tiistai 3. maaliskuuta 2015

Käynnistetäänpä sellainen...

...projekti, että alan julkaista Veijareille osia kerran viikossa. En tiedä kauanko tätä jatkuu, mutta yritän nyt tosissani jaksaa ylläpitää vähän vähän nopeampaa tahtia näiden osien kanssa, koska te lukijat ansaitsette enemmän kuin yhden osan muutaman kuukauden välein. Plus haluan saada näitä vanhoja osia julki että saavutettaisi nykyhetkeäkin joskus. .-D Osapäivä olkoon vaikka aina tiistaina. Lukumusaksi ei ehkä niinkään osaan liittyvä mutta ainakin jollain tavalla otsikkoon sopiva kappale:



Aiemmat osat
Osa 45: Tiedehömppää ja ufojuttuja


"No tytöt, eikö olisi jo nukkumaan menon aika?" Seija huomautti kaksosille. Sonja pyöritteli lautsellaan rehtorin vierailusta ylijäänyttä hummerinpalasta lautasellaan ja tunnusti että huominen uudessa koulussa jännitti vähän.
"Ei yksityiskoulu ole sen ihmeellisempi paikka kuin tavallinen koulukaan. Tulette pärjäämään siellä yhtä hyvin kuin tähän astikin, Seija yritti rohkaista,

Yöunet jäivät Tuulallakin vähiin, kun tyttö nousi aikaisin aamulla harjoittelemaan tiedejuttuja mummin minilabrassa. Tuula oli ilmoittautunut koulun tiederyhmään mukaan ja halusi tehdä vaikutuksen taidoillaan.


Kuten Seija oli sanonut ei yksityiskoulua tarvinnut pelätä, ja kaksosten arvosanat nousivat nopeasti. Kumpikin toi mukanaan kympeillä varustettuja koepapereita vanhemmille näytettäväksi.

Jutalla ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin kuin vanhemmilla sisaruksillaan, ja vähän häpeissään tyttö toi näytille todistuksensa kaksosten esittelemien kymppien jälkeen.

Tuula oli saanut heti mainetta koulun tiederyhmässä ja harrasti logiikkaa innoissaan lisää vapaa-ajalla kehittyäkseen. Jutta liittyi siskonsa seuraan teleskooppitähystelyyn.
"Älä suotta murehdi. Minullakin oli aluksi vaikeuksia koulussa, mutta pian ne numerot paranee", Tuula rohkaisi pikkusiskoaan joka oli selvästi pettynyt itseensä

Tehtävät yksityiskoulussa olivat paikoitellen vaativampia, ja läksyjen kanssa kesti pidempään. Onneksi Tuula ja Sonja ovat nyt väleissä, niin he voivat lyödä viisaat päänsä yhteen ja pohtia vaikeita tehtäviä yhdessä.


Jutta sen sijaan päätti pyytää apua mummoltaan, sillä hänellä ei vielä ollut niin kehittynyttä päättelykykyä että hän olisi selvinnyt läksyistä ilman aikuisen apua.
"Onko teidän pakko olla siinä tiellä?" Sonja tiuski, kun Jutan päälaen ylimmät pampulat vilkkuivat häiritsevästi tv-ruudun alakulmassa.

Jutta selvisi läksyistään ja suuntasi sen jälkeen ulos Tuulan luo.
"Jättäisit jo sen mehutiskin rauhaan ja tulisit tähystämään tähtiä kanssani", Jutta maanitteli, ja lopulta Tuula suostui, sillä asiakkaita ei paljon kojun lähistöllä näkynyt.

Kauaa ei tähtitähystelylle ollut kuitenkaan aikaa, kun Taavi huuteli tyttöjä iltapalalle. Tiedekeskustelut kuitenkin jatkuivat vielä ruokapöydässäkin.
"Mä näin ihan varmasti oikean alienin!" Jutta hihkui ylpeänä, mutta Taavi ja Suski eivät ottaneet tytön puheita todesta. Eihän avaruusolijoita ole olemassa..?


Kilpailu uranhuipulle pääsystä äidin ja tyttären välillä jatkuu yhä. Tänään Suskilla meni hyvin, ja hänet ylennettiin jo melkein parhaaseen virkaan! Seijalla kävi sen sijaan pieni moka yhdessä kokeessa, ja hän menetti muutaman taitopisteen, mikä esti ylentymisen.

Seijan ei auttanut muu kuin alkaa hankkimaan menetettyjä taitopisteitä takaisin. Naista harmitti, sillä nyt Suskilla oli etulyöntiasema heidän kilpailussaan. Toki Seija toivoi äidilleen hyvää, mutta tuntuisi tosi siistiltä saavuttaa uran huippu ensimmäisenä.



Sonja oli tutustunut vähän itseään vanhempaan poikaan ja kaksikosta oli ikäerosta huolimatta tullut hyviä ystäviä. Alvin tanssittaessa Sonjaa ei tyttö pystynyt pitämään katsettaan poissa pojan silmistä, ja hyvästelyhalin jälkeen Sonja jäi haikeana tuijottamaan Alvin poistumista. Tyttö oli palavasti ihastunut poikaan, mutta hän halusi odottaa teini-ikään asti ennen kuin kertoisi tunteistaan.

Mihin muka tarvitaan posebokseja, kun simit saa väänneltyä jänniin asentoihin tanssiliikkeidenkin avulla. .-D

Ihan normaalia jonottaa vessavuoroa vessan sisäpuolella kun toinen istuu pöntöllä. .-D Sonjalla kävi odotellessa aika pitkäksi, joten tyttönen alkoi puhallella saippuakuplia.

Suski oli ottanut Jutan salaa suosikikseen lapsenlapsistaan. Kaksikko leikkikin usein yhdessä, ja Jutta pyysi ensimmäisenä apua mummiltaan, jos jokin oli pielessä.

Iih, murtovaras! Kuinkakohan monetta kertaa Veijarit ovat joutuneet ryöstön uhriksi, täytyisi lukea vanhat osat läpi ja laskea. .-D Poikkeuksellisen usein nuo raitapaidat Veijareiden tontille ovat kyllä eksyneet..


Hahaa, tämän talon olinkin varustanut varashälyyttimellä, ja poliisi saapui salamana avuksi. Tää tappelukuva huvittaa mua. .--D

Varashälyytin on juuri piipittänyt ja kaikki ovat heränneet, ja ensimmäiseksi... pedataan sängyt? Noh, sentään ei ole mikään tulipalokiire ulos talosta, että mitä sitä suotta kiirehtiä minnekään.

Jaa, no eipä siitä varashälyyttimestä ollut paljoa apua, kun poliisi ei pärjää tappelussa. .-P Noh, sentään voro ei kerinnyt viedä mitään.

Kysymys lukijoille:
Vainoaako murtovarkaat teidänkin mielestä jotenkin poikkeuksellisen usein Veijareita?
Vaihtoehto 1: Joo
Vaihtoehto 2: Ei

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Keskeinen raja-arvolause hiiteen, olen nyt selvästi ansainnut simssitauon. ;D
Tiedekerho oli hauska lisäjuonenpätkä tyttöjen koulupuuhiin. Hyvä että Juttakin saa seuraa vanhemmista sisaruksistaan, vaikka ilmeisesti Seija ja Tuula viihtyvät nykyiseltään parhaiten toistensa kavereina. Seijan ja Suskin urakilpailukin on varsin viihdyttävä, itsellänikin taitaa olla tällä hetkellä yhdessä perheessä äiti ja tytär samalla uralla, vaikka tyttären elämäntoiveena onkin urahuipun sijaan kaikkien taitopisteiden saaminen täyteen :)
Murtovarkaat kyllä nyt selvästi suosivat Veijareita - olen yhä sen teoriani kannalla että yksityiskoulun rehtori on jollakin tapaa kimpassa murtovaraskillan kanssa. Oppilaiden kodeista pöllityillä esineillä rahoitetaan rehtorin limusiini :D

Kasa kirjoitti...

Sainpa minäkin hyvän syyn paeta koulujuttujani kun täytyy vastata kommenttiisi. ,-) Tuula tuntuu koko ajan tekevän jotain tiedejuttuja, joten kehittelin hänelle oman kerhon. .-D Sisarukset tulevat tosiaan nyt kaikki hyvin toimeen keskenään. .-) Hauskaa että Seijan ja Suskin urakilpa viihdyttää, jännä juttu miten samaan talouteen sattuukin useampi samasta urasta kiinnostunut sim. Olikohan jossain Radosimssissä maininta siitä, että jos kaksi saman talouden simiä on samalla uralla voi toinen "auttaa" toista ylenemään? Vai sekoitanko tähän nyt ystävien vaikutusvaltaylennykset. .-D No joo, murtovarkaita on ollut Veijareilla varmaan enemmän kuin kaikilla muilla perheillä simshistoriani aikana yhteensä. .-D Haha, ehkä yksityiskoulun rehtori liittyy tähän jotenkin, hymyilen nyt tuolle rehtorin limusiini -pohdinnallesi. .--D Kiva kun jaksat aina kommentoida. ♥