lauantai 9. toukokuuta 2015

Euroviisuihin on...

...enää pari viikkoa, ja ajattelin sen kunniaksi julkaista nyt yhden tekemäni Euroviisubiisilistan. Huom: Tein tämän listan jo joskus helmi-maaliskuussa, joten mukana ei ole tämän vuoden kappaleita ja muutenkin jotkut mielipiteeni ovat saattaneet muuttua. Euroviisuja olen katsellut vuodesta 2007 lähtien, joten en ota ennen sitä vuotta olleita kappaleita mukaan.

Euroviisulistat: Paras biisi kustakin maasta

Albania - Juliana Pasha: It's All About You (2010)
Albanian viimeisimpien vuosien biisit eivät miellytä minua ollenkaan, joten piti lähteä kuuntelemaan vanhempia biisejä. Tykästyin eniten tähän kappaleeseen, koska se on suhteellisen menevä koko ajan eikä siinä ole tylsiä kohtia.

Andorra - Susanne Georgi: Get A Life (2009)
Pari Andorran biisiä oli minulle tuttuja vaikka maata ei ole nähty finaalissa. Valitsin nyt tämän kappaleen, vaikka kertosäe on vähän ärsyttävä, mutta hyvällä tavalla, joten se ei paljoa haittaa.

Armenia - Eva Rivas: Apricot Stone (2010)
Oli vaikeuksia löytää tähän mitään, mutta tämän biisin lopulta valkkasin. Tylsähkö, mutta kertosäkeessä biisi saa vähän enemmän luonnetta.

Austria - Cocnita Wurst: Rise Like A Fenix (2014)
Valitsin tämän lähinnä siksi että se on ainoa mieleen jäänyt biisi kyseisestä maasta (varmaan Fikun aikaansaannosta .-D). Biisi on ihan ok ja sai vähän lisäarvoa kun perehdyin sanoitukseen paremmin.

Azerbaijan - Ell & Nikki: Running Scared (2011)
Azerbaijanista tulee ihan mahtihyviä edustajia joka vuosi, ja tähän olisi voinut valita melkein minkä biisin tahansa, mutta ensimmäisenä maasta tuli mieleen tämä voittobiisi. Varsinkin kertosäe on tosi kaunis. .-)

Belarus - Teo: Cheesecake (2014)
Harkitsin tähän yhtä toista biisiä mut en mä voinu hylätä Teoa, joten tässä sitä ollaan. Ja nyt en keksi muuta sanottavaa kuin että Teo on ihana, no on toki biisikin kiva. .-D

Belgium - Roberto Bellarosa: Love Kills (2013)
Tämä oli varmaankin mun lemppari vuoden 2013 Euroviisubiiseistä. Robertolla on ihana ääni, ja tässä biisissä on hyvä musiikillinen puoli. Tarttuva biisi!

Bosnia and Herzegovina - Maya Sar: Korake Ti Znam (2012)
B&H:n kanssa oli varmaan suurimmat vaikeudet löytää miellyttävää kappaletta. Tämän sitten lopulta poimin, ja ihan kiva tämä onkin. Tosi kaunis musiikki. .-3

Bulgaria - Poli Genova: Na Inat (2011)
Tämän biisin löysin vasta kerätessäni biisejä tätä listaa varten enkä entuudestaan tätä muistanut, mutta oon nyt lyhyessä ajassa ihastunut kappaleeseen. Kertosäe on tosi kiva!

Croatia - Daria: Celebrate (2011)
Kroatian Euroviisubiisitarjonta on tosi huonoa, mikään kuuntelemistani biiseistä ei iskenyt. Otin sitten lopulta tämän biisin sillä se vaikutti vähän kiinnostavammalta, vaikka aika köyhät bileet laululla saisi aikaiseksi.



Cyprus - Ivi Adamou: La La Love (2012)
En niinkään välitä tästä biisistä, mutta se nyt lähinnä on jäänyt päähän suosionsa takia. Ihan ok biisi, mutta oon saanut siitä yliannostuksen.

Czech Republic - Tereza Kerndlová: Have Some Fun (2008)
Valinta oli helppo, sillä tämä pääsi parhaalle paikalle ainoastaan siitä syystä että Tšekin muut biisit ovat huonompia (en ihmettele ettei maa ole päässyt koskaan finaaliin asti..) Biisi paranee vähän kertosäkeeseen päästyään.

Denmark - A Friend In London: New Tomorrow (2011)
Tämä oli vaikea valinta! Kolme biisiä taisteli parhaimman paikasta, eikä kukaan sinänsä erottunut kovin selvästi, olisin halunnut valita kaikki. .-D Oon nyt uudelleen kuuntelun perusteella innostunut tästä biisistä, joten se pääsee nyt hetken mielijohteesta tälle listalle. Piristävä biisi (ja pojat!). .-)

Estonia - Getter Jaani: Rockefeller Street (2011)
Biisi ei Euroviisujen finaalissa kovin hyvin menestynyt, mut mun mielestä tää on pirteä ja kiva kappale. Ei nyt mikään mestariteos mutta Virosta parhaiten mieleen jäänyt biisi vaikka onkin aika vanha.

Finland - Softengine: Something Better (2014)
Mä oon useammin häpeissäni Suomen biisivalinnoista Euroviisuihin, mutta tämän biisin ollessa ehdolla olin ihan innoissani. .-D Näkihän sen ettei biisillä voittoa tule, mutta omaan korvaani erittäin miellyttävä kappale. .-)


France - Twin Twin: Moustache (2014)
Ranskan biisit harvemmin miellyttää mua, ehkä jotenkin kun ranskan kieli ei omaan korvaani kovin kivalta kuulosta ja ne esitykset on jotenkin ylidramaattisia. Tää biisi olikin aika vastakohta Ranskan perinteiselle meiningille. Hauska biisi. .-D

Georgia - Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani: Waterfall (2013)
En käyttänyt kovin paljoa aikaa Georgian biiseihin perehtymiseen kun löysin itseäni miellyttävän kappaleen nopeasti. Ihana ja tosi kaunis kappale! Normisäkeistöt ovat vähän turhan yksinkertaisia mut kertosäe pelastaa biisin.

Germany - Roman Lob: Standing Still (2012)
Yllättävän toimiva rauhalliseksi lauluksi. Tarttuva ja todella ihana kappale. Yksi ehdoton suosikkini vuodelta 2012. .-3

Greece - Sakis Rouvas: This Is Our Night (2009)
Mulla oli kaksi kiinnostavaa ehdokasta ja päädyin lopulta tähän koska pelkään muuten hukkaavani tämän biisin. .-D Kappale on parhaimmillaan kertosäkeessä mutta ihan kiva kokonaisuudessaankin.

Hungary - András Kallay: Running (2014)
Rakastuin biisiin heti ensimmäisellä kuuntelukerralla! Musiikki, biisin sanat, laulajan ääni.. Täydellinen yhdistelmä!


Iceland - Gréta Salóme & Jónsi: Never Forget (2012)
Islannin parin edellisen vuoden esitykset olivat tuoreessa muistissa, mutta onneksi lähdin kuuntelemaan myös aiempia kappaleita ja löysin tämän. Tykkään oikeastaan vain kertosäkeestä, mutta riittäähän sekin tekemään hyvän biisin.

Ireland - Jedward: Lipstick (2011)
Oli selvää että otan toisen Jedwardin biisin tähän, mutten tiennyt heti kumman. Päädyin Lipstickiin, koska olin siihen aikaan enemmän innoissani Jedwardista ja muistan miten jännitin päivällä Euroviisujen alkamista mm. Jedwardin takia. .-D Pidin myös enemmän tämän biisin esityksestä, vaikka mukana olleet taustalaulajat eivät olleet hyvä lisä.

Israel - Mei Finegold: Same Heart (2014)
En biisiä suuremmin fanita mutta tämä oli sellainen "pakkovalinta" kun Israelin biisivalikoimasta ei mitään kiinnostavaa biisiä löytynyt ja tämä oli viimeisempänä muistissa. Tolla naisella on kyllä upea ääni, uhh!

Italy - Marco Mengoni: L'Essenziale (2013)
Italialaiset mieslaulajat on vaan lähellä mun sydäntä, ja koska siellä on ollut paljon naisedustajia oli valinta aika helppo, eh.. .-D Biisi on ehkä vähän tylsähkön yksitoikkoinen pidempään kuunneltuna, ja mua ärsytti miten kyllästyneen näköisesti Marco esiintyi. .-P Mut siis tykkään paljon tästä biisistä vaikka nyt aika paljon valitin siitä. .-D

Latvia - Anmary: Beautiful Song (2012)
Nimensä mukaisesti kaunis ja mukaansa tempaava laulu, joka saa hyvälle mielelle!


Lithuania - Andrius Pojavis: Something (2013)
Oon vähän kyllästynyt tähän biisiin ajan kuluessa, mut esityshetkellä tämä kuului mun harvoihin lemppareihin 2013 vuodelta lähinnä siksi että esiintyjänä oli mies. Hyvä biisi kyllä, ehkä vähän yksitoikkoinen.

Malta - Gianluca Bezzina: Tomorrow (2013)
Tykkään ihan hirveästi laulajan pehmeästä äänestä. <3 Biisi on hyväntuulinen ja piristävä. .-)

Macedonia - Tijana: To The Sky (2014)
Mua harmitti ettei Tijana päässyt finaaliin, sillä hän oli yksi edukseen erottuvia naisia 2014 vuoden ehdokkaista. Biisi ei ehkä ole niin erikoinen, mutta mieleen ei nyt tule muutakaan Makedoniasta.

Moldova - SunSroke Project & Olia Tira: Run Away (2010)
Skippasin jostain syystä Euroviisut 2010 vuonna, mutta kuuluisan "Sax guy"n ansiosta tämä biisi tuli tietoisuuteeni. En ole muuten ennen tämän listan tekemistä kuunnellut tätä kappaletta kokonaisuudessaan. .-D

Montenegro - Andrea Demirovic: Just Get Out Of My Life (2009)
Kiinnostuin tästä biisistä, sillä pystyin sen kuunteluhetkellä samaistumaan jollakin tapaa kappaleen sanoituksiin, sillä samankaltainen tilanne oli juuri lukemassani kirjassa. .-D Muutenkin mukavimman kuuloinen kappale Montenegron harvoista osallistumisista.


Norway - Alexander Rybak: Fairytale (2009)
Ei varmaan mikään yllätys? .-D Biisi ei itse asiassa ole niinkään ihmeellinen, mutta Allu on niin ihana että biisi saa arvoa. .-D Ihastuin Alluun jollakin tasolla jo Euroviisuja katsellessa, mutta isompi kiinnostus syntyi vasta myöhemmin.

Poland - Donatan & Cleo: We Are Slavic (2014)
Tämä pääsi mukaan lähinnä sen takia että oli jäänyt mieleen viime vuodelta. Koitin kuunnella muitakin Puolan biisejä, mutta ei sieltä noussut ketään esille miellyttävässä valossa.

Portugal - Suzy: Quero Ser Tua (2014)
Biisi ei mikään mestariteos ole, mutta kun sitä vertaa Portugalin aiempiin osallistumisbiiseihin on sen valinta tähän itsestäänselvyys. Pirteä ja mukaansa tempaava kappale!

Romania - Ovi & Paula Seling: Miracle (2014)
Paula ja Ovi ovat yhdessä aivan mahtava duo! He ovat esiintyneet Euroviisuissa useammankin kerran, mutta tämä Miracle on jäänyt parhaiten mieleen. Paulalla on upea ääni. <3

Russia - Dima Bilan: Believe (2008)
Ehdottomasti oikea biisi voitti vuoden 2008 Euroviisut. Kappale on todella ihana ja tunteikkaasti esitetty. <3


San Marino - Miodio: Complice (2008)
San Marino ei olekaan osallistunut Euroviisuihin montaa kertaa, ja kun puolet lauluista on Valentina Monettan esittämiä (en jostenkin tykkää yhtään siitä naisesta..) ei sieltä meinannut löytyä hyvää biisiä ollenkaan, mutta valkkasin nyt tämän lähinnä sen takia että laulaja on mies, vaikkei hänkään erityisen lahjakas ole. .-D Biisissä on kuitenkin kaunis musiikki.

Serbia - Moje 3: Ljubav Je Svuda (2013)
Oli siinä ja siinä raaskinko luovuttaa tälle Serbian parhaan biisin tittelin, mutta tässä sitä nyt ollaan. Biisi on parhaimmillaan kertosäkeessä.

Slovakia - TWiiNS: I'm Alive (2011)
Taas oli vaikeuksia keksiä ketään, mutta tämä biisi erottui edukseen niiden joukosta joita kuuntelin. Kaunis kappale ja saavat multa sisarusplussaa. .-D

Slovenia - Tinkara Kovać: Round And Round (2014)
Tämä kappale on aivan ihana! Huilusoolot ovat todella kaunista kuunneltavaa. Tosi upea biisi kokonaisuudessaan, mutta pääsee parhaiten oikeuksiinsa kertosäkeessä.

Spain - D'Nash: I Love You Mi Vida (2007)
Katsoin ensimmäistä kertaa Euroviisuja, sillä olin innostunut Suomen edellisvuoden voitosta. En tuolloin ollut kiinnostunut muusta kuin Suomen esityksestä enkä juurikaan katsonut muita biisejä, mutta D'Nashin miekkoset vaaleissa vaatteissaan veivät huomioni. .-D


Sweden - Eric Saade: Popular (2011)
Ruotsin mollaajana on pakko kuitenkin myöntää että sieltä tulee hyviä Euroviisuesiintyjiä. Eric Saade on aivan ihana ja yksi parhaimpia Euroviisujen kautta löytämiäni artisteja. Biisi ei ehkä ole ihan tyyliäni mutta menkööt kun Eric on niin ihana. .-D

Switzerland - Sinplus: Unbreakable (2012)
Sveitsinkään kohdalla minulla ei ollut ketään ns. ennakkosuosikkia heti mielessä. Viime vuoden biisi oli kyllä hyvä, mutta päätin lähteä kuuntelemaan vanhempiakin esityksiä. Heti kun tämän biisin kertosäe alkoi tiesin että haluan valita sen tähän listaan!

The Netherlands - 3JS: Never Alone (2011)
Alankomaista tulee Euroviisuihin tosi tylsiä biisejä enkä meinannut keksiä tähän mitään. Kuuntelin monta biisiä ja lopulta löysin yhden vähän kiinnostavamman. Kertosäe on jotenkin heikko ja se latistaa tunnelmaa, mutta muuten mukava biisi.

Turkey - Can Bonomo: Love Me Back (2012)
Sinänsä tosi epätavallinen suosikki minulle. Biisi sopivalla tavalla ärsyttävä ja ehkä juuri siksi kiinnostava. Euroviisuesityksen laivahömskeli oli jäänyt tosi hyvin mieleen.

Ukraine - Zlata Ognevich: Gravity (2013)
Euroviisuissa en niinkään ollut tästä biisistä kiinnostunut, mutta nyt listaa silmällä pitäen kuuntelin kappaleen ja päätin valita sen tähän. Ihana kappale vaikkakin hieman yksitoikoinen ja sinänsä tylsähkö. Tykkään kuitenkin biisistä, varsinkin kertosäe on kiva.

United Kingdom - Blue: I Can (2011)
Koska olen poikabändien fani, Blue herätti kiinnostukseni heti vaikka kuulin biisin ensimmäistä kertaa vasta Euroviisuja katsoessa.


Miksi musta tuntuu että haukuin enimmäkseen kaikkia kappaleita? .-D Tosi hyviä suosikkeja semmoiset... Jos teillä on mielessä jotain maakohtaisia biisisuosikkeja mielessä niin kertokaa ihmeessä vaikka kommenteissa. .-) Ensi viikolla on toisenlainen lista tulossa!

Kysymys lukijoille:
Portugal - Suzy: Quero Ser Tua ?
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

Ei kommentteja: