torstai 31. maaliskuuta 2022

Maaliskuun viisuraportti

Vaikka Euroviisut lähestyvät ja nyt meillä on jo koossa koko kilpakappaleiden kaarti, on tämä ollut ehkä hieman laimeampi viisukuukausi aiempiin verratessa. Outoa, eikös menon pitäisi parantua mitä lähemmäksi tullaan viisuja?! Noh, onhan tässä vielä aikaa innostua. Postauksessa käydään taas läpi NF-fiiliksiä ja lisäksi tarjolla on listat sekä karsintakappaleista että virallisista viisubiiseistä!

National Final -lähetykset

Tanskan yltiö-onnellinen kappaletarjonta ei oikein napannut. Onhan se ihanaa kun toiset jaksaa levittää positiivisuutta, mut ite tarviin sopivan mielentilan nauttiakseni sellaisesta, muuten se jatkuva kestohymyn tuijotus alkaa raivostuttaa. Kyllä, olen enemmän draaman ystävä. .-D Ainoa kiinnostavampi esitys oli Josien ja Jackin Let Me Go -kappaleen ympärille kyhätty sinipunainen väriesitys. Voittajaksi päätynyt Reddi erottui energisyydellään ja biisikin on alkanut tuntua paremmalta useamman kuuntelun myötä. Sanoisin että paras voitti (vaikka sekin on hyvyystasoltaan vain juuri ja juuri keskivertoinen).

Romanian biisit on olleet vähemmänpuoleisesti itsellä kuuntelussa, joten olin sen takia enemmän tai vähemmän pihalla heidän showta seuratessa. Näkemistäni esityksistä Gabriel Basco ja Moise vaikuttivat pätevimmiltä. Voittaja oli siinä mielessä pettymys etten ole koskaan ymmärtänyt Llámame-kappaletta, ja WRS tulee jäämään valitettavasti tanssiliikkeineen pahasti Espanjan Chanelin varjoon.

Ranskan karsintakappaletarjonta on tänäkin vuonna yllättävän jees, missasin vaan kaikkien parhaiden biisien esitykset. Paulinen harppuesitys oli lempparini, ja koska suosikkini eivät selvinneet lopputaisteluun (perus xD) oisin toivonut hänelle voittoa. Valvoin yli nukkumaanmenoaikani seuratessani Ranskan pisteiden jakoa, ja tietysti kärkikaksikon huonompi biisi meni jatkoon, höh. Esityksiä katsoessa kyllästyin Fulenniin puolivälissä ja siirryin toisen videon pariin, eli kertonee paljon kiinnostuksestani Ranskan viisubiisiä kohtaan. xD

Serbian biisejä en tainnut kuunnella juuri ollenkaan etukäteen, joten kaikki oli uutta. Jokunen esitys erottui joukosta, ainaskin Angellinan Origami vaikutti pätevältä ja Sara Jon keikistely jäi mieleen vaikka katsoin hänen esitystään vain kolme sekuntia. Myös Konstraktan käsienpesuesitys oli melkoisen erikoinen näky enkä yhtään osannut odottaa hänen voittavan! Tosi mielenkiintoinen valinta, joko kappale tulee olemaan täysi floppi tai sitten sen esityksen taputukset sun muut meemivaikutteet nostavat sen arvoa. Itse toivon jälkimmäistä, sillä oon jo tykästynyt biisiin!

Ruotsilla oli tuttuun tapaan visuaalinen lavashowpuoli kunnossa ja esityksiä oli mukava katsoa vaikken juuri mistään biisistä välittänytkään. Tykkäsin miten Theoz ja Robin yhdistivät visuaalisuuden lisäksi esityksiinsä myös hieman kontaktia yleisöön, ja pidin myös yllättävän paljon Johnin esityksestä vaikka hän ei tehnyt vaikutusta aiemmalla viisubiisillään. Missasin taas voittajan esityksen joten en voi sanoa siitä mitään, epäilen kuitenkin ettei Cornelia ole niin hyvä kuin kaikki tuntuvat hehkuttavan. .-D

Islannilta en nähnyt yhtäkään esitystä, mut ehdin just sopivasti linjoille Daði Freyrin esiintyessä väliajalla ja se riitti piristämään iltaani. .-3 En tykännyt oikeastaan yhdestäkään Islannin tämän vuoden kappaleesta, sääli että heidän tasonsa laskee näin radikaalisti useamman hyvän vuoden jälkeen. Recappien perusteella voittaja oli vieläpä valikoiman laimein kappale... No mutta, kuten Islannin vuoden 2018 edustaja Ari aikanaan lauloi "There's always a choice we can make", eli kunnioittakaamme heidän valintaansa (jättäytyä jälleen finaalin ulkopuolelle).

Islannin tapaan Portugalinkaan kappalevalikoima ei oikein ollut makuuni, eikä esityksetkään olleet kovin kiinnostavia. Pepperoni Passion ja Inês jäivät mieleen lähinnä siksi että esityksessä tehtiin muutakin kuin oltiin paikoillaan. .-D Kummastelin aluksi voittajaa, mut siinä on kyllä oma tunnelmansa (vaikken näe tätä viisumenestyjänä).

Täytyy vielä mainita miten sydäntälämmittävästi monet maat ovat osoittaneet tukensa Ukrainalle näissä kilpailulähetyksissään, esim. Ukrainan viisuvoittaja Jamala kävi esiintymässä useammassakin lähetyksessä väliajalla. 💙💛

Top 30 karsintakappaleet

Nyt kun kaikki karsintakilpailut on pidetty julkistan suosikkibiisini tämän top 30 -listan muodossa! Tämän vuoden kisakappaleiden taso ei ollut yhtä korkea kuin viime vuonna, mutta siitä huolimatta monta hyvää kappaletta jäi Euroviisujen ulkopuolelle. Vau, kävipäs tämän videon tubeen lataaminen kivuttomasti kun kerrankin tekijänoikeuksien vuoksi ei tullut mitään näyttörajoituksia ja netti latasi videon alle viidessä minuutissa (mikä on hirmulujavauhti verrattuna edelliseen Bratz-videoon, jonka lataus kesti kymmenen tuntia. xD) Mikäli listan katsottuasi satut kiinnostumaan jotakin biiseistä, löytyvät nämä kaikki kappaleet luomaltani Spotify-soittolistalta parhausjärkässä.


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Espanja 5 ~ Italia 5 ~ Viro 3 ~ Liettua 2 ~ Ranska 2 ~ Tšekki 2 ~ Suomi 2 ~ Norja 2 ~ Ruotsi 2 ~ Australia 1 ~ Romania 1 ~ Latvia 1 ~ Albania 1 ~ Slovenia 1 ~ Ukraina 0 ~ Moldova 0 ~ Portugali 0 ~ Kroatia 0 ~ Tanska 0 ~ Islanti 0 ~ Israel 0 ~ Serbia 0 ~ Malta 0 ~ San Marino 0 ~ Irlanti 0 ~ Pohjois-Makedonia 0 ~ Puola 0

^Tilastoin vielä huvikseni eri maiden biisien menestymistä listallani biisimäärien perusteella, ja Espanjan ja Italian kappaleita on ollut reilusti eniten mukana, myös Viro pärjäsi hyvin. Puolet maista eivät päässeet ollenkaan mukaan, oho.

Revampit ja muut uudistukset

Mua aina vähän arveluttaa nää uudistetut versiot jo julkaistuista kappaleista, sillä kun korva ehtii tottua johonkin on kappaleita häiritsevää kuunnella päivitetyillä versioilla. Albanian Sekretiin tottui melko nopeasti vaikka uudistus oli melko huomattava (viime vuonna en huomannut Albanian revampissa mitään eroa aiempaan. xD) Israelin I.M:stä en tykkää yhtään vaikka myönnänkin että kertosäkeen musiikkikohta kaipasi piristystä, mut tuo uus on ainakin huonompi. Myös Tšekin kappaleesta Lights Offista julkaistiin eri versio enkä oikein tajua miksi, koska niissä ei ole juurikaan eroa, uudempi vain kuulostaa vähän "tunkkaisemmalta". Maltan touhu on kans kummaa kun Emma vaihtoi kilpailukappaletta kokonaan, sekin paljon huonompaan suuntaan, aijai. Tällä menolla kaikki suosikkini laskevat sijoja..!

Top 40 Euroviisubiisit

Kaikki tämän vuoden viisubiisit ovat siis koossa ja olisin periaatteessa voinut tehdä näistäkin listan videomuodossa, mut tein kumminkin jo tätä postausta varten tuon karsintakappalevideon + en edes ole vielä ehtinyt kuunnella kaikkia biisejä kunnolla (ihme hidastelua kun niitä ei voida jo lisätä Spotifyyn..! ku en jaksa tubesta kuunnella) joten listaan nämä videoksi sitten ensi kuun viisuraporttia varten. Tässä kuitenkin perinteiseen tapaan tekstimuotoinen lista nousuineen ja laskuineen sekä uutuuksineen:

Merkkien selitykset:
+ = kasvanut listasija
- = laskenut listasija
= = samalla paikalla pysynyt
ü = uusi listalla

  1. Suomi: The Rasmus - Jezebel (=)
  2. Tšekki: We Are Domi - Lights Off (=)
  3. Ukraina: Kalush Orchestra - Stefania (+8)
  4. Serbia: Konstrakta - In corpore sano (ü)
  5. Alankomaat: S10 - De diepte (ü)
  6. Iso-Britannia: Sam Ryder - Space Man (ü)
  7. Italia: Mahmood & Blanco - Brividi (-2)
  8. Israel: Michael Ben David - I.M (-5)
  9. Slovenia: LPS - Disko (-5)
  10. Norja: Subwoolfer - Give That Wolf a Banana (-1)
  11. Liettua: Monika Liu - Sentimentai (-4)
  12. Georgia: Circus Mircus - Lock Me In (ü)
  13. Puola: Ochman - River (=)
  14. Belgia: Jérémie Makiese - Miss You (ü)
  15. Espanja: Chanel - SloMo (-7)
  16. Tanska: Reddi - The Show (ü)
  17. Irlanti: Brooke - That’s Rich (-11)
  18. Itävalta: LUM!X ft. Pia Maria - Halo (ü)
  19. Ranska: Alvan & Ahez - Fulenn (ü)
  20. Viro: Stefan - Hope (-8)
  21. Saksa: Malik Harris - Rockstars (ü)
  22. Kroatia: Mia Dimšić - Guilty Pleasure (-8)
  23. Ruotsi: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer (ü)
  24. Portugali: Maro - Saudade, saudade (ü)
  25. Montenegro: Vladana - Breathe (ü)
  26. Albania: Ronela Hajati - Sekret (-11)
  27. Azerbaidžan: Nadir Rüstəmli - Fade To Black (ü)
  28. Moldova: Zdob și Zdub & Frații Advahov - Trenulețul (-12)
  29. Pohjois-Makedonia: Andrea - Circles (-10)
  30. Romania: WRS - Llámame (ü)
  31. Islanti: Systur - Með hækkandi sól (ü)
  32. Australia: Sheldon Riley - Not The Same (-14)
  33. Kreikka: Amanda Tenfjord - Die Together (ü)
  34. Armenia: Rosa Linn - Snap (ü)
  35. Kypros: Andromache - Ela! (ü)
  36. Latvia: Citi Zēni - Eat Your Salad (-19)
  37. San Marino: Achille Lauro - Stripper (-17)
  38. Malta: Emma Muscat - I Am What I Am (-28)
  39. Sveitsi: Marius Bear - Boys Do Cry (ü)
  40. Bulgaria: Intelligent Music Project - Intention (-19)

Ei kommentteja: