keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Vika jakso...

...on nyt sitten alkanut, ja jos se hujahtaa yhtä nopeasti kuin edelliset kaksi kuukautta ollaan kesän kynnyksellä pikemmin kuin voisi luulla. Uusien jaksojen alkamisessa on aina sekä hyviä että huonoja puolia. Kivaa on, kun ekat viikot - ehkä jopa ekan kuukauden - voi ottaa rennosti, koska mitään ei tarvitse saada heti tuotettua valmiiksi. Ikävämpää sitten on, kun arki, johon on rutinoitunut, katkeaa ja pitää totutella uuteen lukkariin ja aineisiin. Ja sit varsinkin ekan viikon ajan on sellainen ahdistunut epävarma olo, kun ei kunnolla vielä tiedä kunkin kurssin tavoitteita. Mut kyllä tämä tästä kohta varmaan alkaa taas sujua, näiden ensimmäisten koulupäivien aikana ei ainakaan oo mitään hirveyksiä tapahtunut, mutta tulevat tunnit vähän huolettaa.. Lisäks pitäis tehdä valmiiksi edellisen jakson juttuja, mut äh, ne on jo myöhässä niin eikai muutama lisäpäivä siihen päälle haittaa..?

Fiku leikkasi isin hiukset viime viikolla, ja mulle tuli siinä sit yhtäkkiä sellainen aate että haluaisin otsatukan. Mulla oli vauvana polkkatukka, mut kasvatin sen pois heti kun äiti antoi luvan, ja siitä lähtien mulla oli tasapitkä tukka. Kerran sit annoin parturin säätää mun hiusten kanssa, ja silloin mulle leikattiin vino otsis, josta tykkäsin oikeestaan tosi paljonkin, mut se kävi rasittavaksi nopeasti kun hiukset kasvoi ja tuli silmille. Nyt mun hiukset on sit taas suurin piirten tasapitkät, etuhiukset vähän erottuu pituudellaan muusta tukasta. Nyt mua kiinnostais leikkauttaa tasainen otsis ja jättää muut hiukset pitkiksi. Hiukset ei valuisi silmille, ja mulla on melko luontainen keskijakaus, joten tukka asettuisi tällaiseen malliin hyvin. Mietin myös että olisi siistiä, jos otsatukka olisi vähän pidempi reunoilta tai vaihtoehtoisesti nenää kohti tulisi muutama pidempi hiustupsu jotka sitten lyhenisivät reunoille tullessa. Olipa outo selitys. .-D Mut en sit tiiä, ne ois ehkä liian erikoisia, ja jos nyt aluks leikkais sellaisen perusotsiksen ni nopeestihan se kasvaa ja sitä pystyis helposti muotoilemaan. Vielä mun hiuksille ei siis ole tehty mitään, saa nähdä tullaanko tekemäänkään kun seuraavan kerran ne leikataan. Muutama inspiskuva siitä miltä mun hiukset ehkä voisi otsiksen kanssa näyttää:


Siirrytään sit hiuksista jalkoihin. Vaatetusalaa opiskeleva Fiku aikoo nyt asiakastyönään tehdä mulle housut, ja viikonlopun aikana vähän suunniteltiin ja otettiin mittoja housuja varten. Kauppaan mennessä vaatteita on helppo katella: vaatteesta joko pitää tai ei pidä, ja se siitä. Mut nyt, kun mä saan ihan itse päättää housuista kaiken, tuntuukin tosi vaikealta luoda tyhjästä jonkinlainen mielikuva. Aluksi mietittiin tykkäänkö kenenkään bändin/artistin tyylistä, ja päädyttiin sit katsomaan pari Mikan vanhempaa musiikkivideota, jolloin Fiku totesi että mä pukeudun ihan samalla tavalla kuin Mika. .---D Mä viihdyn pääosin tiukoissa housuissa, mut nyt jotenkin mietin että jotkut lösömmät housutkin voisi olla kivat. Ehkä vähän Tinttiä miettien syntyi paperille suunnitelma, jossa housut lähtee laskeutumaan vähän löysinä, ja 23 cm polven jälkeen ne tiukistuu. Jänskättää minkä näköiset niistä sit lopulta tulee, ja tekin saatte sitten nähdä ne housut mun päällä, että sitä odotellessa. ,-) Ahhh, pitkästä aikaa hyvä syy tehdä kuvakollaasi Tintistä!


Maanantaina mä jaksoin viimein järjestellä koneella olevan musakansion kuntoon: poistin tuplabiisejä ja muutin kappaleiden nimet järkevämpään muotoon. Taisi sinne tosin vielä jäädä joku Mikan levy, jonka biisit on vaan nimellä "kappale 1" jne. Tuplabiisien poistamisen jälkeen musakansion kappalemäärä väheni melkein sadalla biisillä, joten siinä olikin sitten hyvä tilaisuus latailla vähän uutta musaa, ehh. .-D Vaihtelin myös ämpän biisisisältöä, ja nyt mulla on soinut hirveesti Fall Out Boyta, koska Fiku on hiljattain ostanut FOBin kaksi uusinta levyä, ja sit kun siirsi vielä edellisiltä parilta levyltä biisit koneelle, on musakansio nyt melko FOB-täytteinen. Ihan outoa kuunnella vuosien jälkeen Fall Out Boyn vanhoja biisejä, ne tuntuu niin vierailta. .-D Tosi petollista miten pienen kuuntelutauon jälkeen unohtaa miten biisit menee.. Tosin FOBin biisit on ollu mulle aina vähän vieraampia, en koskaan ole oppinut kaikkien niiden biisien nimiä. .-D Toinen maininnan arvoinen musahuomio on se, että mun ämppä lellii Can Bonomoa, mikä ei siis tietenkään haittaa mutta vähän outoa, kun siirsin ämpälle ehkä kuusi Canin biisiä ja niitä arpoutuu koko ajan. Aina kun käynnistää ämpän koulumatkojen ajaksi ehtii sieltä soida ainakin yksi Canin biisi, ja jos ei niin ämppä tasoittaa tilanteen soittamalla seuraavalla kerralla kaksi biisiä. .-D

Huhhuh, tämän^ kuvan lisääminen oli kyllä kovan työn takana. .-D Yritin avata sitä gimppiin skaalausta varten, niin koko kone meni ihan jumiin useaksi minuutiksi sen takia. Siinä sit yritti sulkea epätärkeitä välilehtiä ja olla jumittamatta konetta lisää. Just tänään ope niin ylisti miten Linuxin käyttöjärjestelmät pyörii niin hyvin vanhoilla koneilla, olen eri mieltä.. Ja btw kuvaan liittyen pakko sanoa miten tykkään siitä, että lempparini Patrick on saanut FOBin kuolleista heräämisen jälkeen edustavamman roolin, ei ennen tullut kuuloonkaan että Fall Out Boyn yhteiskuvista erottui muut kuin Pete.

Mites mulla on nyt postauspäivä siirtynyt keskiviikolle, no sama kai se. .-D Loppumusaksi biisi Mikan tulevalta levyltä, jota ootan erittäin innolla. .-3 Oon ton kappaleen tänään kuunnellut aika moneen kertaan.. Mika mainittiinkin postauksessa niin moneen kertaan että tämä biisi sopii hyvin tähän loppuun. .-D


Kysymys lukijoille:
Tintin housut? (mikä kysymys tääki nyt on .-D)
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

Ei kommentteja: