perjantai 5. kesäkuuta 2020

Euroviisut 2020

Euroviisut jäi siis tältä vuodelta väliin, mutta Euroviisujen viralliselle YouTube-kanavalle on tullut vähän kaikenlaista sisältöä kuluneen kuukauden aikana.


Semifinaalit korvaavissa Eurovision Song Celebration -videoissa soitettiin putkeen läpi kaikki tämän vuoden kappaleet ja välissä oli myös kaikkea muuta ekstraa, kuten juontoa ja tämän vuoden artistit ottivat osaa erilaisiin haasteisiin, kertoivat omia top 3 -euroviisukappalelistoja ja videoilla päästiin jopa pienille taloesittelyille. Lisäksi fanit olivat saaneet lähettää videoita, joista koottiin ihan hauska recap. Nää ei kuitenkaan olleet kovin kummoisia enkä välttämättä suosittele katsomaan, paitsi jos mielesi tekee kuunnella kaikki tämän vuoden biisit putkeen, siihen nämä on käteviä.

Lauantaina 16.5. näytettiin sitten finaalin sijasta Europe Shine A Light -spesiaali, missä tämän vuoden artistit eivät valitettavasti päässeet esiintymään, mutta esityksiä kuultiin mm. aiemmilta viisuvoittajilta, esim. Johnny Loganin esitys oli hieno, ja euroviisutunnelmaan pääsi viimeistään siinä vaiheessa kun Måns Zelmerlöw esiintyi, ihanaa miten Måns yhä vuodesta toiseen on jollakin tapaa mukana Euroviisuissa. .-D <3 Love Shine A Light -yhteislaulu oli myös ihan kiva, lol tajusin vasta pari päivää katsomisen jälkeen että se koko ohjelman nimi viittasi tähän. xD

Tämän vuoden ehdokkaat eivät tosiaan päässeet esittämään kappaleitaan, mutta jokainen sai lähettää pienen videoterveisen, mikä oli omalla tavallaan spesiaalia. Sit tää kertoo taas omasta "vajaakatseisuudestani" mut en ole jotenkin ennen tajunnut miten erilaisia vaikka juurikin näiden Euroviisuesiintyjien lavapersoonat ovat siihen verratessa millaisia he oikeasti ovat. Laulajien lahjakkuuskin ilmenee paremmin heidän laulaessa ilman säestystä kun ääni ei huku musiikkiefektien taakse.

Lisäksi Tubeen on latailtu paljon aiempien vuosien finaalilähetyksiä kokonaisuudessaan, joten niitä katselemalla saanee jotenkin korvattua tämän vuoden köyhän viisutilanteen. Just katottiin Fikun kanssa vuoden 1991 Euroviisuja, ajalta ennen meidän syntymää! Mutta palaillaanpas sieltä 90-luvulta takaisin tähän vuoteen, seuraavaksi oisi nimittäin luvassa laatimani Top 41 lista tämän vuoden euroviisubiiseistä:


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Videon järjestys on aika fiilispohjalta koottu enkä kuvien muokkaamisen jälkeen oikein enää voinut edes tehdä muutoksia sijoihin, ei sillä että olisin listaa esikatsellessa edes kokenut sille tarvetta. Siinä mielessä kappaleiden vertailu oli vähän vaikeaa kun osaa on soitettu enemmän escradiossa ni en oo kuunnellut kaikkia tasaisesti vaan joitain tyyliin vain pari kertaa ja osaa lähes päivittäin. Yleensä kiinnostun euroviisubiiseistä vasta esityksien katsomisen jälkeen enemmän, mutta koska se puoli jäi tämän vuoden viisuista pois niin en ole erityisemmin innoissani edes top kympistä, että niin. .-D

Videolle ei tullut tällä kertaa mitään kommentteja, joten sanon sanottavani osasta kappaleista tässä jälkikäteen:

🎵 Islanti: Daði & Gagnamagnið - Think About Things 🎵
Listaykköseni ja tyyliin ainoa kappale tältä vuodelta jonka lataamista musakansioon voisi melkein harkita, en oo tähän kyllästynyt vaikka sitä on päivittäin kuunnellut. .-D Hyvä että Islanti jatkaa tällä "kummajaisteemalla", sillä he eivät pääse jatkoon millään muka-pätevältä kuulostavilla yrityksillään vaan pärjäävät juurikin joukosta erottumalla ja hassuttelemalla! Oon myös koukussa Daði:n ääneen. x-)

🎵 Italia: Diodato - Fai rumore🎵
Olin aluksi vähän pettynyt Italian valintaan sillä heidän karsinnoissaan oli parempiakin biisejä ja kiinnostukseni tähän biisiin on ollut "tasaisen laskeva", kunnes biisi sitten kerran soidessaan sopi meneillään olevaan tilanteeseen ja tykästyinkin tähän reippaasti enemmän. Lol, vasta äskettäin tajusin että laulajan nimi on Diodato eikä Diablo. .-DD

🎵 Liettua: The Roop - On Fire 🎵
Kerrankin biisi jonka huomiotaherättävä musiikkikohta on enemmän miellyttävä kuin ärsyttävä! Toi laulaja vaikuttaa tosi vekkulilta esiintyjältä, sääli ettei päästy näkemään mitä hän olisi keksinyt Euroviisulavalla.

🎵 Bulgaria: Victoria - Tears Getting Sober 🎵
Tykästyin melko heti tähän biisiin, mutta mitä useammin tätä kuuntelee sitä tylsemmäksi se menee, eli ei kovin hyvä biisi kun ei kestä kuuntelua.

🎵 Georgia: Tornike Kipiani - Take Me As I Am 🎵
Pidin tätä kappaletta ensikuuntelun jälkeen outona ja tylsänä, mut sit toisella kuuntelukerralla tykkäsinkin ihan sikana, jännä. .-o

🎵 Ukraina: Go_A - Solovei 🎵
Kaunista musiikkia, vähemmän kaunista laulua.

🎵 Azerbaidžan: Efendi - Cleopatra🎵 
Mul on vissiin jotain tota naista vastaan, koska aina biisin musavideota katsoessa ärsyttää ihan sikana, mut kun pelkästään kuuntelee kappaleen en näe siinä mitään pahaa.

🎵 Irlanti: Lesley - Story Of My Life & San Marino: Senhit - Freaky!🎵 
Ekan kuuntelukerran jälkeen olin kummankin biisin kohdalla sellaisilla einolohyi-fiiliksillä, mut kummasti useamman kuuntelukerran jälkeen nää on jopa alkaneet kuulostaa jollain tasolla järkeviltä.

🎵 Belgia: Hooverphonic - Release Me🎵
Joka vuosi Euroviisujen jälkeen tapahtuu jotain vammaista, ja näin jo etukäteen miten tämä biisi soisi päässä sellaisella hetkellä, mut toivotaan et kun Euroviisut jäi kerran pois niin vältyttäisi samalla sen jälkeisiltä vammaisuuksilta. .--D

🎵 Tšekki: Benny Cristo - Kemama 🎵
Tšekki sai vissiin parin edellisen vuoden menestyksestä tarpeekseen kun ilmoittautui tällaisella biisillä kilpaan...

🎵 Kroatia: Damir Kedžo - Divlji vjetre 🎵
Unohdan aina tämän biisin olemassaolon ja siksi sen piti tulla alun perin listan vikaksi, mut sit kuunnellessani kaikki kappaleet läpi recap-videolta tykästyin hirmusti tämän biisin muutaman sekunnin näytteeseen ja se pääsi nousemaan aika reippaasti!

Juupsista, kommenteissa saa halutessaan kertoa omia suosikkeja/top-listoja tämän vuoden euroviisubiiseistä. ,-)

Ei kommentteja: