maanantai 19. lokakuuta 2020

Yhden tunnisteen jutut

Blogin oikean reunan sivupalkki on niin täynnä tunnisteita, että jonkinlainen siistiminen olisi paikallaan. Listalla on paljon harvakseltaan käytössä olleita tageja, ja jotkin ovat muuten vaan nykyään vähemmän ajankohtaisia. Välillä mietin myös, tarvitseeko jokainen musiikkiyhtye tai sarja mainita erikseen omalla tunnisteella, ainakin voisi karsia jotain vähemmän tärkeitä <5 mainintaa saaneita tunnisteita sivupalkista. Ois kiva kun tunnisteisiin saisi erillisiä alatunnisteita, esim. kun klikkaisi auki "musiikki"-tunnisteen löytyisi sieltä erillinen luettelo bändeistä/artisteita yms. 

Lopulta homma kävi yllättävän helposti, sillä tunniste-sivupalkista löytyi valmiiksi ominaisuus, jolla jokaiselle tunnisteelle pystyi määrittämään näkyvyyden, ettei sentään tarvinnut käydä jokaista postausta erikseen läpi poistaakseen tunnisteita. Paljonhan niitä yhä jäi, mutta sain puolet poistettua. .-D Jos tästä lähtien yrittäis jaksaa aina toisinaan käydä nuo tunnisteet läpi ja klikkailla vähemmän ajankohtaiset tunnisteet pois näkyviltä ja vastaavasti palauttaa jotain tarvittaessa.

Tähän siistimisprojektiin liittyen kävin otsikon mukaisesti läpi sellaisia tunnisteita, joita oli käytetty vain yhden kerran tai muuten vaan harvakseltaan, ja nyt katellaan vähän mitä vanhoja juttuja siinä samalla tuli vastaan! .-D Postauksessa olevat harmaat tekstipätkät ovat lainauksia vanhoista kirjoituksistani.

Aikataulut
Tällä tunnisteella löytyy pari postausta, joissa oon höpissyt koeviikon jälkeisiä tunnelmia ja jakanut uuden jakson lukujärjestyksen, eli ei mitään kovin jännittävää.

"Tiistaina oli toinen enkun koe, mut se meni kyllä tosi hyvin, saatan saada siitä jonku ysin. x-D No en ehkä ihan niin hyvää, mut huomattavasti paremman ainakin, mitä aikasemmin oon enkun kokeista saanu. .-D Haluisin jo saada sen kokeen, ääh, jännittää. .-D"
^Se koe oli kyllä ysistä kaukana, siitä tuli 6 korkeintaan ellei jopa huonompi. xD

Cameron Quiseng
Eräässä postauksessa puhuin yhdestä Allstar Weekend -bändin jäsenestä. 

"Söpön basistin nimi on Cameron Quiseng (piti kopioda, en uskaltanu kirjottaa ite, oisin kuitenki kirjottanut väärin. .-D) Ja pöh, miksi musta tuntuu, että tästä kirjotuksesta tulee nolo? .--D"

James Sun
Olin jakanut parissa postauksessa kuvia yhdestä Diilin kilpailijasta James Sunista. Hunis oli kommentoinut että Jamesilla oli pelottava ilme, joten jouduin tekemään toisen postauksen vähemmän pelottavilla kuvilla. .-D Samaisessa postauksessa olin jakanut myös linkin Twitter-tililleni, en oo vuosiin käynyt siellä ja nyt häirii ku en muista tunnuksia enkä pääse kattomaan ketä oon seurannut. .-D

"Kaikista paras Diili oli kyl silloin, kun siel oli James Sun (nyt eräät varmaan keksi, mistä se nimi on Taikapölyynkin eksynyt. .-D)"

järkkyä
En ees muistanut että mulla on ollut joskus käytössä tällainen tunniste. Oli pakko stekata, mitkä asiat olivat sitten olleet niin järkyttäviä että tämän tunnisteen alle päätyivät:

  • kädet haisi kalalta 
  • Jeesus pamautti opettajanhuoneen oven kiinni niin kovaa että käyttämäni koneen näyttö heilui
  • jouduin ruotsin kurssilla istumaan Hiltsun eteen (oisin halunnut taakse että oisin voinut kyylätä sitä paremmin xD)
  • äikän ope ylityöllisti läksytehtävillä päivää ennen koetta
  • löysin netistä yhteiskuvia Allusta ja sen tyttöystävästä
"Latasin salaa Allun biisejä ämpälle, koska Ciesse, ikuinen apurini ja kannustajani käski minun niin tehdä. .-D"

Kevin Jonas

Kevin osallistui Minuuttipeliä-ohjelman yhteen jaksoon, ja jaksoin ihkuttaa samasta asiasta peräti kahden postauksen verran. .-D + Noissa kahdessa postauksessa oli paljon asioita, jotka olisi sopinut tuonne aiempaan järkky-tunnisteeseen varmaan paremmin mitä siellä oikeasti olleet postaukset:

"Koneelle tullessani tökkäsin kuulokkeet koneeseen kuunnellakseni musaa mut jostain syystä ne musiikit kaiku tänne käytävään, vaikka pitäis kuulokkeisiin tulla. En ees alkuun tajunnu asiaa, vaan vedin ääniä vaan kovemmalle kun ihmettelin, miksi musiikki soi niin hiljaa. Ärn, vihastuttaa, huvittaa ja nolottaa asia samaan aikaan."

"Flunssa on kestäny jo yli viikon, tylsää. .-P"

"Liikka tunnilla oli tyhmää, kun me tehtiin venytyksiä, ni sit oli ihan hiljaista ja mun maha rupesi itekseen vinkumaan."

"Ens liikka tunnilla mennään pelaamaan golfia, ja sit mä ja Fiku mennään sen liikkaopen kyydillä sinne, kun ei saatu muutakaan kyytiä. En tiiä, jotenki tyhmää mennä sen open kyydillä."

"Oho, enkö oo koskaan ennen puhunu Kevinistä, kun sitä ei ollut tuolla tunnisteissa. Voi ei, anteeksi Kevin, mä oon hirveän epäfanittanu sua. .-<"

"Oon tänään saanu jo kaksi yskäkohtausta. x-/"

Kevin Richardson
Puhuin One Directionin hajoamisesta ja otin siinä sitten puheeksi mm. Backstreet Boysin "hajoamisen".

"Tumpissa kerättiin eilen Backstreet Boys -fanien sympatiaa, koska "he tietävät miltä tuntuu menettää bändin viides jäsen". Kevinin lähtö BSB:stä ei mua koskaan koskettanut, sillä aloin fanittaa BSB:tä vasta hänen lähtönsä jälkeen, ja nyt kun Kevin on palannut, koen hänet jotenkin ei-niin-tärkeäksi turhakkeeksi."

koirat
Huomaa että olen enemmän kissaihminen kun koirista löytyy juttua vain yhden tunnisteen verran. .-D Kyseinen postaus käsittelee ehkä yhtä elämäni ikävintä viikkoa (sopisi taas järkkyilyyn, mun pitäis varmaan poistamisen sijaan ottaa se tunniste aktiiviseen käyttöön ja käydä lisäämässä se kaikkiin sopiviin postauksiin xD), mut sentään kämppiksen hoitokoira oli yksi positiivinen seikka.

"Koiruli lähti kämppiksen vastustelusta huolimatta aina juoksemaan mun perässä. Tää hauvis sit saikin mut ja kämppiksen samaan tilaan houkutellessaan vähän jutustelamaan mikä oli ihan jännää vaihtelua siihen että vaan ignoorataan toisiamme."

lesoilu
Ei hyvänen aika, mitäs mä olen lesoillut? Ah, kerroin läpi menneistä YO-kirjoituksista. Ei noi arvosanat nyt niin huippuja ehkä oo mut sentään kaikki kokeet meni läpi. .-D

"Fiku käski mun laittaa tän postauksen otsikoksi lesokirjoitus. .-D Eikä toki turhaan, on mulla jokusia lesoilun aiheita tarjolla. ,-)"

minulla on mielipide
Tää on jotenkin tosi tyhmä tunniste, koska eikö kaikki kirjoittamani postaukset ole omia mielipiteitäni, eh..? .-D Muistan suunnitelleeni tätä tunnistetta varten monia perusteltuja mielipidepostauksia, mutten koskaan toteuttanut niitä. Ne pari postausta mitä tämän tunnisteen takaa löytyy käsitteli blogeihin kommentointia ja LC:n rajoitteita. 

"Sit alkaa miettiä, että sanoiko siinä kommentissa jotain tyhmää, kun siihen ei vastata, ja lopulta käy niin, ettei enää edes viitsi kommentoida mitään. Minusta lukijoiden huomioiminen on tärkeää, eikä se mene automaattisesti niin että "mä kirjotan nyt tosi pitkan postauksen lukijoille, nyt niiden vuoro on palkita mut kommenteilla" -tyyliin, vaan lukijoita on huomioitava vielä enemmän, muuten ne voi kadota."

Nick Lachey
Tää tunniste piti klikata auki ihan vaan koska ihmettelin oonko oikeasti saanut Nick Lacheystä aikaiseksi neljä postausta, en muista puhuneeni hänestä niin usein. .-D Lähinnä ne oli biisilinkkailuja, ja yhdessä postauksessa mainitsin Nickin esiintymisestä Havaiji 5-0:ssa. + Löysin nyt tämän biisin uudelleen! .-3

"Nick Jonas esiintyy yhdessä jaksossa tolla neloskaudella, joten mielenkiinnolla oottelen sitä. Jännää miten Havaiji 5-0:n eksyy näitä musa-Nickejä, sillä ekalla kaudella yhdessä jaksossa pahista esitti Nick Lachey. Vielä jos Nick Carter tulisi sarjassa vierailemaan olis mun top-Nickit kasassa. .-D"

onnettomuus
Kirjoitin joitakin ajatuksiani Kouvolassa sattuneen koulupalon jäljiltä. Ajattelin tuolloin tehneeni tosi hyvää ja syvällistä tekstiä, mut vähän hävetti näin jälkikäteen lukea. xD

"Tajusin, miten onnekas olen tämän pienen elämäni aikana ollut, kun en ole joutunut kokemaan vastaavanlaista tilannetta koskaan tässä julmassa maailmassa. Usein löytyy valittamisen aihetta, vaikka kyse olisi jostakin aivan mitättömästä asiasta. Valittamisen sijaan meidän kannattaisi olla kiitollisia siitä mitä meillä on."

pose
Jaoin kuvia tekemistäni säärystimestä ja sipsiposeerauksesta. .-D Fiku pahastui ku julkaisin ilman lupaa ne sipsikuvat blogissa, mut musta ne oli hienoja...

"Eilen tuli poseerattua kameran edessä useaan otteeseen, joten eilinen oli mun osalta oikea mallipäivä! (⇦ Kuulostaa hienommalta mitä oikeasti oli. .-D)"

saasta
En viiti ees selittää, tietäjät tietää. XD

"Let me be your saasta"

sählit
Noni, katotaan mitä oon säätänyt:

"Ope tökkäs mun käteen usb-johdon ja käski kiinnittää sen kameraan. Mä ja Fiku sit aikamme pyöriteltiin sitä kameraa kädessämme ja pohdittiin, missä olis sille sopiva reikä. Sit just kun se ope vilkaisi meitä, ni löysin oikeen paikan, ja Fiku vaan "Hyvä, just oikeessa kohtaa löysit sen, ni näyttää, että osaisit jotain" johon mä sit repesin."

"Joku tuhma oli toisten kiusaksi laittanut capsin päälle, ja enhän minä sitä tajunnut, ja ihmettelin vaan, että miksi tää ei anna mun kirjautua sisään. .-D No, sit vasta huomasin, et se kone ilmotti siinä, että capsi on päällä. No, sit mä otin capsin pois päältä ja yritin taas,  mutta vieläkään ei onnistunu.. Olin nimittäin painanu capsin yläpuolella olevaa nappulaa."

"Me oltiin tulos kotiin bussilla Fikun kanssa, ni sit ei vaan jotenki tajuttu mitään, ja ajettiin siitä meidän pysäkin ohi. Huomasin siinä just kun pysäkki jäi taakse, että oho, tossa ois pitäny jäädä. ,-p"

yhteenveto
Ihmettelin mitä tämän tunnisteen takaa paljastuu, mut se olikin vaan yksi vuosikokonaisuuspostaus. Jännä, oon tehnyt useammankin vastaavanlaisen postauksen mutta vain tällä yhdellä oli oma tunniste.

"Olen siis tähän postaukseen koonnut hienoja ja vähemmän hienoja muistoja vuodesta 2014 ja ylipäätään asioista, jotka erottivat tämän vuoden muista."

ötökät
Jepjep, taas yksi maailman tärkeimmistä ja oleellisimmista tunnisteista. xD

"Oon jo monta päivää yrittäny pyydystää yhtä kärpästä, joka on täällä meidän talossa seikkaillu. Se viihtyy varsinkin tässä koneen näytöllä. Haluisin päästää sen ulos, mutta kun en saa sitä kiinni. Ciessen kanssa suunniteltiin sotasuunnitelmaa kärpäsen pyydystämistä varten, ja tehtiin yksi elokuvakin... Tai Ciesse sen ohjasi, ja minä näyttelin pääosaa. .---D En voi kertoa enempää, koska Ciesse kielsi."

Noin, nyt kun tunnisteet on saatu järjestykseen olisi kai aika ulkoasun muokkaukselle, tuntuu vaan työläältä aloittaa ku homma pitäisi tehdä loppuun yhdellä kertaa ku muutokset tallentuu blogiin reaaliajassa ni sitä ei oikein voi jättää kesken. Noh, katellaan jos saisin vielä tämän vuoden puolelle asian hoidettua. .-D

Ei kommentteja: