maanantai 7. elokuuta 2017

Tämän kertainen...

...yksipuolinen musiikkivalikoima johtuu siitä että kuuntelin osaa kirjoittaessa pelkkiä Juha Tapion biisejä valmistautuakseni miekkosen keikalle menoa varten, sori. .-D

Osa syntyi näiden biisien tahdissa:
Juha Tapio - Rakastettu --- Juha Tapio - Kuinka Paljon --- Juha Tapio - Luvattu Maa --- Juha Tapio Paina Pääsi --- Juha Tapio - Onnen Tähdet --- Juha Tapio - Rakkaus Ei Kuollut --- Juha Tapio - Maa On Niin Kaunis --- Juha Tapio - Kanssasi Kahleisiin --- Juha Tapio - Juuri Tässä Näin --- Juha Tapio - Luotettava --- Juha Tapio - Ei Viisaampaa

Aiemmat osat
Osa 105: Nälkäongelma



Jimin synttärit koittavat!

Ja tässä tämä taaperosta lapseksi kasvanut poika osaa jo leikata itselleen palasen synttärikakkua vaikka synttärikynttilät jouduttiin puhaltamaan äidin avustuksella. Jimille arpoutui osuvasti keltainen paita niin sopii hyvin keltaisten kakkukoristeiden kanssa yhteen. ,-)

Lapseksi kasvettuaan Jimi oli tarpeeksi vanha ymmärtämään Armin kuoleman, ja poika järkyttyi mummonsa poismenosta. Isoäiti oli ollut erittäin tärkeä Jimille, ja nyt tuntui mahdottomalta sisäistää ajatusta ettei Jimi näkisi mummoaan enää ikinä.

Haamubongailua perijämakkarista. Kun lapset aina valittavat etteivät pysty nukkumaan mörköjen takia niin nytpä haamut häiriköivät sitten vanhempien makuuhuoneessa. .-D

Haamusäikyttelyt eivä kuitenkaan olleet Mantalle ongelma, ja selvittyään läheltä piti -tilanteen traumoista tietotavoitteinen nainen saattoi välillä jopa toivoa haamujen kohtaamista, ja säikähdyksestä huolimatta hän iloitsi jokaisesta haamun kohtaamisesta. Väinämö ei ymmärtänyt vaimoaan alkuunkaan.

Eipä Väinämökään silti tunnu mitenkään kummituksia kammoavan kun päätyy tietoisesti hautausmaalle yöaikaan jahtaamaan ötököitä luontoharrastuksensa innoittamana. Kesken ötökkäjahdin Väinämö pysähtyi vanhempiensa hautakivien kohdalle. Armin suosioplatinahauta oli asetettu Sulevin harmaan hautakiven viereen, ja toivon mukaan kauan toisistaan erossa ollut aviopari olisi nyt yhdessä jossakin. Katri-haamu tuntuu tunkevan joka kuvaan. .-D

Kiiluvasilmäinen johtajasusi saapui tapaamaan laumasta erkaantunutta Stellaa joka oli majaillut jo jonkin aikaa osana Veijareiden perhettä. Tummaturkkinen susi yritti houkutella Stellaa takaisin susilaumaan, mutta Stella ei halunnut jättää pentujaan Brandonia ja Riveniä, joten tämä kieltäytyi johtajan kutsusta.

Jimillä oli eniten harrastusintoa urheilua kohtaan, tämä Veijareiden suvun lempiharrastus... Väinämön urapalkinto osoittautui kuitenkin käteväksi harrastusvälineeksi, ja aiempien Veijareiden pelatessa koripalloa oli nyrkkeily Jimin juttu.

Vaikka toista lasta oli yritetty tarkoituksella yllättyi Manta silti kun tajusi vauvamahan pyöristyneen raskauden merkiksi.

Manta riensi kertomaan uutiset raskaudesta heti Väinämölle, ja kaksikon vaatimattomat kuivat aamiaisleivonnaiset alkoivat maistua hetkessä paljon juhlallisemmilta.

Jimin ensimmäinen koulupäivä koitti syysruskaisien puiden pudotellessa lehtiään. Kipitähän vauhdilla sinne bussiin ettei kuski kurvaa pois pihasta ilman sinua!

Jaa, mutta eihän tässä bussissa ole polkimia, mitenköhän koulubussi sitten saadaan ylipäätään liikkeelle?

Ärh, Brandonin nälkäongelmat jatkuvat, eikä punaiselle menneelle palkille enää mahtanut mitään, Brandon ei huolinut herkkupaloja vaikka niitä yritettiin tarjota, joten...

...näinhän siinä kävi, kaikki eläimet noudettiin pois taloudesta. .-(

Eläimet autoon sullonut lemmikkien adoptiosta vastaava poliisi luennoi vielä kimppakyytiin rynnivälle Väinämölle eläinten kaltoinkohtelusta. Väinämö ei kuitenkaan antanut moisten kommenttien häiritä miehen ensimmäistä alkavaa työpäivää ravintola-alan parissa.

Mut mäpä huijasin ja myön Rivenin movella ennen poliisin saapumista, en halunnut että pitkällä oleva koirasuku katkeaa + epistä että Brandonin ruokavammailun takia kaikki koirat vietäisi pois.

Jimi oli innokas tutustumaan uusiin simeihin, ja poika aloittikin ison vesisotaleikin kaikkien tervehtimiensä simien kanssa. Leikit venyivät iltaan asti, ja juuri töistä saapunut Väinämö joutui komentamaan pojan läksykirjojen ääreen.

Ravintola-alasta kiinnostunut Väinämö innostui jatkamaan Armilta perimänsä ravintolayhteisötontin ylläpitoa aina toisiaan. Jostain syystä Väinämö pukee tällä tontilla yhä urheiluvaatteitaan vaikka työskenteleekin nykyään eri alalla. .-D


Ruuanlaiton lisäksi ravintolan ylläpitoon kuului paljon muitakin asioita, ja asiakkaiden kaikotessa huonon ympäristön vuoksi täytyi Väinämön tehdä pihalla laajemman luokan siistiminen tasoittamalla rehottavat pensaat ja myrkyttämällä noitien loihtimat tuholaiset.

Kysymys lukijoille:
Katri-haamu?

Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Mörr, ikävää että Brandonin ruokailubugi ei korjaantunut. Mokoma, onneksi sait sentään Riverin pidettyä taloudessa, kaikki kepulikonstit ovat sallittuja bugeja kierrellessä ;)

Mutta hyvä että nykyinenkin sukupolvi on tottumassa haamuihin ja ravintolabisnes alkaa vähitellen menestyä! Odotan kyllä mielenkiinnolla Jimin pikkusisarusta/sisaruksia ja kiiruhdan jälleen eteenpäin ;D

Kasa kirjoitti...

Tuollaiset nälkäongelmaiset eläimet ovat rasittavia. Just yhden perheen koiralla ilmeni samankaltaista ruokakulhon välttelyä, se tosin kipitti itekseen melkein heti ruokakulholle kun peli alkoi valittaa nälkäisestä lemmikistä, ilmeisesti koira oli jotenkin hassu eikä tajunnut olevansa nälkäinen ennen kuin tarve laski punaisemmalle suunnalle. .-D Pieniä kepulikonsteja täytyy tosiaan välillä käyttää, ja kun mä en enää oo pisteitäkään kirjaillut ylös niin eipä sillä niin väliä. Kummasti sitä tottuu vallitseviin olosuhteisiin. Väinämökin saatiin tosiaan uravaihdoksen jälkeen kiinnostumaan Armilta perityn ravintolan pyörittämisestä. .-) Pianpa noita vauveleita on lisää luvassa. ,-)