maanantai 14. elokuuta 2017

Eikös tää...

...ole jo kolmas viikko putkeen Veijareita? Lukemaan ->

Osa syntyi näiden biisien tahdissa:
Adam Lambert - Master Plan --- Fall Out Boy - I Slept With Someone In Fall Out Boy And All I Got Was This Stupid Song --- Panic! At The Disco - Ready To Go --- George Michael - Faith --- Robbie Williams - She's Madonna --- Pariisin Kevät - Mä Haluun Sua Enemmän Ku Muut Haluu --- Can Bonomo - Olmaz Sensiz --- Fall Out Boy - Jet Pack Blues --- Enrique Iglesias - Can You Hear Me --- Danny - If Only You --- Scissor Sisters - Somewhere --- Nickelback - Someday

Aiemmat osat
Osa 106: Déjà-vu


Veijareiden tontille oli sukupolvien kuluessa kertynyt melkoinen määrä erikoisia urapalkintoja, jotka eivät oikeastaan sopineet minnekään, joten nyt näitä suurikokoisia vekottimia varten rakennettiin ihkaoma ullakkokerros. Tietotavoitteinen Manta testaili innoissaan erilaisia vekottimia, ja kävipä niiden avulla opiskelukin joutuisammin.

Huomasin vasta nyt että lintuhäkki on kadonnut tutulta paikaltaan. Vietiinkö sekin nälkäkuoleman partaalla olevan koiran takia pois? Muistelen että joskus myös akvaarion kalat olisi takavarikoitu eläinten huostaanotossa. .-D

Jimi tutustui koulussa alienpoika-Aaroniin, joka on muuten Armin veljen Elmon alienlapsonen. Pojista tuli läheisiä ystäviä, ja Jimi oli aina valmis puolustamaan vihreää ystäväänsä jos joku luokkatovereista kehtasi kommentoida jotain rumaa alienin ihonväristä tai silmistä.


Tuleeko kellekään muulle tästä tilanteesta déjà-vu -tuntemuksia? Ei tietenkään ole tarpeeksi paha katastrofi että keittiössä syttyy tulipalo, päälle tarvitaan vielä haamun säikyttelyä.

Vaikka Manta muuten hallitseekin melko hyvin haamujen kohtaamiset, oli tulipalo+säikytys liikaa, ja Manta tuupertui maahan Viikatemiehen lähestyessä uhkaavasti. Jimi huomasi äidin loukkaantuneen ja kiiruhti soittamaan hätänumeroon jotta paikalle saataisi apua.

Ullakkohuoneessa suklaakoneensa kanssa puuhastellut Väinämö haistoi savun ja aavisti ettei kaikki ollut nyt kunnossa. Ehtisikö Väinämö juosta ajoissa alakertaan pelastamaan vaimonsa Viikatemiehen kynsistä?

Tulipaloa sammuttamaan saapunut palomies oli saanut liekit kuriin Väinämön kiitäessä alakertaan niin lujaa kuin mies vain jaloistaan pääsi, ja hän ennätti juuri ja juuri heittäytyä polvilleen sepittämään jo tutuksi tullutta anelupuhettaan jolle oli ollut käyttöä ja pari kertaa aiemminkin Mantan maatessa maassa elottomana. Onnistuisiko Manta välttämään kuoleman vielä tämän kerran?

Kyllä vain! Viikatemies antoi jälleen periksi ja säästi Mantan hengen. Mantalla on kyllä uskomatonta tuuria matkassa, vai mahtaisiko Väinämön puhelahjoilla olla jokin merkitys asiassa?


Ei mennyt kauaakaan kun Mantan toinen synnytys käynnistyi, ja syntynyt tyttövauva vaikutti olevan ihan kunnossa Mantan aiemmasta läheltä piti -tilanteesta huolimatta. Tyttönen sai nimekseen Mona.

Koko perhe saapui tervehtimään uutta perheenjäsentä, ja Manta esittelikin Jimille tämän pikkusiskon joka oli tähänastisine vauvapiirteineen aivan veljensä kopio. Manta selittikin Jimille että tämän pikkusiskosta tulisi varmasti aika samannäköinen kuin veljestäänkin.

Mona ei ollut montaakaan päivää vanha kun Väinämö ja Manta alkoivat suunnitella vielä yhtä lasta sisaruskaksikon jatkoksi. Vauva olisi hyvä saada pian alulle jotta nuorimmille ei tulisi kovin suurta ikäeroa ja nämä olisivat täten hyviä leikkikavereita toisilleen.

Rivenistä kasvoi ajansaatossa oikein suuri koira, ja hän muistutti kovasti äitiään Stellaa. Rivenin vaimon onkin sitten pakko löytyä kulkukoirien joukosta, sillä eläimien huostaanoton jälkeen Veijareilla ei ole enää mitään asiaa eläinten adoptiopalvelussa asioimiseen.

Vaikka Jimi olikin jo lapsi tykkäsi hän yhä opiskella taitoja mieluummin leikkien kautta kuin kirjasta teoriaa päntäten, jotenkin itse kokeilemalla oppi paljon paremmin. Jimin piirustustaidot eivät olleet kummoiset, mutta mekaniikka oli selvästi pojan juttu eivätkä Jimin laskelmoidusti kootut palikkatornit kaatuneet koskaan.

Haluan koirat takaisin pienempään kokoon, joten Rivenin kaveriksi tuli napattua Sara-kulkukoira. Kokoerosta huolimatta koirulit näyttävät tulevan hyvin toimeen.

Manta tuli yllättävän pian uudelleen raskaaksi, joten ainakin avioparin suunnitelmat lasten pienestä ikäerosta taitavat toteutua. Mantaa jatkuva raskaanaolo ei haitannut, sillä hän hyödynsi mielellään vanheimpainvapaata lueskelemalla kirjoja kotona.

Mantan lisäksi pahoinvoinnista kärsi myös Väinämö joka oli luonut vahingossa jonkin tautiviruksen minilabralla leikkiessään. Manta vitsaili että nytpä Väinämökin tietää millaista on olla raskaana ja kärsiä jatkuvasta pahoinvoinnista, mutta likaista pönttöä tuijottavaa Väinömöä ei paljoa naurattanut,



Monan vauvaikä tuntui menevän ihan hujauksessa, ja ennen kuin kukaan edes ehti kunnolla tajuta oli Mona kasvanut taaperoksi. Kovin on samaa näköä kuin Jimissäkin, toivottavasti tuleva vauva perisi vähän erilaisia geenejä, muuten Veijarit näyttävät tismalleen samalta vielä seuraavankin sukupolven ajan.

Kysymys lukijoille:
Manta selivisi taas kuolemalta!

Vaihtoehto 1: Ihme. .-o
Vaihtoehto 2: Nääh, kuolis vaan pois.

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Tämän osan kanssa kuuntelin Jet Pack Bluesia :D Tuntuu jotekin siltä, että Viikatemieskin on jo kyllästynyt noutamaan Mantaa ja antaa ehkä jo periksi helpommin kun huomaa Väinämön pinkovan paikalle? :D Onneksi sekä Manta että Mona olivat kunnossa, pidän uusimman lapsosen nimestä ;)

Hmm, ehkä jotkut Veijareiden sukulaiset tai kaverit voisivat myös myydä eläimiä Veijareiden perijäperheelle jos sopivaa kulkuria ei jossakin vaiheessa meinaa löytyä? Toivottavasti kolmannen lapsen kehitys sujuu rauhallisemmin ja ilman "tulikastetta".

Niin joo, Fall Out Boyn jälkeen oli pakko jatkaa soittolistaa uusimmalla pakkomielteelläni eli Sandy Planetilla:
https://www.youtube.com/watch?v=MOrwW6avyGU

Kasa kirjoitti...

Hyvä musavalinta. ,-D Haha, yksi teoria lisää sille miksi Manta selviää aina Viikatemiehen vierailuista hengissä. .-D Mukavaa että Mona miellyttää nimentä puolesta! Sukulaisien lemmikkejä voisi tosiaan hyödynnellä, tavallisesti asiat ovat menneet niinpäin että perijäperhe jakelee koiria muille sukulaisille. .-D Ei kulkueläintenkään hyödyntelyssä yleensä ongelmia koidu kunhan sopiva koiruli tulee vaan vastaan, kiva sit kun peli generoi uudenlaisia kulkueläimiä entisten tilalle. .-D Haha, parempi tosiaan olisi jos tämän uuden vauvan kohdalla vältyttäisi tulipalovaaratilanteilta. .-D Just eilen kirjoittelin seuraavaa osaa mutten jostain syystä muista liittyikö siihen tulipaloja. .-D Kuuntelinpa minä vuorostani sinun linkkaamasi biisin, ei yhtään hassumpi kappale! Kiitos tästä kommenttivyörystä, kiva kun jaksoit kommentoida myös vanhempiin osiin fiiliksiäsi. .-3