maanantai 8. toukokuuta 2023

ESC 2023: Top 37 kappaleet

Hyvää Euroviisuviikon alkua! 🎆🎉🎶 Asettelin tämän vuoden viisubiisit mieleiseeni parhausjärkkään:


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Yksi merkittävä ongelma listan laatimisessa oli etten meinannut keksiä kenet sijoitan ekaksi. Aika hassua, sillä luulisi että oma lemppari olisi helppo määrittää. Mikään tämän vuoden kappaleista ei kumminkaan nouse tällä erää niin suureksi suosikikseni, että haluaisin julistaa seisovani 100% kappaleen takana. Hieman surullista ettei kukaan olisi mielestäni ansainnut ykköspaikkaa. xD 

Toki monessa kappaleessa on jokin yksittäinen miellyttävä seikka: pidän esimerkiksi Aijān ja Burning Daylightin sanomasta, Soarele și Lunan musiikista, Luken jaloista (? xD) ja monessa kappaleessa pre-chorus on parempi mitä varsinainen kertsi (Tattoo, Unicorn, Break a Broken Heart) ja toisaalta on biisejä, joissa kertosäe on ainoa hyvä asia (Évidemment, Carpe Diem, My Sister's Crown) ja toistepäin missä kappale on parhaimmillaan normisäkeistöissä ja kertsi latistaa tunnelman (Due Vite, Like an Animal, Power, Breaking My Heart). 

Vaikka omaan korvaan täydellistä kokonaisuutta ei tällä kertaa löydy koen, että tämä vuosi on kumminkin vahva "keskitasoisesti" ja suurin osa kappaleista on ihan kelvollista kuunneltavaa. Muutama neutraalimpikin löytyy ja kammoksun enää vain muutamaa biisiä. Onneksi hyvällä live-esityksellä on vielä mahdollista pelastaa huonokin kappale ja vaikuttaa mielipiteeseeni. Jännä sitten nähdä miten listajärkkä muuttuu finaalin jälkeen!

Hieman kökköä etten ole päässyt mukaan Käärijä-hypeen vaikka Suomi on yksi ennakkosuosikeista, ois aika nääh jos voitto jollakin ihmeellä tulisi ja toteaisin vaan ilmeettömänä "jaa". xD Oon kyllä yrittänyt innostua ja katsella Käärijän haastatteluja yms, mut ei vaan lähde... (tai okei Käärijän ja Bojanin kaveeraamisesta oon semi-kiinnostunut, esim. tää oli ihan hauska). 

Finaalista on enteilty Suomi-Ruotsi-ottelua, mut oon kehittänyt logiikan, jonka mukaan Loreen ei olisi voittamassa: Pari edellistä Ruotsin voittoa on tullut silloin kun maa on sijoittunut edellisenä vuonna kolmanneksi, ja viimeksi Cornelia oli "vain" neljäs. Eli mikäli numeroihin on uskominen Ruotsin ei pitäisi tämän perusteella uhata Suomen mahdollisuuksia, eihän? .---D


Piuh, sainpas kappalelistan laadittua ennen viisujen alkua! Finaalin jälkeisen listan tekeminen venähtää kyllä varmaan kesäkuulle kun täytyisi koulun näyttöihin ja tentteihin valmistautumiseen keskittyä.. Psst! Jos satut pitämään samoista kappaleista kuin minä, olisi soveliasta ilmoittaa asiasta kommenteissa. ,-)

Ei kommentteja: