidemmät biisit alkoivat kyllästyttää, vaikka kappaleiden monipuolisuuteen olikin nähty vaivaa, eikä yksitoikkoisia kohtia tullut kovin paljoa vastaan. Monessa biisissä esiintyi jonkinlaista kuorolaulun tapaista ääntelyä taustalla, paljon käytettynä tämä antoi vähän ärsyttävän mielen kyseisestä tyylikeinosta. Yleisesti 30 Seconds To Marsin musiikki poikkeaa aika paljonkin normimusamaustani, ja tällä levyllä oli harmittavan vähän mukaansa tempaavia erottuvia biisejä (vrt. edellisen levyn lemppareihin: The Kill, From Yesterday), ei oikein mikään jäänyt ensikuuleman perusteella mieleen, ellei lasketa aiemmin kuulemiani kappaleita. Parempi tämä levy mielestäni kuitenkin oli edelliseen A Beautiful Lie -albumiin verrattuna, tai sitten kaikki johtuu uutuuden viehätyksestä. .-D Mukavaa oli kyllä viettää tunti 30 Seconds To Marsin kanssa. .-)


Mitähän kerrottavaa vielä olisi? Kumpikaan kämppiksistä ei ole viettämässä viikonloppua täällä asunnolla että viihtyilen hyvin itsekseni omassa rauhassa. Aika hyvä fiilis meneillään, muutaman päivän päästä pääsee taas pidemmäksi aikaa kotiin ja sellaista kivaa. .-) Nälkä alkaa jo olemaan, laittelinkin äsken vettä kiehumaan, että taidan tästä lähteä jatkamaan kokkailuja. Yritän postata vielä ennen vappua!

Kysymys lukijoille:
30 Seconds To Mars?
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

4 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Iteki oon Tumblrissa, mutten oo pitkiin aikoihin päivittäny siellä mitään...
Mulla käy musiikin suhteen joskus samanlailla. Tosin kuuntelen yhtäpändiä/levyä ehkä parinkin kuukauden verran yhteenpötköön, kunnes alan taas kuunnella muitakin. Kulutan kappaleet puhki... :D

Kasa kirjoitti...

Haha joo, siellä tuntuu nykyään tosi moni olevan. .-D Jos innostut päivittelemään tumppiasi niin vinkkaa asiasta jotenkin minulle niin voin seurailla. .-D Mä yritän välttää tuota biisien puhkikuuntelua, siinä kyllästyy sit niin helposti.. Mut toisaalta silloin kannattaa mahdollisimman paljon kuunnella kun innostaa, silloin biisistä saa paremmin irti (kuuntelin esim. pelkkiä bäkkäreitä useemman päivän putkeen keikan jälkeen, eikä kyllästyttänyt samoja lauluja päivästä toiseen kuunnella .-D). .-)

Fiku kirjoitti...

Tumpissa olit kertonut tästä postauksesta, niin tulin sen sitten täältä lueskelemaan. .-) Samalla kuuntelen tuon koko levyn. Tunnin mittainen postauksenluku. .-D Tällä hetkellä menee Search and destroy. Kirjoitan kommenttia nyt tähän valmiiksi. .-)

This Is War on mustakin tosi kivan ja tutun kuuloinen. Ehkä se on sit tullut kuultua! Musta Stranger in a strange land ainakin on hyvä. Tollanen salaperäinen ja utuinen. Tai sit haluan vaan vastustaa sun mielipidettä? Tosi selkeesti olet kuvaillut noiden laulujen eri ulottuvuuksia. .-)

Jussi! Ihan sika hauska. .-D En ees tajua, miten se osaa valittaa niin hauskan kuuloiseksi. .--D Nauraa tyyliin vaan, vaikka pitäis tuntea myötätuntoa. .-D Ja Jenni Vartiaisen... .----D Vartiainen! Ootko ajatellu ennen noin Jenniä ja Vartiaista?

Oikeesti? Musta Beatiful lie -levy on ainakin paljon parempi. .--D Ja ne rajut musiikit. The Kill on ihana! Pitäis varmaan siirtää ämpälle taas. .-> Ja liian pitkiä lauluja! Ei tosin ostajilta menny pituuden suhteen rahaa hukkaan. .-D Ja pelottavia musiikkeja kyllä!

Hei jes, mahtavaa kun ne idiootit on poissa! Pysyisivät jatkossakin! .-D Kiitos postauksesta!

Kasa kirjoitti...

Hienosti osasit tulla. .-D Hienoa että jaksat koko levyn kuunnella, vaikka se pitkä olikin! Tarjolla olisi myös ollut 20 minuuttia pidempiä videoita joissa olisi ollut mukana bonusbiisejä, mut otin nyt tän "lyhyen" tähän. .-D Ovelaa kirjoittaa valmiiksi, vähän niin kuin joskus aikoja sitten sen yhden simstarinaan kirjoitettiin kommenttia, kun kone latasi niitä kuvia niin ikuisuuden. .--D Ei hajuakaan mikä tuo biisi on..

Oisko Voicelta voinu tulla tai sit on joskus kuunnellu jotain sotkua ja se on siellä soinu? Tai sit se vaan muistuttaa jotain muuta biisiä tosi paljon. .-D Mäkin katoin Jussin lempparilistaa ja sit kai jotenkin kuuntelin niitä biisejä kriittisemmin kun nipotin niissä enemmän ja muutenkin ne kappaleet kuulosti huonommilta. .-DDD Haha aijaa, kiva jos oli selkeitä ulottuvuuskuvailuja. .-D

Valittava ja epätoivoinen ihminen on joskus hupaisaa kuultavaa, vaikka toinen olisi ihan tosissaan murheissaan. .-D EIKÄ TOI VARTIAISJUTTU!! .-DDDDDDDDDDDD En oo tajunnu asiaa. .-DD

Toi nyt oli aika epämääräinen vertaus, kun toista levyä on kuunnellu monta vuotta ja toisen vaan yhden kerran, et en sit tiiä millanen mieli tosta This Is War -levystä tulis jos sitäkin paljon kuuntelee, kyllästyiskö biiseihin ym. A Beautiful Liessä on kyllä mahtavia biisejä myös. <23 Siirrä ihmeessä The Kill ämpälle, sehän varmaan on siellä kansiossa. .-D Niinpä, levythän pitäisi perjaatteessa hinnoitella niiden pituuden mukaan! No, säästöä tän levyn ostajille. .-D

Puhut aina niin kauniisti kämppiksitäni. .----D Viihtyisää on kyllä, hehhe. .-D Ole(n) hyvä. .-)