perjantai 23. kesäkuuta 2023

KS: Prinsessajuttuja

Musiikki 🎵

Juhannussiivous on mahdollistanut paljon aikaa musiikin kuuntelulle, ja varsinkin Loopin soittolista tulee korvista ulos. Siel soi yllättävän paljon euroviisubiisejä, Cha Cha Chan ja Tattoon lisäksi oon kuullut myös Queen of Kingsin ja Solon. Sit aika yllättävää on että siellä on alettu soittaa Kuumaan tuotantoa, enpä tosin pistä pahakseni. 

Musiikkia ehtii kuunnella myös hyvin iltakävelyjen aikana, oon koukussa uusien kuulokkeiden soundiin ni tulee vedettyä sen verran pidempää lenkkiä että kohotin puhelimeen asetettua päivittäistä askeltavoitetta. Maalaismaisemissa kävellessä taustalle sopii mainiosti nostalginen suomalainen iskelmä tai pirtsakka poikabändipoppi!

Jos soittolista ei näy, klikkaa tästä!

Selviytyjien vanhat kaudet 🌴

Survivor ~ Cagayan: Tällä kaudella heimojako tehtiin kilpailijoiden vahvuuksiensa mukaan, ja heidät sijoitettiin joko Voimaan, Kauneuteen tai Älyyn. Oli vaikea muodostaa top 5 -lista, kivoja kilpailijoita kyllä oli mutten ole täysin varma tuosta järjestyksestä, mennään ny kumminkin sillä:

1. Kass

Kass kyseenalaisti Äly-heimon valintakriteerejä, koska heidän menonsa oli niin toivotonta ja ennen yhdistymistä puolet heidän alkuperäisestä heimosta oli lähtenyt kotimatkalle. Yhdistymisessä Kass halusi varmistaa jatkopaikkansa ja loikkasi yllättäen toisen heimon puolelle, mistä hän sai paljon kuraa niskaansa. Kass sanoittikin hyvin sen epäreiluuden, että mikäli mies olisi tehnyt samoja juttuja häntä olisi kehuttu hyvistä peliliikkeistä, mutta naisen pelatessa uskaliaammin siitä saa vain huonon maineen.


2. Spencer

Muistelin että Spencer olisi ollut ekalla pelikerrallaan rasittavampi, mut ei hän ollut niin paha, vaikkakin pinnan ollessa kireällä hänen olisi ehkä parempi pitää suu kiinni. Spencer oli 95% peli-ajastaan altavastaajana ja taisteli kynsin ja hampain jatkopaikasta, ja selvisikin uskomattoman monta kertaa silloin kun tilanne vaikutti jo toivottomalta.



3. Tony

Tony pelasi melko täydellisen ja aika uskaliaankin pelin, sillä hän vedätti liittolaisiaan minkä kerkesi ja löysi talismaanejakin useamman kappaleen turvaamaan selustaansa. Voitto oli niin itsestään selvä että olin melkein pettynyt, liian täydelliset pelaajat on yleensä tylsiä. xD Annoin Tonylle silti paikan listaltani, hän oli kuitenkin ihan kiinnostava pelaaja.



4. Sarah

Sarah on ollut uudemmilla kausilla niin usein mukana etten jaksaisi enää nähdä hänen naamaansa, mut tällä kerralla tykkäsin yllättävän paljon hänestä. Poliisina Sarah sai vastaavia viboja heimotoveristaan Tonysta ja arvasi tämän ammatin, minkä jälkeen kaksikko muodosti poliisien liittouman. Sarah on määrätietoinen ja oli valmis isompiinkin peliliikkeisiin. Hänen putoamisensa tapahtui liian aikaisin, paljon potentiaalia jäi käyttämättä!



5. J'Tia 

J'Tia on ehkä yksi epäonnisimmista Selviytyjä-pelaajista eikä valitettavasti loistanut älyllisillä lahjoillaan ollenkaan vaikka oli kyseisessä heimossa: hänen suunnittelemansa maja romahti, kilpailusuoritukset olivat surkeita ja kimpaantuessaan hän heitti heimon riisivaraston nuotioon. Hän ei pysynyt kauaa mukana, mutta kahdestakin heimonouvostosta selviytyminen oli hänen tuurillaan ihme. xD

Eldarya-rästit 💔

Okei, pitkästä aikaa Eldarya-höpinää! En muistaakseni ole maininnut mitään ainakaan edellisistä kolmesta jaksosta joten kirittävää riittää, katotaan saisko kaiken yhdistettyä tähän samaan syssyyn. Karenn ja Chrome siis julistivat varanneensa hääpäivän, ja kumpanenkin pyysi pelaajaa heidän "siskokseen", mikä siis käytännössä kaiketi vastaa kaason/bestmanin virkaa. Kuulostaa siltä että hahmolla olisi kädet täynnä töitä, mutta hän ei lopulta tehnyt juhlien eteen oikeastaan mitään, sillä hän delegoi kaiken työn muille, joten koko hommassa ei ollut lopulta edes pointtia. No okei, hahmo osallistui sentään kummankin polttareihin ja sai seisoskella alttarilla hääseremonian ajan, joten hän sai hieman erityiskohtelua tavallisiin juhlavieraisiin verratessa. En aluksi ymmärtänyt pointtia Chromen ja Karennin valitsemalle ajankohdalle (=hetki ennen nurkan takaa lähestyvää tuhonäytelmää), mutta heidän häävalojensa myötä se kävi enemmän järkeen ja vihkimistapahtumaa oli hienoa seurata. Totta kai hääjuhlat piti tietenkin keskeytyä hahmon isän tuhojoukkojen saapuessa ammuskelemaan juhlapaikalle. Sentään vältettiin tahallinen "he menivät juuri naimisiin ja sitten toinen kuoli" -draamailu, mutta uhreitta ei valitettavasti selvitty, yks lempparini Feng Zifu kuoli. x( 

Huang Hua seurasi pian Fenghuang-toveriaan tuonpuoleiseen, ja hänen siskostaan Huang Chusta tuli uusi boss Phoenix-voimien aktivoiduttua. Tää oli ihan hyvä käänne, HH:lla on ollut jo tarpeeksi loistokkaita maailmanparannus-momentteja, joten kiva että muutkin saavat loistaa välillä. Vastuullinen virka tuntuu rauhoittaneen HC:ta, sillä aiemmin hän oli aika kipakka tapaus, mutta nyt hän on paljon harkitsevaisempi. Elkaartin johto alkoi yksimielisesti laatia toimintasuunnitelmaa kansansa evakuoinnista Eldaryasta normimaailman puolelle ja hieman jopa yllätyin tästä. Onko maan kamaralle lähtö turvallisin vaihtoehto, jos uhkana on vangituksi tuleminen ja sairaiden kokeiden uhriksi joutuminen? Miten tyrmästä aiemmin paenneet suhtautuisivat tähän? Eikö tuho olisi "turvallisempi" ratkaisu kuin kidutuksen vaara? Tätä ei tunnuttu aluksi huomioivan ollenkaan, mutta sentään hahmo kävi Huang Chun kanssa etukäteen tarkistuskäynnillä. Kaikki kävi vähän liiankin helposti, sillä heitä oli vastassa hahmon isän entinen alainen, joka julisti nyt olevansa hahmon isän rikollista toimintaa vastustavan ryhmän jäsen ja lupasi auttaa evakuoinnissa. Vähän liian hyvää ollakseen totta, mutta koska jaksoja on ilmeisesti enää yksi julkaisematta pelastustoimia voi tuskin paljoakaan tässä vaiheessa enää monimutkaistaa. 

Tässä tämän Eldaryan tyhjentämisen ohessa hahmo keksi alkaa muistella kadonneita kavereitaan miettien mahtavatko he päästä pakenemaan Eldaryasta turvaan. Silleen aiemmin Balenviassa ravattiin joka toinen jakso, mutta nyt kellekään ei tullut mieleen noutaa Alajeaa sieltä?? (<- jos se siis sinne muutti, muistelen että niin olisi kerrottu.) Ezarelkin sai taas pitkästä aikaa maininnan. Olisi kuulemma mahdollista, että muissakin paikoissa kyettäisi avamaan maahan johtavia portaaleja pakenemista varten, mutta uskon tämän vasta jos Ez ilmestyy ruudulle, mitä tuskin käy. Rip ykköskaudenpoikkikseni.. </3 Noh, ei sekään ollut paljoa lohdullisempi mielikuva kun hän karkasi yhdessä Mary-Annen kanssa (ja ties mitä näiden kahden välille sen jälkeen kehkeytyi). 

Loppu tosiaan häämöttää, en välttämättä pistäisi pahakseni jos peli saisi kolmannen kauden, sillä taikahahmojen integroitumisesta normimaailmaan saisi hauskaa sisältöä, toisaalta tätä nähtiin jo hieman aiemman maamissionin aikana ja siihen se varmaan tulee jäämään. Ehkä jopa parempi niin, tällä hetkellä tuntuu ettei Eldaryaa kannata edes yrittää pelastaa, sen hohto katosi jo aikaa sitten ja tämä kakkoskausi oli onneton yritys pelin uudeksi suunnaksi.

Täytyy vielä mainita miten hahmon puntaroidessa voimiensa käyttöä pahis-isänsä kiinni ottamisessa Lance pysäytti hänet ja otti VIIMEIN puheeksi veljensä tappamisen ja miten katuu sitä, tää keskustelu olisi pitänyt käydä jo aikaa sitten. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan... kai...


Mario Kart Tour 🚗

Taas on tullut pelailtua. Mii Tour ei ollut kovin ihmeellinen, koska en tykkää pelata Mii-hahmoilla ku niillä on niin rasittavat äänet ja mulla ei tossa vaiheessa ollut kuin pari eri Mii-asua, nyt niitä on viime aikoina sadellut palkinnoksi koko ajan. Princess Tour oli sen sijaan hauska, myynnissä oli ihania hahmoja ja ajoneuvoja, ja ihan erityishauskaa oli kun Fikukin asensi pelin ja pelailtiin sitten yhdessä niin paljon että mulla meni multiplayer-putket tukkoon, en tätä ennen tiennyt että niiden lunastamisessa on maksimimäärä. Ikuistin tuttuun tapaan näiltä toureilta hieman videomaterialia + tässä vielä erillinen bonusvideo prinsessa tourista. x)


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Ei kommentteja: