sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Metallivirus tarinatiivistelmä, osa 1: "Infection"

Fiku pyysi että tekisin IDW:n Sonic-sarjakuvan metallivirus-tarinan juonesta tiivistelmän ja, se innoitti sittenkin tarttumaan tähän juoniseloste-projektiin mitä harkitsin jo aimmin. Ei tätä kyllä varsinaisesti tiivistelmäksi voi kutsua, mut niin... .-D Sonic-Wikissä on toki valmiit juonikuvaukset, mut tietääkseni kukaan ei ole tehnyt vastaavaa suomeksi (ku kokeilin googletella tuli vastaan vain omia blogitekstejä xD) niin jollain tavalla uutta asiasisältöä on tarjolla. Oon muuten pienestä pitäen tykännyt tehdä lempikirjoista ja -sarjoista vähän samankaltaisia juttuja, mm. Matka maailman ympäri 80 päivässä innoitti siirtämään tarinan TV-ruudulta paperille. .-D

Jotta postaus ei venyisi ihan mahdottomiin mittoihin päätin jakaa juoniselosteen osiin, tässä nähdään siis tapahtumia lehdistä 13-16.

Rauha näyttää palanneen Metal Sonicin kukistamisen jälkeen, ja Dr. Eggmanin muistinmenetyksen myötä uusia kriisejä ei ole odotettavissa. Sonic ei kuitenkaan ehdi istuskella kauaa toimettomana kun Tails säntää ystävänsä luo hätääntyneenä:
Viesti tuo kummankin mieleen Dr. Eggmanin, mutta epäilyksistä huolimatta he eivät halua uskoa todeksi sitä että tohtori olisi tehnyt paluun rikolliselle tielle. Ongelmien varalta kaksikko päättää kuitenkin suunnata kutsukortissa mainittuun Windmill Villageen, missä muistinsa menettänyt Mr. Tinkerinä tunnettu Eggman on viimeksi nähty.

Perillä he löytävät kylän päällikön köytettynä, ja tämä selittää paikalla aiemminkin häiriköineiden Rough:n ja Tumblen tehneen paluun: Viikkoa aiemmin pahikset kidnappasivat Mr. Tinkerin, ja nyt he vangitsivat kaikki kyläläiset. Sonic ja Tails ottavat mittaa skunkkiveljeksistä, joilla on tällä kertaa vahvikkeena uudet aseet, eikä ole epäilystäkään siitä kenen käsialaa ne ovat. Sonic yrittää tappelun ohessa udella kaksikolta tietoja Eggmanista, ja kun pahikset on lyöty Rough on kertomaisillaan jotain, mutta yhtäkkiä veljekset katoavat mystisesti aivan Sonicin ja Tailsin silmien edestä.

Samaan aikaan Dr. Eggmanin muistinmenetyksestä ei ole tietoakaan, ja hän tekee parhaillaan kokeita juuri kehittelemällään metalliviruksella...

Silver on saanut vihjeen mahdollisesta Eggmanin piilopaikan sijainnista, ja Sonic uskoo tämän liittyvän hänen ja Tailsin aiempaan vierailuun Windmil Villagessa, joten hän lähtee Silverin mukaan tutkimaan asiaa. Yhteyksiä löytyykin lisää, kun heitä vastassa oleva Eggmanin uusin liittolainen Dr. Starline käyttää samanlaista wormhole-portaalia, joka imaisi Roughin ja Tumblen aiemman tappelun päätteeksi. Starline paljastaa kaksikolle olleensa Dr. Eggmanin muistin palautuksen takana. Portaalien luomiskykynsä ansiosta Starlinella on etulyöntiasema taistelussa, mutta lopulta Sonic onnistuu tyrmäämään tämän, ja Sonicin pidätellessä Starlinea Silver suuntaa tutkimaan Eggmanin piilopaikkaa. Homma paljastuu kuitenkin ansaksi kun Starline kertoo asettaneensa rakennukseen räjähteitä. Sonic säntää ystävänsä perään, ja Starline myhäilee tyytyväisenä räjähdyksen tapahtuessa, sillä hän uskoo saavansa uudelta liittolaiseltaan Eggmanilta kiitosta Sonicin tuhoamisesta. Lopputulos on kuitenkin päinvastainen:

Silver onnistuu luomaan itsensä ja Sonicin ympärille räjähdykseltä suojaavan kilven, mutta se vie kaikki hänen voimansa ja ajaa Silverin vuodelepoon.

Silverin toipuessa Amy ja Sonic pohtivat seuraavaa siirtoaan, ja Amyn ehdottaessa Eggmanin vanhojen toimipisteiden tutkimista vihjeiden varalta kaksikko lähtee matkaan. He pääsevät Eggnetin välityksellä käsiksi Eggmanin tiedostoihin, mutta eivät ehdi saada selville paljoa kun Eggmanin lähettämät Rough ja Tumble saapuvat jälleen häiriköimään. Pahisten suuresta koneistosta huolimatta Sonic ja Amy onnistuvat nokkeluutensa ansiosta lyömään skunkit helposti. Menetettyään ajoneuvonsa veljekset aktivoivat Eggmanilta saamiinsa "back-up-packit", minkä seurauksena heistä tulee Eggmanin zombot-armeijan ensimmäiset jäsenet:


Sonic ja Amy huomaavat nopeasti etteivät zombotisoituneet Rough ja Tumble reagoi puheeseen eikä heitä pysty vahingoittamaan, sillä aina lyömisen jälkeen nämä "kokoavat" itsensä ennalleen. Varomaton Sonic ei tiedä kosketuksen välillä leviävästä tartuntavaarasta, ja taistelun tuoksinnassa hän saa tartunnan. Vahinko on jo sattunut, joten Sonic hoitelee veljekset yksin suojatakseen Amya tartunnalta.

Myöhemmin Tangle tulee vierailulle, ja kummastuu näkemästään saapuessaan Tailsin työpajaan: Sonic juoksee valtavassa oravanpyörässä letkuihin kiinnitettynä. Käy ilmi että Sonicin nopeus toimii vastalääkkeenä metallivirukselle, ja Sonic on onnistunut "juoksemaan sairautensa pois".
Samaan aikaan Dr. Eggman nousee ilmaan uuden Faceship-aluksensa kanssa valmiina panemaan suunnitelmansa täytäntöön: Hänen tarkoituksensa on tartuttaa luomansa metallivirus jokaiseen elävään olentoon, jolloin hänelle muodostuu robotti-orja-armeija käskytettäväksi. Eggman suuntaa ensimmäiseksi Windmil Villageen, paikkaan jossa hänestä pidettiin huolta muistinmenetyksensä aikana. "Kiitokseksi" Eggman kaataa pienen kylän päälle viruslitkuaan, ja kyläläiset saavat tartunnan joko ollessaan suoraan kosketuksessa aineen kanssa tai sitten muilta tartunnan saaneilta.

Eggmanin touhuista tietämättömät Sonic, Tails ja Tangle jatkavat kaikessa rauhassa kahvitteluhetkeään. Yllättäen Sonicin käsivarteen ilmestyy jälleen metallivirusta, jolloin Tails tekee johtopäätöksen, jonka mukaan Sonicin juoksunopeus hidastaa viruksen leviämistä muttei paranna taudin kantajaa kokonaan. Tails haluaisi tehdä Sonicille lisää kokeita jotta viruksesta saataisi enemmän tietoa, mutta Sonic livistää paikalta ja ilmoittaa lähtevänsä etsimään Eggmania. Tartunnan kantajana hän epäilee olevansa vaaraksi ystävilleen, joten on paras pitää etäisyyttä. Vaikka Sonic on huolissaan tilastaan hän haluaa ajatella kuitenkin positiivisesti ja uskoo vielä selättävänsä ongelman.

Joo, tässä alussa ei vielä tapahtunut mitään kovin mielenkiintoista, mut ainakin tuo Sonicin tartunta oli isompi käänne. Olen jo aloittanut kakkososan tekemistä, mut jos tarvii jo etukäteen päästä kurkkimaan jatkoa niin ilmaiseksi se onnistuu vaikkapa täällä, tai jos haluut olla kunnon kansalainen saa lehdistä ostettua suhteellisen edullisia digitaalisia painoksia IDW:n sivulta.

Ei kommentteja: