tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tämän osan...

...kirjoittelu oli mukavaa ja tekstiä syntyi tosi kivasti, toivottavasti tykkäätte lukea!

Aiemmat osat
Osa 48: Seija on supersankari


Suski ja Seija ovat ehtineet jo maksimoida kaikki uralla hyödyttävät taidot, joten nyt heillä on aikaa keskittyä myös muihin aiheisiin. Suski löysi itsestään urheilullisen puolen, ja Seija puolestaan halusi kehittyä maalaamisessa.


Urakilvasta ei kuitenkaan oltu vieläkään luovuttu, ja kaksikko asteli yhdessä samaan kimppakyytiin jokaisena työpäivänä. Seijalla oli taas huonoa tuuria, sillä mokasin saman urakysymyksen toistamiseen, ja taas hänen on hankittava samat pisteet. Suski yritti lohduttaa tytärtään, mutta Seija ei halunnut kilpakumppaninsa sympatiaa. Suskia mietitytti oliko kilpailu sittenkään hyvä idea, sillä hän halusi olla lapselleen äiti eikä mikään kilpailija.

Suski mietti tarjoaisiko tyttärelleen apua lääkkeiden tekemisessä, mutta Seija tuskin suostuisi ottamaan tuossa mielentilassa häneltä neuvoja vastaan, joten Suski päätti hylätä aatteen ja mennä harjoittelemaan itsekseen karismaa. Kylppäriin änkesi tietysti juuri silloin joku random-vieras, ärh, lukitsen kohta vessan oven muilta kuin talonväeltä..

Vaikka Jutta oli ulkoisesti jo nuori naisenalku, ei hän luopunut lapsellisesta puolestaan vaan viihtyi yhä vanhojen lelujensa parissa. Sonja pyöritteli silmiään siskonsa paloautoleikeille kivutessaan sänkyynsä nukkumaan.

Ja nyt tämä kauan kestänyt kilpailu uran huipulle kapuamisesta on virallisesti ohi, sillä Suski kohosi hulluksi tiedemieheksi ja toteutti elämäntavoitteensa!

Suski jännitti hieman Seijan reaktiota, mutta tämä tuli lopulta onnittelemaan äitiään. Suski vakuutteli ettei Seijallakaan enää kauaa kestäisi päästä huipulle. Nuorempi sukupolvi änki myös paikalle työasuissaan aikeena lähteä töihin Suskin ja Seijan kimppakyydillä. Perheen kuopuskin oli löytänyt jo työn haluamaltaan alalta.

Suski valitsi joogausta varten erittäin hyvän paikan, keskeltä autotietä.. Joko vanhus on jo ihan pöpi päästään tai sitten tämä on jokin itsemurhayritys. Ensimmäisen auton täpärän väistön jälkeen Suski kuitenkin tajusi riskit ja päätti kunnon kohottamisen sijaan poiketa tapaamassa nuorempia lapsiaan.

Suski saapui Uunop:n talolle, missä näytti olevan täysi kaaos päällä, sillä ulosottomies oli juuri kaahannut paikalle ja suuntasi sisälle taloon. Uunop asteli pihalle tervehtimään äitiään aamutakissa, vaikka päivä oli jo pitkällä.
"Onko sinulla ongelmia raha-asioiden kanssa, tuo ulosottomies ja vaatteesikin ovat hieman.." Suski kauhisteli.
"Eih, kiirettä vaan pitää noiden lasten kanssa niin ettei postia ehdi joka päivä katsoa", Uunop selitti.

Suski jätti Uunop:n asioimaan ulosottomiehen kanssa ja suuntasi itse yläkertaan, missä Enni oli hoitamassa perheen nuorimmaisia kaksosia. Uunop:n puheiden mukaan suunnitteilla oli vielä yhden kaksosparin synnytys (juustokakku ♥), mutta ensin odotettaisi uusimpien vauvojen kasvua lapsiksi. Ennikin kuljeskeli ympäri taloa pyjamassaan, ja Suskia alkoi todella huolettaa perheen tilanne. Enni ja Uunop kuitenkin vakuuttelivat kaiken olevan kunnossa.

Suski sitä, Seija tuota, Sonja... Aivan, puhun ihan liikaa perheen naisista, mutta kun Taavi on tuollainen mitäänsanomaton tylsimys. No ei saisi sanoa noin, mutta nyt jälkeenpäin kyllä huomaa, ketkä ovat olleet tärkeitä kun heitä on kuvattukin enemmän. En edes muista tämän kuvan tarkoitusta, mutta Taavi tässä kokkailee ilmeisesti aika alkeellisilla kokkaustaidoillaan valmisateriaa.

Paljon urheiluasuisia simejä paikalla samaan aikaan! .-D

Hyvä Seija! Ei tarvittu kuin päivä lisäaikaa, ja nainenkin pääsi kohoamaan uran huipulle. Tappion takia Seija ei pistänyt sen suurempaa hurrausshowta pystyyn, mutta totta kai elämäntavoitteen toteutuminen tuntuu hienolta!

Seijan uusi haave on kohota rikollisneroksi edesmenneen isänsä tapaan, joten nyt kun äidin tiedeura on huipussa, on aika kokeilla millaista isän työ oli. Etsiessään töitä lehdestä Seija kummastui huomatessaan kylään tulleen Uunop:n vaimon Ennin kyynelehtimässä.
"Kaikki ei ole todellakaan hyvin! Rakastan lapsia mutta mieheni vaatimukset kuudesta lapsesta on minulle liian rankkaa", Enni vollotti ongelmiaan, joita ei aiemmin halunnut Suskille kertoa.

Teinit tykkäsivät kokoontua pohtimaan läksyjä yhdessä nyt kun kaikki kävivät samaa koulua, vaikka Jutta alemmalla luokalla olikin. Ainakin hän sai helposti ratkaistua ongelmatehtävät, kun samat tehtävät aiemmin hoitaneet siskot lainasivat vanhoja muistiinpanojaan joista pystyi lunttaamaan..

Juttakin pääsi uransa teinivaiheen huipulle! Samalla kimppakyydillä kotiin tullut Tuula onnitteli siskoaan. Kaksikko katsahti syrjemmällä joogaavaan Sonjaan, ja kummankin kävi tätä sääliksi, sillä Sonja ei ollut vieläkään löytänyt työtä lainvalvojana.

Tälle tontille kerääntyy pelkkiä rikollisuus- ja tiedeuran urapalkintoja, vähän yksitoikkoista.. Seija pääsi heti harjoittelemaan valehtelua, ja tämä olisi varmasti hyödyksi työnhaussa.


Jotain outoa kuitenkin tapahtui, kun sähkötuolin sähköt jäivät säkenöimään käytön jälkeen Seijaan. .--D Gullik oli urhkea tarttuessaan Seijan käteen, ties minkä sähköiskun hän olisi voinut saada.

Se-Seija, onkohan suihkuun meno hyvä idea, eikös vesi ja sähkö ole vähän ikävä yhdistelmä..? Seija kuitenkin selviytyi suihkukäynnistään hengissä, hurraa!

Tää on itseasiassa aika hauska bugi. .--D Seija näyttää tässä joltain supersankarilta pullistellessaan säkenöiviä hauiksiaan. .-D Harmi että seuraava sähkötuolin käyttökerta hävitti sähköt Seijan ympäriltä. .-/

Kysymys lukijoille:
SähköSeija?
Vaihtoehto 1: ♥
Vaihtoehto 2: Öhhm..

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

En lukenut ekaa kertaa kolmelta aamuyöllä ja nukahtanut ennen kuin kommentoin... Köh, asiaan.
Heh, onnittelut Suskille, mutta onneksi Seijakin sai äitinsä pian kiinni ettei kaunaa tarvinnut kantaa turhan kauaa.
Voi Enniä, auttaisikohan lastenhoitaja mitään? Hovimestari? Lottovoitto tai adoptio?
Ehkä Sonjakin pian löytää oman työnsä, kun muilla perheen naisilla näyttää menevän hyvin työrintamalla. Ehkä se tarttuisi :) Heetkinen, käykös Taavi edes töissä? :o
Tuo sähköbugi on kyllä hauska ;D

Kasa kirjoitti...

Seija ja Suski pääsivät tosiaan onnistuneesi kumpikin lopulta uransa huipulle! Ennillä ja Uunop:llä pelaaminen oli kyllä aina yhtä tuskaa, ei jotenkin yhtään sujunut tuo vauvojen hoito siellä vaikka on pelissä ollut isompiakin lapsikatraita kerralla. .-D En jotenkin koskaan tajua hyödyntää palvelunumeroita tällaisissa tilanteissa, adoptoimalla olisi kyllä saanut helpotettua taakkaa, kun edes yhden lapsen olisi voinut adoptoida lapsi-ikäisenä. Haha joo, perheen naisilla menee tosiaan urajuttujen kanssa hyvin, ehkä Sonjallakin on vielä mahdollisuuksia. ,-D Taavi, odotas.. Muistelen Taavin olleen rikollisuusuralla, en ole kyllä yhtään varma. .-DD Jep, mukava bugi. .-D