perjantai 19. huhtikuuta 2019

Tinttivideo: Gold

Katsoessani Spandau Balletin Gold-kappaleen musiikkivideota tuli varsinkin aavikkokohtauksista mieleen kohtia Tintin Seikkailujen jaksoista, ja siitä lähti idea tämän videoprojektin toteuttamiseen:


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Alun perin oli tarkoitus mukailla enemmän Goldin musavideon tapahtumia, mutta se jäi aika nopeasti kun aloin painottaa videossa tiettyjen Tinttijaksojen juttuja (mm. Kultasaksinen rapu, Rakham Punaisen Aarre, Auringon temppeli, Castafioren korut) viedäkseni tapahtumia eteenpäin.

Goldin musavideon jahdin/piiloleikin halusin toteuttaa Tintti & Allan kohtauksilla, ja heti alussa oli selvää että haluan hyödyntää Castafioren ja Rakham Punaisen koruja/timantteja. Yllättäen Tuhatkauno tunki suunnittelemaani suurempaan rooliin videolla. .-D Aloitin lopulta ehkä liiankin monta eri minitarinaa samaan videoon ja loppua kohden meinasi tulla kiire saattaa kaikki päätökseen, ja ehkä juuri siksi viimeinen kertosäe jäi vähän sekavaksi.

Tubesta sattui löytymään Tintti-jaksoista parannellun kuvanlaadun versioita ja käytin sitten niitä, mutta muuten Tinttiä katellessa tykkään kyllä enemmän vanhasta 4:3 kuvasuhteesta ja haalistuneista väreistä, ne vaan kuuluu mun katselukokemukseen. .-D

Windows Movie Maker on näppärä ja hyvä ilmaisohjelma yksinkertaiseen videoiden käsittelyyn, mutta sen kanssa työskentely on tuskaa silloin jos pitää hioa jotain tarkkoja ääni + kuva yksityiskohtia. Eihän niitä tässä videossa paljoa ollut (korusiirtymä, Milou sanoo tokassa kertosäkeessä gold, rummut) mutta alkoi jossain kohtaa tympiä kun samat kohdat sai korjata moneen kertaan. Movie Makerilla on myös kumma tapa "piilottaa" klippien siirtymäkohtiin jotain ylimääräistä mikä ei näy editointitilan esikatselussa, ja videosta piti tallentaa useampi version ennen kuin nämä turhat kohdat sai lopulta karsittua.

Näitä musiikkivideoita on aina mukavaa väkerrellä kun inspiraatio yllättäen iskee.

Kysymys lukijoille:
Katoitko?

Vaihtoehto 1: Juu.
Vaihtoehto 2: En.

Ei kommentteja: