perjantai 4. kesäkuuta 2021

ESC 2021: Top 39 kappaleet (finaalin jälkeen)

Hassua kun jotkut poti jo toisen semifinaalin alla kriisiä "voi ei, Euroviisut on jo kohta ohi!" kun taas itellä ei ole ollut vielä aikaa surra asiaa kun olen katsellut esityksiä uudelleen tämän listan tekoa varten. En ole edes ehtinyt katsoa viime viikonloppuna julkaistuja live-on-tape-videoita kun ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa, että yllättävän kiireisenä Euroviisut voivat katsojan pitää vielä pari viikkoa shown jälkeenkin. .-D

Tällä kertaa esittelen tosiaan otsikon mukaisesti viisubiisilistani ja siihen tulleet muutokset esityksien näkemisen jälkeen. Kappaleiden nousut/laskut ovat välillä aika suuria, ja se johtuu siitä että eka lista perustui 100% pelkästään biisien hyvyyteen, mutta tämä päivitetty lista koostuu 50% biisistä ja 50% esityksestä. Lisäsin videolle myös omia kommenttejani! Huom: Musiikki katkeaa parissa kohtaa tekijänoikeuksien vuoksi, ja videon kuvat ovat täältä + liput.

Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Täytyy myöntää että olen hämilläni tämän uuden listani kympin kärjestä, Discoteque ja The Wrong Place ovat hassuja top kolmeen, mutta ne pääsivät sinne sillä kumpikin sijoittui niin ylös biisi/esitys -listoillani, joiden keskiarvosta tämä lopullinen video muodostui. Sit vaikuttaa varmaan että olen murtunut Tick-Tockin tai Mapsin takia kun listasija on noussut vaikka oikeasti ei liikuttanut yhtään niiden kohtalo. Vaikka laskin Suomen sijaa listallani se ei tarkoita ettenkö olisi pitänyt esityksestä, monet muut maat olivat vaan parempia. Oisin halunnut sijoittaa Tixin ykköseksi jo aiemmalla listalla, mutta muodostin tuolloin kärkikaksikon sen perusteella mikä oli ensireaktioni ja missä järjestyksessä latasin biisit ämpälle, mut nyt sain hyvän syyn laittaa Fallen Angelin ekaksi. ,-) Ilahdutti myös saada Islanti takaisin top kymppiin, Daðin poppoo oli lempparini viime vuonna ja oli vähän surku sijoittaa heidät aluksi niin alas, mutta onneksi hyvä esitys pelasti tilanteen!


Julkistan vielä tässä top kymppini sekä biisien että esitysten pohjalta siltä varalta että joku on kiinnostunut tekemään vertailua. Biisien järjestyksen näkisi toki aiemmalta listaltanikin, mutta kuka sitä muka jaksaa katsoa toistamiseen? .-D

Sija: Biisin mukaan: Esityksen mukaan:
1. Dark Side El Diablo
2. Fallen Angel 10 Years
3. Adrenalina Fallen Angel
4. Omaga Growing Up Is Getting Old
5. The Ride Discoteque
6. Last Dance Here I Stand
7. Tick-Tock Love Is on My Side
8. Øve Os På Hinanden The Wrong Place
9. The Wrong Place Russian Woman
10. Discoteque Maps

Omia viisufiiliksiään saa tietenkin jakaa kommenteissa, kiinnostaisi erityisesti tietää millaisia vaikutuksia esityksen näkemisellä oli suhtautumiseesi kappaleisiin: Paransiko/huononsiko esitys mielipidettäsi tietyn maan kappaleesta radikaalisti, eli pettymykset ja suurimmat yllättäjät? Entä mitä tykkäsit meidän Suomesta, uskoitko että päästäisi top kymppiin vai yllättikö menestys? 

4 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Oi tää oli tosi upea lista! Sä osaat tehdä tosi hyvin näitä, niin pätevän näköistä ja kaunista. .-D <3 Hyviä huomioita. Varmasti oli Last Dancen esitys parempi niiden kuvitelmissa kuin todellisuudessa, ja mäkään en kauheesti tykännyt Tixin esityksestä. Niistä hyppivistä demoneista. .-D Se ei näyttänyt kovin pätevältä. .--D Musta Benny oli mahtava esiintyjä ja teki vaikutuksen. Hän oli jotenkin tosi aito siinä. .-D Vincentillä meni mun mielestä vähän yli, ja hän eläytyi niin paljon, ettei se tuntunut enää todelliselta. .-D Loco Loco oli munkin mielestä sekasotku, ja se heiluminen häiritsi. .--D Ite en tykkää, että Kypros vuodesta toiseen toistaa sitä Fuego-juttua, vaikka ne esitykset onkin aina päteviä.

Sä nyt tiiätkin, mitkä teki ison vaikutuksen esityksen näkemisen jälkeen. .--D Albanian nainen oli loistava, vaikka se biisi onkin aika tylsä, mutta häntä oli ilo katsella ja kuunnella. .-) Samoin Venäjän nainen teki vaikutuksen, koska inhosin sitä biisiä aluksi, vaikka näinkin siellä oman maan finaali-esityksen taustalla pyörimässä omia symbolejani, ja se biisi oli selvästi mulle. .-D Ukraina oli loistava eteenkin semifinaaleissa, vaikka melkein tykkäsin siitä biisistä ennen viisuja. Kypros parani ajan kanssa. Aluksi inhosin sitä, ja mun on vähän vaikea katsoa sitä naista. .--D Jopa Roop oli aluks vähän "voi ei, viime vuonna oli paljon parempi biisi", mutta hyvin ne veti finaalissa. .-) Tornike muuten parani myös paljon esityksen katsomisen jälkeen. Hän esitti biisinsä niin hyvin, että pääsin paremmin laulun sisälle. Tositosi vaikuttava esiintyminen, mutta ite en tykännyt lavasta. .-D Espanja oli vähän parempi esiinnyttyään ja samoin Uku. Kiva ku joistain tyypeistä sanoo nimillä ja toisista maana. .--D

Roxen oli iso pettymys. Olin aatellut että se ois finaalissa, mutta esitys oli tosi sekava ja perus-Romania. Ja se Stefanian esitys oli ihan kamala ja tyhmä, ja se esiintyi tosi huonosti. Tick-Tock ehkä menetti vähän voimaansa esityksen katsomisen jälkeen. Senhitin esityskin ois voinut olla parempi. Malta on sellainen, että tavallaan se oli parempi esityksen katsomisen jälkeen ja toisaalta huonompi.

Mä en ollut ees varma, pääsisikö Suomi itse finaaliin, joten sinällään sen menestys yllätti. .--D Kyllä se ansaitsee korkean sijansa. Ite olin aatellut, että se jäisi sijapaikoille 10-20. .--D

Oli kiva, että olit laittanut biisien ja esitysten top10 esille. .-D

Kasa kirjoitti...

Ooh kiitoksia, jotain nyt ainakin yritin. .-D Onneks Tix lisäsi esitykseen sen lasien poiston, pelkästään sen pari sekuntia kestäneen hetken takia Norjan esitys nousi esityslistani kärkeen. .-D ♥ Pitäis varmaan antaa vielä Bennylle mahdollisuus ja kattoa esitys kolmannen kerran, tähän asti ainoa asia mihin kiinnitän huomiota on se housujen nykiminen. xD Ylieläytyminen on kyllä pahasta, mut Vincentillä sitä oli silleen sopivassa määrin että esityksen kiinnostavuus parani vähän. Loco Locon kohdalla ihmettelin muuten miten se laski listallani niin paljon (10 sijaa) ku se oli kuitenkin kivempi esityksen kanssa mitä ilman, näyttää että oisin ollut tosi pettynyt vaikka no, vähän olinkin. .-D Sentään Kypros matkii itseään eikä muita menestyjiä, just aloin miettiä mitkä rokkiviisut ensi vuonna tulee... Mut El Diablo oli ainakin paljon parempi mitä edeltäjänsä Replay, joten siinä mielessä olivat parantaneet esityksensä tasoa. En kyl itekään pitänyt siitä kappaleesta yhtään ennen esityksen näkemistä. .-D Albania, Ukraina ja Venäjä yllättivät mutkin positiivisesti! Jopas nyt kun löydät esityksien taustalta symboleja ja kaikkea, ja hauska että viime vuoden lempparit ilmeisesti miellyttivät tänäkin vuonna! .-) Tick-Tockilla oli ehkä vähän sama mitä Last Dancella, et yksityiskohtaisesti käsikirjoitettu esitys vei huomiota pois kappaleesta vaikka kummatkin biisit on ihan kivoja pelkästään kuunneltuna. Mulla Espanjan esitys vei mielipiteen miinuksille (sitä ennen fiilis kappaletta kohtaan oli neutraali/tylsistynyt nolla .-D) mut Viro oli yllättävän hyvä livenä. On kyl niin perus Romanian kohtalo, näkee että on yritystä mut sit kuitenkin jälkikäteen ymmärtää mikä meni pieleen eikä finaalipaikkaa irronnutkaan. Mulla on tosi samanlainen olo Maltasta, ehkä kappaletta ylipäätään piristää kun on jotain katsottavaa samalla, sillä tykkään siitä esityksen/musavideon kanssa mut pelkästään kuunneltuna en viihdy. .-D Mulle Suomen finaaliin meno oli alusta asti selvä (vaikka kieltämättä tuli huoli kun kakkossemissä vitkasteltiin ja pelkäsin jo että Tanska vie vikan paikan mut ei sentään) ja olisin veikannut finaalissa jotain sijaa 8, joten positiivisesti yllätti että mentiin vielä siitä vähän ylemmäksi! Ens vuonna Suomella menee sit varmaan huonosti kun nyt kaikilla on odotukset liian korkealla yhden menestyneemmän kilpailun jälkeen. xD Lol, hiiri luiskahti äsken pois pöydältä ja kommenttini siihen oli "aagaagaa", Zasmin ilmeisesti mielessä. xD Kiitos paljon pitkästä ja hauskasta kommentista! c--.

Riina kirjoitti...

Tuun tyylikkäästi myöhässä kommentoimaan, mutta katottiin kaverin kanssa euroviisut ja meiän suosikit oli nyt Norja, Islanti ja Suomi (en oo aikaisemmin ees välittänyt Suomen kappaleista, niin yllätyin nyt itekin kuinka hyvä esitys/laulu oli)
Norja olisi kyllä ansainnut enemmän pisteitä ja Italian voitto oli aika karvas pettymys. Sen verran sain miehenkin (jälkikäteen) kuuntelemaan kappaletta, että totesi sen olevan surkea ja että Blind Chanel oli parempi 😂😎

Kasa kirjoitti...

Suomi yllätti kerrankin positiivisesti! ,-D Hauskaa että piditte myös Norjasta ja Islannista, Islannin esitys oli yksi parhaista ja TIX on muuten vaan rakkaus♥♥♥ En itekään tykännyt Italiasta mut en jostain syystä ärsyyntynyt sen voitosta ja viimeisiä pisteitä julkistettaessa kannustin sit kumminkin Italiaa. xD Joo no siis sehän on fakta että meidän Suomella oli parempi kappale mitä voittajalla, hah! Kiva kun jätit kommenttia! .--)