sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

ESC 2023: Yhteislista

Yhdistimme voimat samalla kolmikolla kuin viime vuonnakin ja kuuntelimme kaikki 2023-viisubiisit läpi. Euroviisukatsomoon kuuluu tietenkin myös olennaisesti kappaleiden arvostelu, joten pisteytimme kuulemamme. Lopuksi kiteytin tulokset tämän top-listan muotoon:


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Kukin antoi kappaleille pisteitä 1-10, eli 3 on vähimmäispistemäärä. Maksimi olisi ollut kolmekymmentä, mut ei kukaan päässyt lähellekään kun arvostelijat oli aika kriittisiä, korkein jaettu pistelukema oli 9-.Tää lista on joiltakin osin hieman "häveliäs": muihin listoihin verratessa en ole missään nähnyt Espanjaa ja Portugalia näin alhaalla, ja Puolan sijoittaminen top kymppiin on suorastaan rikos ja ykkönenkin on aika hämmentävä. 

Itteä vähän kyllästyttää nähdä jokaisella listalla kärjessä se sama Ruotsi-Israel-Norja -kolmikko, mut niin ne vaan pärjäsi täälläkin - ja se olin vieläpä minä ite joka antoi näille suurimmat pisteet, että ihan oma syy. XD Silleen ku tota listaa kattoo olen top kympin kohdalla vähän "mitä ihmettä?", ja viimeiselle kymmenikölle puolestaan nyökyttelen "juu, näin sen pitikin mennä". Hyvä että edes listan peräpää miellyttää. .--D

Toivottavasti ehtisin saada vielä ennen viisuja henkilökohtaisen top-listan aikaiseksi, koska tällä listalla monet lempparini sijoittuivat +20 alueelle, ja se on vääryys joka täytyisi päästä mahdollisimman pian oikaisemaan. .-D Muutenkin osa näistä arvioista tuli tehtyä ensireaktioiden pohjalta, ja joidenkin kappaleiden kohdalla mieli on jo ehtinyt muuttua. Ois myös kiva muovata hieman videon ulkoasua, nyt tein vain laiskuuttani (/aikaa säästääkseni) pikalistan hyödyntämällä pääosin viisukanavan valmista pohjaa.

Mites teillä, onko tämän vuoden viisubiiseistä löytynyt suosikkeja??

Ei kommentteja: