sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Top 6 UMK-ehdokkaat // Kommentit esityksistä


Tänään järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa selviää Suomen euroviisuedustaja, joten ajattelin listata ehdokkaiden biisit parhausjärjestykseen. Mielipiteeni perustuvat pelkästään kappaleisiin, esitykset voisivat tietysti pistää järjestyksen ihan uusiksi.

6. Sansa - Lover View
Jostain syystä en tykkää yhtään biisin instrumentaalista puolesta. Kappale on rauhallinen enkä jotenkin usko että se tulisi erottumaan tarpeeksi päästäkseen viisufinaaliin. + Luulin pitkään kappaleessa laulettavan "I wanna be your lower view" ja ihmettelin miks se haluaa olla "alaspäin katsottu". .-D

♫ ♫ ♫

5. F3M - Bananas 
Biisi on joltain osin ihan catchy, mutta kertosäe jotenkin latistaa tunnelmaa. Mulla on jostain syystä sellainen vaisto että tää tyttökolmikko saattaa yllättää esityksellään (tai sitten ei).

♫ ♫ ♫

4. Aksel Kankaanranta - Looking Back
Kun kuulin kaikista UMK-biiseistä lyhyet näytteet pidin tätä heti suosikkinani, mutta kun kappaleen kuunteli kokonaisuudessaan jäi siitä vähän vaisu vaikutelma. Ainoana miesehdokkaana Aksel saattaa saada jollain tasolla erityishuomiota. Euroviisujen finaaliin eksyy joka vuosi niitä hitaita balladeja, ja mua ei välttämättä haittaisi vaikka tämä olisi yksi niistä tällä kertaa.

♫ ♫ ♫

3. Catharina Zühlke - Eternity
Äärettömän koskettava kappale kauniilla äänellä laulettuna, voiko parempaa toivoa? Uskon että tämän jatkoonmenomahdollisuudet riippuvat paljon esityksestä: Onnistuuko Catharina välittämään laulunsa kautta kappaleen oikealla tavalla yleisölle?

♫ ♫ ♫

2. Erika Vikman - Cicciolina
Kappaleesta tihkuu euroviisufiilistä heti mahtipontisista ensisävelistä lähtien! En ollut aluksi biisistä ollenkaan vakuuttunut, mutta kummasti siihen koukuttui muutaman kuuntelukerran myötä. Biisi on saanut myös jonkin verran kansainvälistä huomiota ja Erika on superkarismaattinen esiintyjä, joten veikkaisinpa että tällä olisi melko varma finaalipaikka tiedossa, riippuu tietty siitä mokataanko esitys taas. Oon tämän valitsemisen kannalla Suomen euroviisuehdokkaaksi vaikka sijoitinkin kappaleen listallani kakkoseksi. .-D

♫ ♫ ♫

1. Tika - I Let My Heart Break
Upea biisi, omaan mieleeni on juuri tällaiset kappaleet missä kasataan jännitettä joka purkautuu kertosäkeeseen päästessä! Kappale ei edes välttämättä tarvitse mitään ihmeellistä lavashowta toimiakseen, kunhan Tika eläytyy muttei kuitenkaan heittäydy ylidramaattiseksi.

♫ ♫ ♫

En oo koskaan katsonut Suomen omia karsintoja mut vois koittaa tänä vuonna ku oon kerrankin perilla biiseistä ja ehdokkaita on sopivan vähän. ,-D

//  Lisään vielä tänne perään nopeat mietteet esityksistä UMK-finaalin katsomisen jäljiltä (paitsi Eternitystä kun se oli ehtinyt jo mennä ennen kuin kerkesin ruudun ääreen enkä jaksa jälkikäteen kattoa sitä lol.)

Cicciolinassa oli lievästä yliyrittämisestä huolimatta hyvä meininki, oon edelleen sitä mieltä että tää ois pitänyt valita edustamaan Suomea. Banaani-tyttöjen lavashow oli kivan värikäs mutta ois kaivannut jotain loppuhuipennukseksi. Selvästi kansainvälinen raati yritti sabotoida Suomea antamalla tälle niin hyvät pisteet... Sansa esiintyi paremmin mitä odotin, tosi kiva esitys visuaalisesti! Tika oli upea mutta esitykseen oli tungettu liikaa sisältöä kuten pelkäsinkin. Aksel kuulosti ehkä parhaimmalta livenä ja jollain tapaa rauhallinen esitys oli yllättävän vangitseva, yllättävää oli myös että Looking Back ratkesi lopulta voittajaksi.

Unohdin näemmä eilen kyssänkin laittaa, joten lisätään se nyt. .-D

Kysymys lukijoille:
Tuliko Suomelle hyvä viisubiisi?

Vaihtoehto 1: Joo!
Vaihtoehto 2: Nääh...

Ei kommentteja: