torstai 13. toukokuuta 2021

ESC 2021: Semifinaalien näkymät

Tajusin yhtäkkiä että ensi viikolle osuu KS-postaus, joten täytynee jakaa semifinaalimietteet jo nyt etukäteen. Ei kyllä mitään hajua miten saan suosikkipostauksen aikaiseksi ensi viikolla, näen nimittäin jo miten käytän kaiken mahdollisen aikani semifinaaliesityksiä arvostellessa ja kuvia muokkaillessa lopullista viisubiisi-listavideotani varten. Ylipäätään jotenkin huvittaa miten lauantai 22.5. on tyyliin vuoteni jännin päivä, ja sit sunnuntaina postaan jostain ihan muusta. .--D Tai tietty Euroviisut näkyy suosikkipostauksessanikin, mut en tiedä saanko ajatukseni järkevään muotoon vain päivää myöhemmin. 

Mutta nuo on tosiaan tulevaisuuden juttuja, pysytään nyt tässä viikossa ja mennään postauksen aiheeseen, eli tarkoitus olisi tehdä päätelmiä Euroviisujen semifinaalien jatkoon menijöistä ja stressata etukäteen omien suosikkien kohtaloa. .-D Olen järjestellyt kappaleet eri prosenttilokeroihin sillä perusteella miten uskon niiden menestyvän. En ole katsonut videoita harjoituksista (kuvia olen kyllä nähnyt), joten painoarvo on lähinnä itse biiseissä ja artistien muista esityksistä välittyvissä fiiliksissä (esim. NF-esitykset), mutta eihän se tietenkään täysin kerro millaiseen muotoon viralliset esitykset lopulta hiotaan. Lisäksi olen merkannut alleviivaamalla kummastakin semistä omat kymmenen lemppariniani, joiden toivoisin selviytyvän jatkoon. 

Semifinaali 1

100 %
Ei epäilystäkään, aivan satavarmasti jatkossa:

  • Malta: Destiny - Je Me Casse
  • Liettua: The Roop - Discoteque
Destinyllä on yksinkertaisesti upea ääni ja lavakarismaa, joten uskon hänen hurmaavan lahjakkuudellaan niin tuomariston kuin katsojat. Roopin poppoonkin pitäisi olla varmasti jatkossa, sillä he ovat hyviä esiintymään ja yleisellä tasolla pidettyjä.

70 %
Näilläkin on hyvät mahdollisuudet menestyä:

  • Ukraina: Go_A - Shum
  • Ruotsi: Tusse - Voices
  • Kypros: Elena Tsagrinou - El Diablo
  • Azerbaidžan: Efendi - Mata Hari
  • Venäjä: Maniža - Russian Woman
  • Kroatia: Albina - Tick-Tock
  • Romania: Roxen - Amnesia
Kaikkihan tietää että Tusse menee jatkoon, haluaisin että mulla olisi väitteelleni jotain hyviä perusteluja, mutta sanotaan vaan "koska Ruotsi". En kuitenkaan laittanut Ruotsia ylimpään lokeroon, sillä tässä semissä on paljon hyviä ehdokkaita ja jotenkin salaa jopa toivon ettei Ruotsi selviäisi jatkoon lol. x-) Sit täältä löytyvät omat inhokkini Ukraina ja Venäjä, he tulevat taatusti erottumaan omalaatuisen soundinsa myötä ja ainakin Maniža on huippuhyvä esiintyjä. Myöskään Kypros, Azerbaidžan ja Romania eivät ole suurimpia suosikkejani ja olisin valmis uhraamaan kenet vaan heistä jotta joku muu lempparini pääsisi jatkoon, mutta tää kolmikko on taas yleisellä tasolla pidettyjä. Kroatia on alusta alkaen ollut mielestäni selvää finaaliainesta, mutta jostain syystä monet eivät tunnu uskovan Tick-Tockin läpäisevän semifinaalia, jännä nähdä onko vaistoni ihan väärässä. .-D

50 %
Rajatapauksia, todennäköisesti sijat 9-12:

  • Belgia: Hooverphonic - The Wrong Place
  • Norja: TIX - Fallen Angel
  • Israel: Eden Alene - Set Me Free
Omalla kohdallani kaksi eniten stressaavaa asiaa Euroviisuihin liittyen on missä ja miten aion katsoa Euroviisut ja selviytyykö Tix jatkoon. Oikeesti olen viimeiset kaksi kuukautta ollut huolissani Tixin jatkoonmenomahdollisuuksista, sillä Andreaksesta on tullut mulle tosi tärkeä ja vaan yksinkertaisesti tarviin hänet jatkoon, tässä on isot asiat kyseessä ja multa menee usko elämään jos Fallen Angel ei ole mukana finaalissa. Sinänsä Tixin mahdollisuudet ovat hyvät, sillä hän on semin loppupuolen ainoa mieslaulaja ja erottuu sen vuoksi ja no, näyttävää glitter-enkeli-lavashowta on mahdoton olla huomaamatta mutta oon silti huolissani riittääkö se. Muiden listoja seuratessa Fallen Angel on kivunnut pikkuhiljaa ylemmäs mitä lähemmäksi viisut tulevat, ja viime viikolla julkaistu musavideo sai monet vihaajatkin kääntämään takkinsa joten suunta on ollut parempaan päin, mutta nyt tarvittaisi joku kunnon loppurutistus. Belgia ei ehkä ole vuoden trendikkäin, mutta heidän synkkä kappaleensa erottuu selvästi muista, joten nähtäväksi jää onko se hyvä vai huono asia. En tiedä suhtaudunko täysin objektiivisesti Israelin kappaleeseen sillä omaan korvaani Eden Adele ei ole mielekästä kuunneltavaa, itseäni ei haittaisi vaikka tämä jäisi finaalin ulkopuolelle.

30 %
Jatkoon pääsy epätodennäköistä, mutta saattavat silti yllättää:

  • Australia: Montaigne - Technicolour
  • Irlanti: Lesley Roy - Maps
  • Slovenia: Ana Soklič - Amen
  • Pohjois-Makedonia: Vasil - Here I Stand
Näillä näkymin Australia on ainut maa joka ei pääse esittämään kappalettaan livenä, ja Montaigne voi saada siitä sääliääniä, mutta toisaalta olisi jotenkin outo ajatus että kappaletta tuettaisi kun esiintyjä ei ole paikalla noutamassa palkintoa. Irlanti pitäisi armahtaa ja siirtää kakkossemiin, pahoin pelkään että tämä ykkössemi on liian kovatasoinen ainakin jos katsoo pelkkää biisiä - esitys voi tosin yllättää, sillä sen on kuulemma laatinut sama tyyppi joka vastasi myös Månsin voittoesityksestä. Slovenia ja Pohjois-Makedonia ovat ehdottomasti heikoimmilla tässä semissä, mutta näen jostain syystä molemmissa potentiaalia: Ana olisi selvää finaaliainesta jos biisien taso ei olisi niin huippukova tässä semissä, ja Vasilia aliarvioidaan, hän saattaa yllättää livenä.


0 %
Ei valitettavasti mitään mahdollisuuksia: .-(
  • -
Kyllä, jätän tämän osion tyhjäksi, koska tässä semifinaalissa on oikeasti tosi laadukkaita biisejä, eikä ykkössemiä ole syyttä verrattu verilöylyyn, taso on kova ja paljon hyviä biisejä tulee jäämään finaalin ulkopuolelle. Mitä jos vaan päästettäisi poikkeuksellisesti kaikki biisit suoraan finaaliin ihan vaan sen kunniaksi että Euroviisut pystytään välivuoden jälkeen taas järjestämään? Ai ei, no höh.

Semifinaali 2

100 %
Ei epäilystäkään, aivan satavarmasti jatkossa:

  • Sveitsi: Gjon’s Tears - Tout L’Univers
  • Suomi: Blind Channel - Dark Side
  • San Marino: Senhit - Adrenalina
Toivottavasti en nyt aiheuta Suomelle huonoa onnea sijoittamalla Blind Channelin näin ylös. .-D Ennakkosuosikki Sveitsi on tietysti listan kärkipaikalla, ja näkisin että San Marinoakin on turvallista veikata varmaksi jatkoon menijäksi. Odotan Senhitin esityksen näkemistä jopa vähän kauhulla, sillä pidin paljon musiikkivideon meiningistä ja pelkään että lavaesitys jää siihen verratessa vaisummaksi, mutta toisaalta tältä Freaky Queenilta voi odottaa jotain ihan hullua, joten pelkään samaan aikaan että esitys on joko liian vaisu tai menee pahemman kerran yli. xD 

70 %
Näilläkin on hyvät mahdollisuudet menestyä:

  • Kreikka: Stefania - Last Dance
  • Serbia: Hurricane - Loco Loco
  • Islanti: Daði & Gagnamagnið - 10 Years
Nämä kaikki tuntuvat olevan yleisellä tasolla pidettyjä biisejä, joten esityksellä tulee olemaan ratkaiseva vaikutus lopulliseen sijaan. Musavideoidensa perusteella Stefania on hyvä esittämään hämmentynyttä tyttöstä, joten nyt olisi aika ottaa lava kunnolla haltuun ja tehdä jotain vaikuttavaa. Serbian naiset ovat hyviä esiintyjiä ja olen jo rakastunut Islannin esitykseen pelkkien siitä paljastettujen kuvien perusteella. ♥ .-D

50 %
Rajatapauksia, todennäköisesti sijat 9-12:

  • Latvia: Samanta Tīna - The Moon Is Rising
  • Moldova: Natalia Gordienko - Sugar
  • Tšekki: Benny Cristo - Omaga
  • Bulgaria: Victoria - Growing Up Is Getting Old
Näen Latvian ja Moldovan vähän riskeinä jotka aikovat vetää esityksensä överiksi, ja se joko vie heidät finaaliin tai jättää sijoituksen pohjalukemiin. Moni tuntuu olettavan Bulgarian menevän jatkoon, mut itelle ei tule yllätyksenä jos Victorian matka katkeaa jo tässä vaiheessa, vaikka täytyy myöntää että kuvien perusteella esitys herätti mielenkiintoni, hmm... Tšekki on mulle tämän semifinaalin Fallen Angel, jonka haluaisin saada jatkoon mutta ei kovin lupaavalta näytä...

30 %
Jatkoon pääsy epätodennäköistä, mutta saattavat silti yllättää:

  • Albania: Anxhela Peristeri - Karma
  • Viro: Uku Suviste - The Lucky One
  • Tanska: Fyr & Flamme - Øve Os På Hinanden
  • Puola: Rafał - The Ride
Albanian biisi on ollut mulle tosi mitäänsanomaton, joten en siksi aseta odotuksia korkealle, mutta voihan olla että se on yksi niitä finaaliin menijöitä joiden menestystä ihmettelen vielä vuosienkin päästä (kuten Kypros 2015). Viron mahdollisuudet eivät ole hyvät, oikeastaan Ukun ainoa pelastus voisi olla jos ruudun ääreen eksyy juuri sopivaan aikaan kiimaisia katsojia jotka äänestävät silmänruokaa finaalia varten. XD Tanska ja Puola ovat julkisesti hyljeksittyjä joten toivoa tuskin on, mutta koska itse pidän näistä kappaleista en raaskinut rankata niitä ihan nollaan. 

0 %
Ei valitettavasti mitään mahdollisuuksia: .-(

  • Portugali: The Black Mamba - Love Is on My Side
  • Itävalta: Vincent Bueno - Amen
  • Georgia: Tornike Kipiani - You
3x tylsää, valitan. Portugali jatkaa perinteisellä tyylillään, joskin aika huimanakin erona on että heidän kappaleensa on ensikertaa englanniksi. Itävalta on yksitoikkoinen eikä Georgian suhteenkaan ole kovin suuria odotuksia, toivottavasti esitykset olisivat edes visuaalisesti kivoja ettei kappaleiden aikana nukahda.


Semmoisia ajatuksia, mahdotonhan näitä on ennakoida, ja ehkä parasta Euroviisuissa onkin kun joku aliarvioitu biisi herää lavalla uudella tavalla henkiin ja yllättää kaikki! Semifinaalit on kyllä nykyään valtava stressaamisen aihe, toisaalta tunnun rankkaavan näissä ennustuksissani omat suosikkini vähän alakanttiin ja jälkeenpäin monien lemppareiden sijoitus on yllättänyt positiivisesti, toivottavasti niin käy nytkin! Vaikka faktahan on että monen huippubiisin matka tyssää jo semifinaalissa, Tumppiblogini puolella tekemässäni euroviisuhaasteessa piti muutama päivä sitten mainita parhaat finaalin ulkopuolelle jääneet kappaleet, ja siitä muuten tuli pitkä lista...

 Jaa ihmeessä omia spekulaatioitasi tai listaa omat lempparisi joiden toivot menevän jatkoon. .-)

Ei kommentteja: