maanantai 15. heinäkuuta 2024

VUOSI 2023

Eihän tässä ole mennyt kuin puoli vuotta, oisko aika viimeistellä edellisvuoden yhteen summaava postaus..? c-x Aloitellaan perinteisestä "vuosi kuvina" -videosta:


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Tulee aina tämän uuden vuosikollaasivideon tekemisen yhteydessä vilkaistua menneiden vuosien tekeleitä ja välillä sinne eksyneistä kuvista suorastaan kauhistuu, siis mikä idea ollu jakaa jotain reikähousukuvia (ja antanu sen vieläpä toistua useempana vuonna.. XD) Mutta ei sen enempää menneistä, pitäydytään tässä viimeisimmässä vuodessa.

Täytyy heti alkajaisiksi todeta, että onpahan ollut aika erilainen vuosi tavanomaiseen verratessa. Tartutaan ensinnäkin tuohon lukuun kakskytkolme. 23 on lempinumeroni tämän biisin takia (lol) ja odotin että elämässäni tapahtuisi jotain hienoa kun ikää tulisi kyseisen lukeman verran, mutta silloin ei tapahtunut yhtikäs mitään (mikähän vuosi se ees oli? xD), vaan se tapahtumarikas vuosi asettuikin tähän 2023. Lukuja käsitelläksemme todetaan vielä et siihen ikäänkin tuli tänä vuonna pyöreä lukema. 

---

Aloitin tammikuussa fysioterapeutin opinnot ja valtaosa vuodesta onkin kulunut koulujuttujen parissa pakertaessa ja vapaa-ajasta on saanut karsia. Käyn koulutusta monimuotona, eli kuukaudessa on vain kolme kampuspäivää ja muuten juttuja pystyy edistämään kotoa käsin. En ole milloinkaan loistanut koulussa, joten yllätyin miten hyvin olen pärjännyt AMK-tasolla. Verkkotenttejä toki helpottaa kun kurssimateriaali on siinä esillä tenttiä tehdessä, jos pitäisi pelkän oman muistin varassa mennä numerot tippuisi heti vähintään pari pykälää... Ylipäätään nää verkkotentit on oppimisen kannalta vähän hassuja, kun kysymykset on tyyliin "oikein vai väärin?" joissa pärjää tuurilla.

Fiilikset fyssari-opinnoista on vaihdelleet: Teoriapuolen hallitsen joten kuten ja oon kiinnostunut oppimaan ihmisen anatomiasta, mutta käytännöntehtävät on haastavampia. Tulee aika typerä olo kun tuntuu etten tajua kampuspäivinä tunneilla tehtävistä harjoituksista juuri mitään. Meillä on onneksi ihana ryhmä ettei opiskelijakollegoiden läsnäolon puolesta tarvi kauheesti jännätä ja porukka kannustaa kokeilemaan ja antaa myös rakentavaa palautetta.

Lähipäivät kampuksella on aika stressaavia, kun niitä on niin harvoin ettei koululle menemiseen saa kunnollista rutiinia ja sit kynnys on aina jotenkin isompi. Ylipäätään koululla tehdään suurimmaksi osaksi pelkkiä käytännönharjoituksia pareittain ja tuntuu ettei päiviin sisälly ollenkaan rauhallisempia hengähdystaukoja. On niin rankkaa olla sosiaalinen. xD Koulustressi on oireillut myös esimerkiksi lisääntyneinä unihalvauksina ja päänsärkynä. Syytän koulua myös siitä etten kykene enää tekemään kotitöitä ajallaan. Romahduspistettä odotellessa. xD

---

Koulun penkille palaamisen lisäksi toinen vuoteeni paljon vaikuttanut asia on ollut älypuhelimen hankkiminen. .-D Puhelin tuli alun perin hankittua helpottamaan kodin ulkopuolella liikkumista (kartta, julkisen liikenteen liput) ja sähköistä tunnistautumista koulun verkkomateriaaleihin kirjautuessa, mutta lisäksi oon toki hyödyntänyt puhelinta pelaamiseen: Oli ihanaa palata nostalgisen Dinklen hoitamisen pariin ja suoraan sanottuna elämäni on ollut siitä päivästä lähtien parempaa kun latasin Mario Kart Tourin. xD Ei mut oikeesti, se saa mut aamuisin sängystä ylös kun pitää ennen aamukahdeksaa pelata päivän pisteet loppuun jos ei edeltävänä päivänä ehtinyt käyttää kaikkia. Tää on myös kelpo kapistus valokuvaamiseen, mun kuva-arkisto on tosin hieman yksitoikkoinen sisällöltään ja suurin osa on vaan kuvia värikkäästä taivaasta. Käyn varsinkin toistuvasti samalla paikalla sähkölinjaa ku auringon lasku on aina sieltä parhaiten nähtävissä:

---

Käväisin kesällä ekaa kertaa Fikun luona, eikä siitä reissusta olekaan tullut kirjoitettua muuta kuin enkun preppikurssia varten rustaamani tekstipätkä, jossa aiheena oli matka. Hyödynsin tehtävänannon valmislauseita ja -sanoja, ja lisäksi tekstin kuvailua kehotettiin tehostamaan adjektiiveilla, joten siksi tuo vaikuttaa paikoin ihan liioitellulta ja vähän vitsillä tehdyltä (yhtään kokemusta vähättelemättä!) .--D 

"I travelled to the Turku for a long weekend. We visited my sister's picturesque and breathtaking art exhibion. It was like nowhere I had ever been before. Most of the time we just hung out my sister and her boyfriend's lovely home, where we played different funny games and wached TV together. I also petted Maisa and we slept together every night."

Fiku oli koonnut tekemistään maalauksista taidenäyttelyn, joka oli juuri tuona vierailuajankohtana ihan siis julkisesti kaikille nähtävänä Vimmassa. Paljon erilaisia kuvituskohteita olikin kertynyt ja Fiku oli kirjoittanut jokaisen kuvan oheen muutaman sanasen ko. työstä, joten kierrellessä meni tovi. Fiku on taitava käsistään ja ihan mahtavaa oli päästä oikein paikan päälle noita pällistelemään. .-)


Tuossa näkyykin unikaverini aka Maisa, hän innostui sohvalle levitetystä vieraspedistä ajatellen tietenkin että häntä varten oli sellainen erikoisuus pystytetty. .--D Me sit Maisan kanssa nukuttiin yhdessä ja ehdittiin aina aamuisin muutama tunti puuhastella keskenämme ennen kuin muut heräsi. Maisa kävi kerran sylissäni istumassa ja sit vastapainoksi sain myös hampaanjäljet käteen ku Maisa ei arvostanut sitä että estin häntä tekemästä tuhmia juttuja. Hassu Maisa oli myös erittäin kiinnostunut laukustani ja nuuhki sitä huolella ja asettui kerran jopa pitkäkseen laukun päälle. .-D Maisa osallistui myös meidän pelituokioihin yleensä olemalla tiellä mut se oli vaan somaa. .-> Pelattiin MP8-maratoneja ja jos en ihan väärin muista taisin voittaa suurimman osan peleistä hehee. Afrikan tähdessä ei sen sijaan ollut onnea, en tajuu miten peli voi mennä niin monella tavalla pieleen. .-D

Kierreltiin Fikun kanssa myös kaupoilla, ja toi pyörätuoli-Ken nostatti kiinnostukseni ku Rokin just piti pyörätuoli hankkia sille meidän Kenille. .-D Olikohan joku Bratzien 20-vuotismerkkipaalu kun niitä ihan ensimmäisiä nukkeja laitettiin uudelleen myyntiin ni niitäkin päädyttiin katselemaan. Ois kyl aika hienoo nyt aikuisena ostaa omilla rahoilla ihan uusi Bratz, mut olivat niin pahuksen ylihintaisia ja ei edes mitään erityisen hienoja ni jäi hyllyyn. Sit mieleen jäi vielä sellanen luurankopalapeli mis luki ihan niitä luiden nimiä latinaksi ja mietin että ois ollut hauska tapa kerrata anatomiaa mut oli sekin niin ylihintainen ettei lähtenyt mukaan.

---

Kokosin tähän postauksen loppuun vielä liudan olennaisia biisejä tältä vuodelta. Olipa nyt jälkikäteen tosi hämmentävä tehtävä aivoille miettiä kappaleita viime vuodelta eikä tän vuoden puolella kuultuja kappaleita saanut huomioida ja toisaalta piti erottaa mitkä kappaleet on pyörineet soittolistoilla jo aiemmin (tietyt biisit kyl iskee vuodesta toiseen). Oli tarkoitus pitää lista tiiviinä ja valkata ne OIKEASTI OLEELLISIMMAT mut vahingossa vähän paisui, ja kuten aina listani EI koostu uutuusbiiseistä vaan teen parhaimmat biisilöydökset vuosien takaa. x) <3

Tekstilaatikot Rinnakkain

Don't cry
I'll try to say the right
words at the right times
sing you lullabies
please don't wake up
~Aijā

Noisy crowds make me disappear
if you're looking for me
I was never here
- -
you punish me for unproven crimes
~Backwards in Time

I lie, I pretend
'til I'm almost certain
it's a beautiful world
~Beautiful World

Stop haunting my dreams
~Can't Forget You

Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
~Cha Cha Cha

I wanna just slow down
~Crazy World

Help me figure out why
I'm stuck in the middle
tryin' to understand why I can't
why's it such a riddle
got my eyes crossed
thinkin' so hard
and I know I'm missin' the mark
~Help Me

Tee tee tee tee
mitä sun täytyy
älä mieti kahdesti
oikeet sanat löytyy
keksi sun pyörä uudestaan
laita se pyörimään
ja pane tuulemaan
~Pupu

Ei kommentteja: