sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Metallivirus tarinatiivistelmä, osa 2: "Crisis City"

Tein tämän kakkososan valmiiksi itse asiassa aika pian ykkösen perään ja se on lojunut tuolla luonnoksissa unohduksissa, mut nyt aattelin koittaa edistää tätä tiivistelmäprojektia vähän tehokkaammin kun viimein kolmen kuukauden tauon jälkeen seuraavien Sonic-sarjisten julkaisupäivät on ajoitettu kesä-heinäkuulle ni ehdin juuri sopivasti tässä samalla käydä tarinankulun läpi kertaukseksi itselleni ennen loppuratkaisua.

Vector summaa tässä part ykkösessä ilmenneet käänteet niin hyvin että annetaan hänen puhua
(+ saan samalla hyvän tekosyyn laittaa kuvan Charmyn söpöistä kattotuuletinleikeistä. ,-D)

Vain pari ruutua myöhemmin zombotlauma rynnii Chaotixin etsivätoimistoon. Kolmikko tajuaa ettei mahda mitään vahingoittumattomille zomboteille, joten he päättävät vetäytyä, mutta ulkona käy ilmi ettei koko heidän kaupungissaan ole enää turvapaikkoja, sillä horisontissa siintävä Eggmanin faceship syöksee viruslitkua roppakaupalla rakennuksien päälle. Vector ottaa yhteyttä Amyyn ja pyytää tätä järjestämään evakuoinnin ja apujoukkoja paikalle. Apua odotellessa kolmikko laatii toimintasuunnitelman ja ryhtyy pelastamaan muita.

Kesken pelastustoimien kolmikko joutuu tukalaan tilanteeseen: Terveiden joukossa on yksi lievää tartuntaa kantava, eivätkä he tiedä pitäisikö tämä ottaa kaikesta huolimatta mukaan vai jättää zombotisoitumaan. Lopulta Vector telkeää naisparan ansaan ja kehottaa muita jatkamaan. Varsinkin Charmy kritisoi tätä päätöstä ja huomauttaa että heidän pitäisi auttaa kaikkia, mutta suostuu lopulta vastentahtoisesti seuraamaan Vectorin johtoa.

Pelastustoimissa avustava Sonic mätkii zombotteja minkä pystyy, mutta jokainen osuma pahentaa hänen omaa tilaansa viruksen levitessä aina vain nopeammin, ja lopulta Sonic joutuu vetäytymään paikalta juostakseen ylleen kertyneen metallikuoren rikki.


Juuri kun Chaotixin väki on saanut ohjattua kaikki terveet heitä hakemaan tulleeseen alukseen Charmy lentää Vectorin estelyista huolimatta takaisin zombottien joukkoon aikeenaan mennä pelastamaan Vectorin aiemmin autojen väliin vangitseman naisen. Charmy saapuu paikalle kuitenkin liian myöhään: Nainen on jo zombotisoitunut ja Charmy joutuu zombottien piirittämäksi eikä pääse pakenemaan.

Sonicin palatessa lastauspaikalle hän kohtaa Vectorin ja Espion, jotka ovat huolissaan kadonneesta Charmystä. Alus on lähtövalmiudessa, joten Sonic kehottaa kaksikkoa hyppäämään kyytiin ja lupaa etsiä Charmyn.

Sonic ei kuitenkaan löydä Charmya, joten hän suuntaa Floral Forest Villageen etsimään seuraavaksi Creamia, sillä Eggman on juuri saapunut paikalle virustaan levittämään. Eggman nauttii tilanteesta ja huutelee mikrofoniinsa pilkkaviestejä Sonicille zombottien käskyttämisen ohessa. Zombotit eivät kuitenkaan tunnu reagoivan Eggmanin komentoihin. Starline kummastelee asiaa, ja Eggman epäilee syyksi viruksen koodiin tullutta mutaatiota. Starlinen mielestä kontrolloimaton virus vaikuttaa vaaralliselta, mutta Eggman ei ota asiaa vakavasti: Kunhan metallivirus hoitaa tehtävänsä - eli jatkaa levittäytymistä - ei ole mitään syytä huoleen. Starline alkaa ensimmäistä kertaa kyseenalaistaa Eggmanin pätevyyttä: Vaikka tällä on älykkyyttä ja taitoja näyttää siltä ettei Eggman mieti suunnitelmiaan loppuun saakka pidemmällä tähtäimellä.

Cream on linnoittautunut äitinsä ja Chao-ystävien kanssa taloonsa piileskelläkseen zombotteja. Cream haluaisi mennä auttamaan, mutta Vanilla ei anna vaarallisten olosuhteiden vuoksi tyttärelleen lupaa poistua kotoa. Niinpä Cream lähettää ystävärobottinsa Gemerlin auttamaan muita kyläläisiä, ja koska kehotus käy yksiin Gemerlin pääprioriteetin (= suojele Creamia ja tämän perhettä) kanssa tämä suuntaa matkaan.


Zombottien kanssa tappelu on saanut Sonicin tartunnan pahenemaan, ja Gemerl ottaa tämän kohteekseen. Sonic vakuuttaa pystyvänsä pitämään tautinsa aisoissa, mutta Gemerlin mielestä jokainen Creamia uhkaava tekijä on eliminoitava. Lopulta Sonicin ei auta muu kuin poistua paikalta. Tilannetta ikkunasta seurannut Cream säntää paikalle:

Lisäksi Cream tuo esille Gemerlin oman historian: Tämä oli alkujaan yksi Eggmanin luomus, mutta Tailsin korjausten myötä hänestä tuli hyvä, ja sama pätee zombotteihin: Näilläkin on oikeus tulla tuhoamisen sijaan korjatuiksi. Viesti menee viimein perille, ja Gemerl lupaa suorittaa missiotaan hellävaraisemmin menetelmin.

Heti kun Gemerl on poistunut Cream kuulee äitinsä huudon, ja palatessaan sisälle häntä odottaa kauhunäytelmä: Zombotit ovat vallanneet talon ja ajaneet Vanillan nurkkaan. Cheese ja Chocola yrittävät auttaa lyömällä zombotteja, minkä seurauksena Chaot saavat tartunnan. Vanilla nappaa Chao-ystäviensä kohtalosta järkyttyneen Creamin syliinsä ja yrittää juosta ulos talosta, mutta ovella on lisää zombotteja vastassa. Sonic saapuu kuitenkin paikalle viime hetkellä. Tajutessaan mitä on tekeillä Sonic kannustaa Creamia olemaan olosuhteista huolimatta urhea ja kuljettamaan Vanillan evakuoalukselle. Gemerl saapuu paikalle hetkeä myöhemmin, ja Sonic ohjaa tämänkin evakuointipisteelle varmistamaan että kaikki sujuu hyvin. Ennen lähtöään Sonic vangitsee Chaot lasipurkkeihin, jotta nämä eivät saisi tuhoa aikaan. Sonicin suunnatessa Rougen kutsumana Sunset Cityä kohti Chaot onnistuvat kuitenkin pakenemaan.

Sunset Cityyn saapuessaan Sonic juoksentelee zombotlauman keskellä etsiessään apua tarvitsevia. Hän törmää Omegaan, ja pian myös Rouge lennähtää paikalle kertomaan evakuointisuunnitelmasta. Sonic alkaa ohjata pelastettavia lastauspaikalle, jonne Shadow saapuu hetkeä myöhemmin rekan kanssa. Shadow syyttää zombot-tilanteesta Sonicia, joka ei antanut hänen hoidella Eggmania lopullisesti silloin kun siihen olisi ollut tilaisuus Eggmanin kärsiessä muistinmenetyksestä.

Puolustuksekseen Sonic sanoo etteivät he voineet ennustaa tulevaa, ja lopulta Shadow tokaisee että Sonic ansaitsi saada tartunnan. Sonic tajuaa ettei riidanhaastamiseen ole nyt aikaa, joten hän vetäytyy tilanteesta juostakseen ylleen kertyneen metallikuoren pois. Sonicin mentyä Shadow toteaa pelkureiden juoksevan - hän aikoo voittaa. Shadow kehottaa Omegaa suojaamaan rekkaa sillä aikaa kun Rouge hoitaa evakuoitavien siirtämisen kyytiin. Shadow itse säntää keskelle zombotlaumaa valmiina taisteluun. Hän uskoo olevansa turvassa tartunnalta "Ultimate Lifeform"-olemuksensa ansiosta.


Juoksulenkkinsä jälkeen Sonic seisahtuu hetkeksi ja toteaa ettei ole tottunut väsymään paljosta juoksemista, mutta jatkuva liikkeessä oleminen virustartunnan vuoksi alkaa koetella häntä. Sonic miettii hetken aikaa haikeana zombotisoituneita ystäviään ja Shadowin sanoja, mutta tajuaa pian ettei hänen kannata enää tässä vaiheessa katua aiempia tekoja vaan keskittyä jatkamaan pelastustoimia.

Taistelun tuoksinnassa Shadow saa odotuksiensa vastaisesti tartunnan, ja Rougen kehotukset tappelusta vetäytymisestä kaikuvat kuuroille korville Shadowin jatkaessa zombottien mätkimistä. Rouge käskee Omegaa menemään Shadowin avuksi, mutta tämä kieltäytyy, sillä rekkaa lähestyy juuri valtava määrä zombotteja. Rouge lähettää hätäkutsun ja pyytää paikalle lisää apujoukkoja. Tauti leviää nopeasti ja lopulta Shadow hautautuu zombottien sekaan.

Sonicin palatessa taistelutantereelle hän joutuu heti zombotisoituneen Shadowin kuristusotteeseen. Tappelun ohessa Sonic havaitsee etteivät zombot-Shadowin refleksit ole parhaimmillaan, mutta Shadowin ja muiden zombottien hoitelu yksin tuntuu mahdottomalta. Onneksi rekka saadaan lastattua ja Rouge lähtee kuljettamaan terveitä turvaan Sonicin ja Omegan jäädessä turvaamaan selustaa. Shadow ryntää kuitenkin rekan perään, jolloin Sonic juoksee tämän kiinni, mutta Shadow paiskaa tämän maahan. Sonicin tartunta pahenee, ja Omega kehottaa tätä lähtemään, mutta Sonic ei suostu jättämään tätä oman onnensa nojaan ja ehdottaakin että molemmat vetäytyisivät taistelusta kun rekka on ehtinyt tarpeeksi kauas. Omegalla ei ole kuitenkaan aikomustakaan keskeyttää taistelua vaikka Sonic sanoo sen olevan pelkkää ajanhaaskausta zombottilauman ylivoiman vuoksi. Kaksikon kinatessa Shadow syöksyy paikalle ja vaurioittaa pahoin Omegan robottikoneistovartaloa.
Sonic ryntää apuun ennen kuin Shadow ehtii repiä Omegan kaikki raajat irti, mutta Omega hautautuu zombottien alle eikä Sonickaan näe pakokeinoa joutuessaan piiritetyksi. Silver ja Tails saapuvat paikalle viime hetkellä, ja Silver siirtää voimiensa avulla zombotit pois Sonicin ympäriltä jotta tämä pääsee pakenemaan. Tails noutaa vielä mukaansa Omegan rippeet ennen kuin he palaavat päämajalle.

Päämajalla Cream on Sonicia vastassa, ja Sonic kummastelee mitä pikkuinen tekee vielä jalkeilla, jolloin Cream kertoo saaneensa äidiltään luvan valvoa ja auttaa muita, eikä nukkuminen houkuttele häntä painajaisien pelossa muutenkaan. Gemerl odottaa heitä Amyn toimiston edessä ja estää välittömästi infektoituneelta Sonicilta pääsyn pidemmälle, jolloin Cream joutuu jälleen läksyttämään robottiystäväänsä, ja tämä heltyy lopulta.

Amy jakelee kiireisenä käskyjä eri pelastusryhmille radionsa kautta, joten Sonic käväisee ensin Rougen puheilla ja kertoo tälle Shadowin kohtalosta. Sonic ehtii vaihtaa vain pari sanaa Amyn kanssa ennen kuin tyttö saa radioonsa hätäkutsun. Sonic tajuaa ettei hänestä ole nyt apua, joten hän poistuu vähin äänin paikalta ja kohtaa käytävässä Vectorin ja Espion. Kaksikko kertoo suuntaavansa auttamaan pelastustoimissa ja etsivänsä samalla Charmya.

Seuraavaksi Sonic käväisee kiittämässä Silveriä ja Tailsia aiemmasta avusta, ja kolmikko miettii jatkotoimenpiteitä. Tails kertoo suunnittelemastaan sensorirannekkeesta, jonka avulla hän uskoo saavansa kerättyä lisätietoa viruksesta vastalääkkeen luomiseksi.

Samaan aikaan Starline tuskailee kontrolloimattoman metallivirusongelman kanssa. Hän etsii tietoja Eggmanin vanhoista projekteista, ja "The Lost World project" kiinnittää hänen huomionsa. Jutussa mainitut Deadly Six ja näiden kyky kontrolloida robottiolentoja saavat kieron virneen kohoamaan Starlinen kasvoille.

Ei kommentteja: