perjantai 9. huhtikuuta 2021

Top 6 Moonlight Lovers deitit

Olen odottanut että saisin pelattua Moonlight Loversin läpi kaikilla deiteillä jotta voisin listata pelin vampyyrit parhausjärjestykseen, ja vihdoin se hetki on koittanut! Tosin peliin ollaan ilmeisesti lisäämässä pari uutta reittiä mut ihan sama, en jaksa enää odottaa. .-D Moonlight Lovers on siis jälleen yksi Beemoovin romanssipeleistä, ja tällä kertaa päästään hurmaamaan vampyyreita. Peli on kuitenkin kaikkea muuta kuin lempeä rakkaustarina, sillä mukaan mahtuu verta, väkivaltaa ja murhia...

Kaikki alkaa kun lapsuutensa orpokodissa viettänyt Eloise perii vanhemmiltaan metsän keskellä olevan vanhan kartanon ja saapuu katsastamaan ensimmäistä kertaa asuntoaan. Hän ei kuitenkaan tiedä että paikalla on jo muita asukkaita... Paetessaan vampyyreja Eloise loukkaantuu, mutta valitsemasi vampyyri pelastaa tämän hengen. Tästä käynnistyy erittäin monimutkainen Chalice-vampyyri-suhde, joka voi valinnoistasi riippuen päättyä hyvin, neutraalisti tai huonosti.

Kaikilla vampyyreilla on omanlaisensa tarina, mutta jokaiselta reitiltä löytyy tiettyjä yhteneväisyyksiä. Ensinnäkin vampyyrin Chalicena toimimista käsitellään ymmärrettävästi aluksi kun Eloiselle selviää että hänen tehtävänsä on toimia yksityisenä veripankkina omalle vampyyrilleen. Romanssi kehittyy vaihdellen; joihinkin vampyyreihin Eloise tuntee vetoa nopeammin, kun taas toisilla reiteillä välien lämpeneminen etenee hitaammin. Suunnilleen tarinan puolivälissä mukaan tulee murhamysteeri, joka saa kaikki kartanon asukkaat varpailleen. Hieman oudosti murhaajan motiivit ja henkilöllisyys paljastetaan kunnolla ainoastaan Vladimirin reitillä, mikä on toisaalta ymmärrettävä valinta ettei samaa lopputulosta tarvitse jankata useampaan kertaan, mutta se jättää muille reiteille keskeneräisen vaikutelman. Samaten Eloisen vanhempien kohtalo selitetään vain Vladimirin kanssa, vaikka muillakin reiteillä annetaan aiheeseen liittyviä viitteitä. Lisäksi jokaisella reitillä toistuvat samat tapahtumat: vierailu Moondance-klubilla sekä Beliathin järkkäämät tanssiaiset, jotka olivat tyyliin joka reitillä oma lempparihetkeni, pääosin varmaankin siksi että tykkäsin kohtauksen juhlamusiikista ja siitä että mustasukkaisia deittejä sai vähän härnätä. x-) 

Käsikirjoitus on laadukasta, reippaasti korkeampitasoista muihin BV-peleihin verratessa. Tapahtumia kuvataan sopivan yksityiskohtaisesti mutta kerronta ei kuitenkaan laahaa liikaa paikallaan. Eloisen hahmo on tosi hyvin kirjoitettu; Hän osaa pitää puoliaan eikä jää tuleen makaamaan vaan keksii aina konstit edetäkseen kohti tavoittelemaansa päämäärää. Joskus hän on tosin makuuni liian aggressiivinen, ja ärsyttää myös kun hän ei tajua aina pelaajalle itsestäänselviä asioita. Pelin väkivaltaiset kohtaukset ovat yllättävän raakoja, ja täytyy sanoa että tapa millä Eloise hoiteli murhaajavampyyrin menee "yököttävimmät näkemäni asiat" -listalla kakkoseksi (vaikka ei siinä siis mitään näytetty, mutta pelkkä tilanteen sanallinen kuvailu oli... ugh). Romanssipuolen lisäksi jokaisella vampyyrilla on oma henkilökohtainen ongelma/koettelemus, jonka ratkaisussa Eloise on apuna.

Siirrytäänpä vihdoin postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli listaan deitit mieleiseeni järjestykseen! Esittelen lyhyesti jokaisen vampyyrin ja kerron myös pelatessa tienaamieni kuvien määrän sekä mihin lopputulokseen päädyin valintojeni pohjalta.

6. Aaron
Kuvat: 2/10
Lopetus: neutraali

Vampyyripuolen lisäksi Aaron on myös ihmissusi, ja kun hän kohtaa entisen susilaumansa jäseniä monien vuosien jälkeen harkitsee Aaron muiden lajinsa edustajien joukkioon palaamista. Neutraalissa lopetuksessa Aaron, Eloise ja Farah hoitelevat uhaksi käyneen ihmissuden, minkä jälkeen kolmikon välille muodostuu polyamoria-suhde. Sanoisin että tämä oli yllättävän hyvä lopetus neutraaliksi - paitsi tietysti jos harmittaa jakaa oma ihmissusivampyyri toisen naisen kanssa.

Harmi jättää Aaron listan vikaksi, sillä hän on yleisellä tasolla tosi pidettävä tyyppi, mutta jostain syystä hän ei vain sykähdyttänyt yhtään rakastajana, eikä hänen tarinansakaan ollut kovin kiinnostava. Arvostan kyllä Aaronin suorapuheisuutta, suojelijapuolta ja sitä miten hän käyttäytyy kunnioittavasti Eloisea kohtaan reitistä riippumatta. 

5. Ethan
Kuvat: 4/10
Lopetus: negatiivinen

Ethan on kartanon karmivin tyyppi ja kohtelee Eloisea kuin roskaa. Hän toimi toisen maailmansodan aikana rintamalääkärinä ja myöhemmin natsien tutkijana, ja kärsii edelleen näiden aikojen aiheuttamista traumoista hallusinaatioiden merkeissä. Ethan alkaa kehitellä vastalääkettä, mikä muuttaisi hänet takaisin ihmiseksi ja käyttää Eloisea koekaniina. Negatiivisessa lopussa koe epäonnistuu, ja lopulta Eloise tappaa Ethanin, koska hän ei halua enää joutua kärsimään testien inhottavista sivuvaikutuksista. Eloisen kannalta tämä on siinä mielessä onnellinen loppu että hän saa takaisin kaipaamansa vapauden eikä hän edes jää kiinni murhasta. Se onkin sitten eri juttu miten hän elää tekonsa kanssa, sillä tätä tarina ei kerro, voisin kuitenkin kuvitella että hänelle tulisi tilanteesta jälkikäteen jotain vastaavia hallusinaatioita kuin Ethankin koki. 

Erikoisena faktana mainittakoon että Ethan on suomalainen, ja hän tykkää varsinkin kiroilla suomeksi, hahalol aattelen että nää on Mermyn (=BV:n edesmenneiden suomiservereiden ylläpitäjä) "aurinkoiset terveiset" meille suomipelaajille. xD Ethan oli myös ainoa reitti millä Eloisea ei pakotettu romanssiin vampyyrinsa kanssa, tai sit mun lom-pisteet ei vaan riittänyt...

4. Beliath
Kuvat: 4/10
Lopetus: neutraali

Beliathin isä oli vampyyri ja äiti succubus, joten hänen äidiltään perimänsä demonipuoli ei salli hänen kokea syviä tunteita muita kohtaan, mutta hänen ja Eloisen jakama Chalice-suhde osoittautuu kuitenkin poikkeukseksi. Ongelmia seuraa kun Beliathin äiti Asmodee murtautuu kartanoon aikeenaan tappaa poikansa ja viedä tämän voimat - aivan kuten hän teki aikoinaan tämän isälle. Neutraalissa lopussa Beliath surmaa äitinsä lopputaistelussa, jolloin hänestä tulee täysi incubus ja Chalice-suhde katkeaa Beliathin tunteiden hälvetessä. 

Beliathilla on vähän sama tilanne kuin Aaronillakin, eli en niinkään välittänyt romanssista hänen kanssaan, mutta Beliath on mukavaa seuraa kaverimielessä ja jostain syystä tykkäsin hänen imartelevista lempinimistä vaikka Eloisella meni moiseen hermot. xD

3. Ivan
Kuvat: 4/10
Lopetus: neutraali

Ivan on kartanon nuorin vampyyri eikä ole vielä sopeutunut "uuteen elämäntyyliinsä", ja hänen on välillä vaikea kontrolloida itseään, mikä valkenee Eloiselle erittäin epämiellyttävällä tavalla. Ivanin muistot hänen viimeisistä hetkistään ihmisenä ovat pyyhkiytyneet pois, ja hän ja Eloise lähtevät yhdessä selvittämään, mitä tuona kohtalokkaana iltana oikein tapahtui. Neutraalissa lopussa Ivan päätyy juomaan tappelussa loukkaantuneen ystävänsä verta, jolloin tästä tulee hänen uusi Chalice ja side Eloisen välillä katkeaa.

Kiinnostuin Ivanista heti introjakson perusteella kun hänen rikkinäinen olemuksensa kaipasi selvästi suojelua ja ymmärrystä, mutta nämä mietteet kaikkosivat aika äkkiä kun Ivan osoittautui vaaralliseksi seuraksi... Lämpenin hänelle kuitenkin romanssijaksojen alkaessa. 

2. Raphael
Kuvat: 6/10
Lopetus: neutraali

Raphaelin seurassa koko muu maailma unohtuu, sillä tämä hellä vampyyri kohtelee Eloisea kuin kukkaa kämmenellä. Jopa puremat ovat alusta alkaen kivuttomia, toisin kuin muiden vampyyrien kohdalla. Eloise auttaa puolestaan tätä sokeaa taiteilijasielua toteuttamaan itseään toimimalla tämän silminä. Ruusuinen arki ei kuitenkaan kestä loputtomasti, kun muistot Raphaelin edesmenneestä rakastajattaresta palaavat kummittelemaan. Neutraalissa lopussa Raphaelin velihahmo tekee itsemurhan, minkä jälkeen Raphael ilmoittaa tarvitsevansa omaa aikaa, jolloin heidän Chalice-yhteydensä katoaa.

Ennen Raphaelin reitin pelaamista tämä vampyyri ei ollut oikein tehnyt vaikutusta, mutta yllätyksekseni ihastuin Raphaeliin täysin heti ekan jakson aikana! Hänen tapansa katsoa maailmaa on tosi taiteellinen ja runollinen, ja voisin kuunnella loputtomiin hänen liioitellun kauniita näkemyksiään ja tuudittua siihen ajatukseen että ne ovat totta. Harmitti vähän kun päädyin neuraaliin loppuun, mielestäni meillä meni ihan hyvinmöhh.

1. Vladimir
Kuvat: 8/10
Lopetus: positiivinen

Vladimir toimii vampyyrikommuunin "pomona", sillä hän saapui kartanoon ensimmäisenä ja tietää paikasta enemmän kuin antaa muiden ymmärtää. Hän on allerginen auringonvalolle ja kuun kajastukselle, joten Vladimir ei voi poistua sisätiloista muulloin kuin pimeimpinä öinä. Positiivisessa lopussa murhaajavampyyri saadaan listittyä, Vladimirin kuuallergia mystisesti katoaa ja Vladimir ja Eloise voivat jatkaa eloaan onnellisena yhdessä.

Oon iloinen siitä että Vladimirin reitti oli pelattavissa heti alusta alkaen, sillä olin iskenyt silmäni häneen jo ensimmäisistä teasereista lähtien. Koen näissä romanssipeleissä ensimmäisen deittivalintani aina aidommaksi, kun taas jälkikäteen pelatut muut vaihtoehdot tarjoavat harvoin kovin kummoista kokemusta. Vaikka alku Vladimirin kanssa ei ollut helpoimmasta päästä tykästyin häneen kuitenkin muutaman jakson jälkeen. Varmasti myös hyvä tuuri kuvien lunastuksen suhteen vaikutti pelikokemukseen, 8/10 ilman luntteja on huikee saavutus!

Hmm, aikeissa ei ollut uusia jaksoja, mut tuli nyt yhtäkkiä sellainen olo että voisi jopa pelata ainakin listani top 3:n reitit toistamiseen...

Ei kommentteja: