sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

KS: Kesän makuja & hajuja

Mansikat 🍓

Mansikat on yksi kesän parhain hajun ja maun lähde! Mansikat houkuttelee lähtemään kävelylle marjakippo kourassa ja on hauska ilahduttaa isi viemällä mansikoita naposteltavaksi. Toinen ihana kesäherkku on vesimeloni, se käy mahtavasti mariokartin oheen, kun erän vaihteessa ehtii ottaa nopean haukun. Isi meinaa aina siivota keskeneräisen viipaleeni ku näyttää että oon peliin keskittyessä jo hylännyt loput. .-D + Odotan jo mustikoita!

Risto kasvaa x12 ! 🍊

20 vuotta sitten kylvämäni appelsiinipuu Risto on nykyään aika laiska kasvamaan. Hyvällä tuurilla se luo n. 1-2 oksanalkua vuodessa, tosin nyt se ei ole muistaakseni jaksanut tehdä mitään pariin vuoteen. Kunnes nyt tänä keväänä Risto keksi alkaa kasvamaan, vieläpä poikkeuksellisen isosti: se alkoi kasvamaan samanaikaisesti kahdestatoista eri kohdasta! .-o Risto suurentaa lehtiään ihan silminnähden, vasemman reunan kuva on toukokuun lopulta ja rivin viimeisimmän kuvan nappasin pari päivää sitten. On aina ilo seurata Riston uusien lehtien ilmestymistä!

MCL NewGen 👗

Oon edelleen pysynyt jaksojen julkaisutahdissa kiinni kun pelaan säästeliäästi alejokerikortteja odotellen. Sain myös auki vaatekilpailuminipelin, jossa pyörii päivittäin asukisoja kolmen eri teeman ympärillä. Noihin tulee välillä osallistuttua vaikkei voittoon ole mitään mahdollisuuksia ku ilmaispelaaja ei saa käyttöön mitään hienoja maksullisia vippipaketteja. Ihan itseäkin huvittaa kun joudun joka kerta käyttämään samoja vaatteita noissa kisoissa. Pystyispä jotenkin siirtämään vanhat MCL-tilin vaatteet tohon uuteen peliin.. Mut muita äänestämällä voi ansaita gemssejä ja AP:ta, ihan säälittävän vähän mut silti koen hyötyväni. x)

Musiikki 🎵

Usein harmittelen ettei näille suosikkipostauksen biisilistoille meinaa keksiä mitään, mut nyt on kerrankin tullut kuunneltua paaaljon musiikkia! Varsinkin siivotessa ja pihatöissä on musat soineet. Daylistit on yhä paljon kuuntelussa mut niiden kaava on pidemmän päälle hieman toistuva ja ehkä turhan usein tarjoillaan viisubiisejä ja ruotsalaista musiikkia vaikka no, oma syy kun nää listat tulee ihan omien kuuntelujeni pohjalta. Oon myös ratkaissut jumittavan koneen ongelman: parempi kuunnella koneella ollessa musakansion biisejä kuin Spotifya, nyt tää 7w läppäri on tehoiltaan taas lähes uudenveroinen eikä jumitu kun yritän vaihtaa välilehteä. xD Musakansio tuntuu tarjoilevan rutkasti enemmän FOBia, iskelmää ja Hurtsia mitä normaalisti kuuntelen, tässähän tekee suorastaan löytöjä omasta musakansiosta. 

Jos soittolista ei näy, klikkaa tästä!

Simssi

Vakkarikesätekemistäni simssiä on tullut pelailtua PALJON ja oon innoissani edistänyt niin Mikaliineja kuin Taikapölyä. Taikapölyn kuvaaminen tuntui etukäteen hieman rasittavalta ajatukselta, mut nyt oon jäänyt ihan koukkuun yksityiskohtaiseen lavastamiseen ja poseboksien kanssa leikkimiseen!  Simstarinat on siitä hauskoja että käsikirjoituksen lisäksi pelissä ilmi käyvät asiat tuovat mukaan omia käänteitään. Oon viime aikoina pelaillut ja kuvannut paljon Kummaloilla ja he on yksi tänhetken lemppariperheeni. x) Mikaliineilla jännitän puolestaan aina uusien vauvojen syntymää, kun kloonivauvojen välttelyn myötä simit saa erilaisempia jälkeläisiä.

Sähkönsäästökiksit 🔌

Tähän asuntoon tuli kesäkuun vaihteessa pörssisähkösopimus, ja oon koittanut taktikoida saadakseni sähkönkulutusta edullisille tunneille. Välillä tämä tarkoittaa sitä että herään klo 4-5 pelaamaan simssiä tai mulla saattaa olla yön halvimmassa kohdassa hälyytys, jolloin pitää mennä tunkemaan kaikki pistorasiat seinään et saa ladattua laitteiden akut. On myös tullut imuroitua puolenyön jälkeen ja pesty pyykkiä keskellä yötä. Onneks nukahdan nykyään helposti ni nää yöheräilyt ei pilaa unirytmiä, ku yhdessä vaiheessa saattoi mennä 1-2 tuntia et sai uudestaan unta jos joutui käymään yöllä vaikka vessassa. Oon joka kerta ikkunoita pestessä miettinyt myös pölyisten verhojen pesemistä mut ei sitten ikinä saanut aikaiseksi, mut nyt meni juhannussiivouksen yhteydessä verhot heti pesuun ku oli miinussähköt. ,-D Säästäminen on kivaa ja siis se tyydytys kun saa pannunpolton tai pyykit yms. osumaan miinustunnille! En ole sentään (vielä) alkanut aikatauluttaa vessakäyntejä edullisten tuntien mukaan mut esim. suihkuja varten katon onko seuraavan päivän puolella halvempaa ja siirrän suihkua tarvittaessa. .--D

Hurja västäräkki 🐦

Kun käytiin isin kanssa hautausmaalla nähtiin sisäänkäynnillä västiksen pesä. Oltiin varmoja että lintu oli omin voimin nokkinut kiviaidasta lohkareen irti pesäpaikan saadakseen. .--D Vikassa kuvassa västäräkillä on aika hurja ilme!

Jooga-haaste 🙏

Charlie aloitti kesäkuussa uuden 30 päivän mittaisen jooga-haasteen, ja koska tykkäsin hänen edellisestä haasteestaan piti kokeilla tätäkin. Teemana on tällä kertaa improver-challenge, eli keskitytään paljolti kropan voimistamiseen ja testaillaan ehkä tavanomaista haastavampia joogaposeja. Ei välttämättä ihanteellisin haaste tälleen kesäkuumalla ja muutenkin haaste on pistänyt koville ku ennen tätä olin vetänyt laiskuuttani enimmäkseen lötköpötköjoogaa, ni nyt ei pääsekään ihan niin helpolla. .-D En tiiä näkyykö olkavarren lihaksien voimistuminen jopa hieman, tai ainakin tuntui juhannussiivouksen aikana että struglasin olohuoneen megamattojen nostelun kanssa tavanomaista vähemmän. Samoja juttuja toistetaan aika paljon, jolloin omaa kehitystä pääsee toki seuraamaan mut kaipaisin ehkä enemmän vaihtelua ja muutenkaan flow't ei ole tuntuneet ehkä niin luontevilta mitä ekassa haasteessa. Tässä nyt postauksen loppuun pari satunnaista videota, jotka olen kelpuuttanut omalle joogasoittolistallenikin ja koko haaste on nähtävissä täällä. (Tai jos haluut tähän kesäkuumalle hieman rennompaa joogaa suosittelen tsekkaamaan Charlien aiemman haasteen, se oli tosi kiva!)

Ei kommentteja: