maanantai 5. kesäkuuta 2017

Tässä on...

taas ollut kaikenlaista ettei edes Veijareita ole ehtinyt kirjoitella, mutta täällä olisi taas pienen tauon jälkeen uusi osa sarjolla:

Osa syntyi näiden biisien tahdissa:
A Friend In London - New Tomorrow --- Alexander Rybak - Roll With The Wind --- Coldplay - Life In Tecnicolour 2 --- High School Musical - Scream --- NKOTBSB - Don't Turn Off The Lights --- Backstreet Boys - Love Somebody --- Måns Zelmerlöw - Waiting For The World To End --- Can Bonomo - Olmaz Sensiz --- Jonas Brothers - BB Good --- Avril Lavigne - Hot --- Backstreet Boys - Anywhere For You --- Anna Eriksson - Lintu --- Backstreet Boys - Trouble --- Metro Station - Control --- Nathan Trent - Running On Air

Aiemmat osat
Osa 102: Haamuja ja yrityksiä



Armi yritti parhaansa mukaan ylläpitää lelupuotiaan. Yritys oli kyllä saanut mainetta ja kymppitaso häämötti, mutta lisääntynyt asiakasmäärä oli välillä Armille liikaa eikä hän kyennyt palvelemaan kaikkia yhtä aikaa jolloin asiakasuskollisuus lähti laskuun.

Luontoa harrastava Väinämö sai mieluista tekemistä takapihalla olevan hautausmaan kasviston huoltamisesta. Vaikka hautausmaalla ei kasvistoa runsaasti olekaan ehtivät nuo parikin pensasta yllättävän usein kasvaa yli ja levittää rikkaruohoja hautakivien väliin.

Harrastuneisuus karttui myös hoivaamalla perheen lemmikkipapukaija Redramaa. Toivottavasti Väinämö muistaa ruokkimisen lisäksi huolehtia myös lintuhäkin puhtaudesta.

Vihdoin Armin lelupuoti saatiin pysymään vakaasti ylimmällä tasolla ja vanhus pääsi ostamaan seuraavan yhteisötontin. Armin kolmas yritys onkin omaperustaman tontin sijasta yksi Stadin valmisyhteisötontti: Rollon piilopaikka.

Ravintolan ylläpito ilman apulaisia olisi liian työlästä vanhukselle, joten hän palkkasi avuksi vastaanottoon ja tarjoiluun ulkopuolista työvoimaa. Armi itse toimi kokkina ja myyjänä. Työt sujuivat muuten ihan hyvin mutta ravintolassa oli sen verran vähän pöytätilaa että asiakkaat närkästyivät pöytien ollessa aina varattu. Aijai, kuinkahan käy siinä vaiheessa kun asiakkaita on kymmeniä kerralla ruokailemassa...

Väinämön ja Mantan hääpäivä koitti!

Sormustenvaihdon jälkeen päästiin juttelemaan vieraille. Paikalla oli Armin sisaruksia, ja Manta tulikin hyvin toimeen Riikan kanssa, kun taas Väinämö vaihtoi muutaman sanan Aaron kanssa. Kovin ovat Armin sisarukset vielä nuorekkaassa kuosissa.

Juhliin oli kutsuttu myös Väinämön "isoveli" Roope joka edelleen odottelee yliopiston perhevarastossa tyttöystäväänsa ja on siksi jäänyt kasvussa jälkeen Väinämöä. Veljekset eivät tunteneet toisiaan kovin hyvin mutta he jutustelivat silti hetken aikaa. Hauskasti veljeksillä on sama juhla-asu. .-D

Armin uusi ansimerkkikokeilu onkin savenvalanta. Ehkäpä hän päätyy avaamaan Rollon piilopaikan huipputason saavuttamisen jälkeen jonkin keramiikkakaupan! Redramakin sai seuraa Armin dreijatessa lintuhäkin vieressä.

Väinämö pesi koiria ulkona olevassa koirienkylvetysammeessa. Aidan toisella puolella edesmennyt Petri katseli miten Vimpula roiski vettä Väinämön päälle ravistellessaan paksua turkkiaan kuivaksi.

Haamuja onkin paljon liikkeellä tänä yönä. Armin aikaa sitten kuollut puoliso, Sulevi, saapui katsomaan millaista väkeä perijämakkarissa nykyään majailee. Mantalle iski epämiellyttävä tunne siitä että joku tarkkaili häntä, joten nainen katsoi parhaaksi liueta paikalta.

Manta päätti paistaa pari nakkia hodareita varten ja jatkaa sitten uniaan, mutta grillaaminen sisätiloissa ei ollut mikään paras keksintö kun grilli syttyi tuleen! Mantaa keittiöön seurannut Sulevi-haamun mielestä moinen touhu oli vastuutonta, naista tulisi nyt ojentaa vähän.

Vaahtosammutin luiskahti Mantan käsistä kun nainen pompahti säikähtäneenä ilmaan nähtyään Sulevin haamun. Sulevi luennoi Mantan holtitonta käytöstä, mutta nainen ei saanut haamun sanoista selvää mätkähdettyään elottoman lattialle.

Tulipalon loimua sivusta seurannut Katri-vieras meni aina vaan suurempaan paniikkiin kun liekkien läpi käveli Viikatemies. Telkkarista tulisi osuvasti lääkäriohjelma, katsokaa joku äkkiä elvytysohjeet!

Viikatemiehen ilmestyttyä tulipalo sammui jostain syystä itsellään, joten Väinämö saattoi keskittyä Mantan pelastamiseen. Vimpulakin oli ilmaantunut paikalle joskin eri syystä kuin isäntänsä: Viikatemiehen luisevat sääret houkuttelivat koiraa.

Viikatemies kyllästyi kuuntelemaan Väinämön anelua ja suostui säästämään Mantan. Kuolemalta tällä erää välttynyt Manta riensi halaamaan urheaa aviomiestään ja kiitti tätä itsensä ja ennen kaikkea maha-asukin hengen pelastamisesta. Kumpikaan ei huomannut ettei Viikatemies ollutkaan vielä lähtenyt talosta...

Vimpula seurasi Viikatemiehen menoa ja haukahti kuuluvasti, jolloin Väinämö päätti mennä katsomaan mitä oli tekeillä. Samaan aikaan toinen haamu hyökkäsi jälleen Mantan kimppuun säikytellen vasta toipunutta naisparkaa.

Viikatemies oli suunnistanut kylpyhuoneeseen lyyhistyneen Katrin luokse. Ilmeisesti joku kolmas haamu oli säikyttänyt naisen kesken vessareissun.

Väinämö käski koiria tulemaan pois kylpyhuoneesta, ja hän jäi silittelemään huolettomasti Vimpulaa eikä huomannut ollenkaan Mantan lyyhistyneen toistamiseen lattialle..!


Aneluprosessi toistettiin uudelleen samalla tuloksella ja Manta jäi henkiin! Nyt Viikatemiehellä ei ollut enää tehtävää tällä tontilla joten se haihtui pois paikalta eikä palannut Veijareiden talolle enää sinä yönä.

Huhhuh, ahdistavaa kun nuo haamut rupeaa säikyttelemään simejä hengiltä, onneksi kaikki päättyi hyvin tällä kertaa.

Kysymys lukijoille:
Hoidetaanko Redramaa hyvin?

Vaihtoehto 1: Juu
Vaihtoehto 2: Ei

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Yaas, Veijareita! :D On tosiaan hetki kulunut kun heidän seikkailujaan on saanut lukea. On kulunut myös hetki siitä kun viimeksi kuulin Roll With The Windin, valkkasinpas siis sen lukumusaksi.

Onneksi Armilla on tosiaan ainakin toisella tontillaan apulaisia hoitamassa ravintolaa, ei joudu naisparka yksin sekä kokkaamaan että tarjoilemaan... Väiski (joka ei tule pääsemään lempinimestään eroon :D) ja Mantakin pääsevät viimein naimisiin, hyvä niin!
Vai on Veijareillakin yhä näitä "nuorekkaita" sukulaisia, omassakin pelissä pitäisi hieman koettaa pitää tuota Garpin sukua kurissa ja nuhteessa... Pääperhe on kyllä hallussa, mutta ne muut, ne muut... Sekut ja pikkuserkut nyt vielä luonnistuvat, mutta kaukaisemmat sukuhaarat meinaavat lipsua käsistä. Pääsi tässä välissä unohtumaan, miten paljon Veijareilla onkaan lemmikkejä :D Tai siis kaksi koiraa ja lintu, mutta on siinäkin selvästi tekemistä! ;D

Mutta haamut ovat kyllä taas valloillaan :o Katri-parka, joutui kuin Mantan sijaisuhriksi... Pelästyin jo, että joku muu Veijareiden suvusta olisi myös kuolemassa kun Viikatemies ei lähtenytkään Mantan ensimmäisen pelastuksen jälkeen. Se olikin Katri rukka :/ Mutta toivottavasti viikatteenheiluttaja pysyy nyt ainakin jonkin aikaa poissa Veijareiden kimpusta! (Ja olin kieltämättä aina välillä sotkea Katrin ja Mantan kun neidoilla oli samanalaiset kampaukset :P).

Kiitokset varsin inspiroivasta lukemisesta, palaanpa tästä oman ikuisuusprojektini pariin *koputtaa puuta tuollaisia sanottuaan* ;D

Kasa kirjoitti...

Välillä pääsee tosiaan tulemaan näitä muutaman viikon taukoja mutta mitäs pienistä, saa nähdä saanko ensi viikon maanantaille kirjoiteltua jatkoa. .-D Oon viime päivinä kyllä pelannut Veijareita huolella eteenpäin mutta tää kirjoitus on aina se hitaammin edistyvä osuus... Hienoa että Roll With The Wind on nyt taas kuunneltu, ei pidä päästää liian pitkiä kuuntelutaukoja hyville biiseille. ,-D
Ravintolatontilla apuvoimaa tosiaan tarvitaan jotta kaiken ehtii tehdä. Muistelen kyllä että Armilla olisi ollut edellisellä lelutontilla joku mummeli palkattu pitämään kassaa, mutta se oli aina niin heikkorakkoinen ettei riittänyt avuksi sulkemisajanruuhkan koittaessa... Väiski on just ihana lempinimi. ♥ .-D Nuorekkaita sukulaisia tuntuu aina vaan löytyvän vaikka yritänkin pitää tietynlaista vuorottelua perheillä pelatessa, mut tää perijäperhe tuntuu vaan aina olevan vähän muita edellä. .-D Lemmikkejä tosiaan löytyy useampikin kappale, ne tosin onneksi huolehtivat pääosin itse itsestään kunhan vaan muistaa ruokkia. ,-)
Ahaa, siksiköhän Manta selviytyi tuplakuolemaltaan kun Katri päätyi sijaisuhriksi ja Viikatemiekkonen ei jaksanut sen pidemmäksi aikaa jäädä kyläilemaan kun yksi uhri oli tullut. Katrilla ja Mantalla on tosiaan samanlaiset kampaukset sotkemassa tilannetta. .-D
Ihanaa kuulla että osa inspiroi! Kiitos paljon kommentista ja voimia ikuisuusprojektien edistämiseen. ,-3