lauantai 23. kesäkuuta 2018

KS: Wii toimii taas!

Jee, taas olisi suosikkipostauksen aika!

🎮 Pelit

Saatiin hankittua uusi Wii-konsoli hajonneen tilalle, ja wiipeli-innostus on ollut sen takia kasvussa. Tässä nyt muutama sananen eniten käytössä olleista peleistä:

Laulupelit - Jännä, kun hoidettiin Fikun kanssa perinteisiä iltalaulujamme koneella alkoi n. 1250 biisiä sisältävän musakansion valikoima kyllästyttää muutamassa päivässä, mutta näitä laulupelien n. 300 kappaletta jaksaa kyllä aina vetää uudestaan ja uudestaan läpi. Laulettiin myös kerran vaihteeksi kolmistaan Fikun kaverin kanssa, ja lauluroolit on aina jaettava siten että minä tai Fiku lauletaan samaa osiota kuin Fikun kaveri, koska tätä ahdistaa ajatus soolona laulamisesta. Noh, yks meidän mikki vähän reistailee, ja hävittelee itseään kesken pelin, ja kerran sit kävikin niin että kaikki mikit "vaihtoi paikkoja" ja yhtäkkiä Fikun kaveri joutuikin vetämään yhdessä laulussa soolokohtia. Onneksi meneillään ollut kappale oli sopivasti kannustava "I Will Survive", sillä jos oltaiskin sillä hetkellä laulettu "Leave Right Now"ta olisi Fikun kaveri saattanut ottaa biisin sanoista opikseen ja häippäistä paikalta. XD Lisäksi tää Fikun kaveri tykästyy aina mun ja Fikun mielestä ei-niin-kiinnostaviin kappaleisiin näitä laulupelejä laulaessa, tällä kertaa Fikun kaverin yksi lemppari oli "I'm Too Sexy". .-D


Mario Kart - Mua ei muuten haittaa wiipelitallennuksien nollautuminen, mut Mariokartissa menee pieni ikuisuus että saa taas kaikki hahmot auki... Sentään nyt on taidot sen verran karttuneet että ajoista ropisee nopeammin tähtiarvosanoja mitä ekaa kertaa pelatessa, joten eiköhän kaikki saada taas pian kokoon. Ollaan myös pelattu yhdessä Fikun kanssa tavoitellen tietenkin meidän satasen johtoja, koska voittohan ei ole voitto ilman sitä. ,-)


Tomb Raider: Underworld - Oisin tietty voinut aloittaa Anniversarysta jonka tapahtumat sijoittuvat aikajanalle ennen Underworldia, mut teki jostain syystä enemmän mieli pelata Underworld ekana läpi. Wii-versio on harmillisen buginen ja siinä on kököhköt kontrollit, joten aika suuri osa pelaamisesta oli turhautumista kun Lara loikki minne sattui tai kun sai pelätä milloin peli jää jumiin bugin takia, mutta selvisin loppuun asti. Tykkäsin eniten pelata Mediterranean Sea -osiota varmaan koska nykyään muistan siellä olevien vipujen paikat ulkoa niin ei mene aikaa turhaan pyörimiseen. Myös cinematic-kohtaukset ovat hienoja, lemppareitani ovat Dopplegangerin aikaansaama tuho Croft Manorissa ja kun Lara kohtaa äitinsä.


Sonic Colours - Vaikka mulla ehti olla tähän yli vuoden pelitauko, muistuu pelatessa yllättävän hyvin mieleen kaikki salareitit sun muut, joten tasojen läpäisy käy melko vaivattomasti. Harmi kun Wispit aukeaa niin hitaasti eikä tasoihin pääse heti hankkimaan huippuarvosanoja, koska niihinhän mun on tietysti pelatessa aina pakko pyrkiä. .-D


Just Dance - Eniten Wiin hajoamisessa mua harmitti kun ei päässyt pelaamaan tanssipelejä, mut nytpä pääsee taas läkähdyttämään itsensä kun näitä tansseja vetää kesähelteillä. .-D Oon myös ollut täpinöissäni kun Just Dance 2019 julkaisupäivä varmistettiin tässä ihan hiljattain, ja onnekseni peliä julkaistaan yhä Wiille! Normaalisti välttelen spoilereita, mut nyt oon innostuksissani katellut tulevaan peliin julkaistuja videopätkiä, ja varsinkin Finesse, OMG, Mama Mia ja Bang Bang Bang -biisien koreografiat näyttävät kiinnostavilta. Oli myös ilo huomata miten monessa tanssissa lempparini Just Dancen tanssija/koreografi Jerky Jessy on osallisena! Mielenkiinnolla odottelen pelin loppujen biisien ja tanssien julkaisua.



The Adventures of Tintin - Secret of the Unicorn - Tinttipeli on siitä tosi onnistunut, että yksin pelattavan elokuvanseikkailun lisäksi myös pelin multiplayer-osio on laadukas. Päädyttiin pitkästä aikaa Fikun kanssa koluamaan Kapteenin unia läpi. Vaikka me ei kovin kilpailuhenkisesti pelatakaan syntyy aina pieni juoksukisa siitä kumpi ehtii keräämään isoimmat timantit, ja kaikki pikkuhilutkin pitää tietysti aina saada talteen! Fikun kanssa on aina hauskaa pelata kun meidän säädöstä ym. odottamattomista tilanteista syntyy outoja sisäpiirivitsejä, ikisuosikki on "Who's next?" .--D En edes muista milloin ollaan tätä yhdessä pelattu, varmaan jokus lukio-aikoina eli ihan liian kauan sitten.


FlirttiStoori - Lukio tuli ehkä päätökseen, mutta season kakkosessa meno jatkuu yliopisto-opintojen merkeissä. Odotin että pelin jatko-osa olisi käytetty lukiopoikaystävän suhteen syventämiselle, vaan eikös mitä, heti kampukselle siirryttäessä käy ilmi että hahmo erosi poikaystävästään eikä ole nähnyt tätä neljään vuoteen... Hyväksyn eron tarinan käänteenä, mutta ärsyttää että siihen liittyvien asioiden käsittely kuitattiin vain tekemällä aikahyppy. Mulla kävi siinä mielessä hyvä tuuri että Nathaniel on yhä maisemissa, mutta 3/5 lukiopoikaa on korvattu uusilla deittivaihtoehdoilla. Vaikka Nathaniel on muuttunut melkoisesti sitten viime näkemän luulen että tulen kuitenkin lopulta kallistumaan hänen puoleen uudelleen.


📺 TV-sarjat

Amazing Race & Selviytyjät - Kävipä hauskasti kun sekä Selviytyjien että Amazing Racen jaksoja näytetään peräkkäisinä päivinä, ja näistä on nyt tullut mukavaa viikonloppuohjelmaa katsottavaksi kesäiltoihin. Suosikkejani Amazing Racen pareista ovat Tanner & Josh, Tiffany & Krista, Ernest & Jin ja Kelly & Shevonne joista harmillisen moni on jo tippunut näiden ensimmäisten jaksojen aikana. .-P Selviytyjissä en tällä hetkellä ole oikein mistään heimosta kiinnostunut, mutta yksittäisistä kilpailijoista mieleen ovat jääneet Voiman Kyle ja Kauneuden Tai.


Bones - Bonesin viidennestä kaudesta huomaa että käsikirjoittajilla/tuottajilla on ollut hauskaa, sillä niin sarjan henkilöiden välille kuin uhrien kohtaloille on kehitelty entistä kummallisempia tilanteita. Välillä pienet kommellukset ovat ihan hauskojakin, mutta kirkon alttarilla palava demoni tai kanalta näyttävä kanalan omistaja menevät ehkä jo vähän yli.. Viidennelle kaudelle mahtuu muutama huippuhyvä jakso, mutta muuten taso on vaikuttaa kyllä laskeneen neljänteen kauteen verratessa ja oottelenkin jo seuraavaan kauteen siirtymistä. Tässä lyhyesti esiteltynä muutama suosikkini äskettäin katsomistani neljännen ja viidennen kauden jaksoista:

The Salt in the Wounds
Suolakasasta löytyvä teinitytön ruumis johdattaa tiimin kuulustelemaan lukion lentopallojoukkueen jäseniä, joista moni on hankkiutunut yhtä aikaa raskaaksi.

The Doctor in the Den
Eläinpuistosta löytyy tiikerin syömän ruumiin jämät, ja uhri paljastuu Camin vuosien takaiseksi seurustelukumppaniksi. Jutusta tulee Camille hyvin henkilökohtainen hänen ollessa yhteydessä uhrin tyttäreen, joka ei suhtaudu vuosiksi kadonneen äitipuolensa paluuseen kovin suotuisasti.

The Cinderella in the Cardboard
Kierrätyspahvin joukosta löytynyt ruumis vie Brennanin ja Boothin uhrin vanhalle työpaikalle hääliikkeeseen. Kuulustellessaan työntekiöitä he huomaavat sattumalta Sweetsin tyttöystävän sovittamassa hääpukua vieraan miehen kanssa, ja kaksikolle tulee kiistaa siitä pitäsikö heidän puuttua asiaan.

Mayhem on a Cross
Norjalaisen black metal -yhtyeen lavakoristeiden joukosta löytyy luuranko. Soluttautuessaan tutkimuksen aikana konserttiin Brennan näkee Sweetsin selässä jälkiä, jotka paljastavat tällä olleen synkkä menneisyys.

The Double Death of the Dearly Departed
Tää on suosikki jaksoni koko sarjasta! Eräs Jeffersonian työntekijä kuolee, ja koko tiimin on oltava paikalla hautajaisissa vaikka kukaan heistä ei varsinaisesti uhria tuntenutkaan. Avonaisen arkun luona käydessään Brennan havaitsee ruumissa jotain poikkeavaa ja epäilee että kyseessä on murha. Seuraa valtavaa sähellystä tiimin kuljettaessa ruumiin muilta hautajaisvierailta salaa labraan päästäkseen tekemään tarkempia tutkimuksia.

The End in the Beginning
Booth on koomassa hänelle tehdyn aivoleikkauksen jäljiltä ja näkee unta, johon sekoittuvat hänen tuntemansa ihmiset ja Brennanin parhaillaan kirjoittama kirja. Unessa Booth ja Brennan ovat naimisissa oleva pariskunta, ja he omistavat The Lab -nimisen yökerhon.

Harbingers in the Fountain
Booth pääsee viimein palaamaan töihin aivoleikkauksesta aiheutuneiden muistiongelmien kuitenkin yhä vaikuttaessa häneen. Tiimi saa vihjeen ruumiin kätköpaikasta Avalon-nimiseltä meediolta, josta tulee epäilty ruumiin paljastuessa hänen siskokseen.

The Plain in the Prodigy
Tiimi keräilee pitkin junarataa löytyviä luunpalasia, jotka paljastuvat nuoren amish-pojan jäänteiksi. Käy ilmi, että poika suunnitteli hakevansa rumspringan aikana musiikkiopistoon, ja epäiltyjä löytyy niin kanssaopiskelijoista kuin pojan amish-piireistäkin. Tää jakso on jotenkin aina koskettanut mua, ehkä koska uhrista näytetään videomateriaalia joiden kautta hänet päästään näkemään silloin kun hän vielä eli.

The Proof in the Pudding
Tuntemattomat agentit saapuvat labraan luurangon kanssa ja lukitsevat ovet jotta kukaan ei pääse sisään eikä ulos. He määräävät tiimin selvittämään tuomansa ruumiin kuolinsyyn, mutta uhrin henkilöllisyys pidetään salassa. Tehdessään tutkimuksia tiimi alkaa epäillä että heidän edessään ovat salamurhatun presidentti John F. Kennedyn jäännökset.

The Devil in the Details
Kirkon alttarilta löytyy ruumis, jonka kallossa on kiinni demonin sarvet. Uhrin henkilöllisyyden selvitessä käy ilmi tämän olleen mielisairaalassa skitsofrenian takia. Paljastuuko joku muista potilaista murhaajaksi?

The Parts in the Sum of the Whole
Sarjan sadannen jakson spesiaalissa Brennan ja Booth muistelevat ensitapaamistaan ja ensimmäistä yhdessä ratkomaansa murhatapausta. Zackia nähdään pitkästä aikaa, ja jaksossa kerrotaan myös miten Angela päätyi alunperin töihin Jeffersoniaan. Myös Boothin ja Brennanin suhteesta paljastuu jotain odottamatonta.

The Death of the Queen Bee
Murhatutkimus johdattaa Brennanin takaisin hänen vanhaan kouluunsa. Brennan osallistuu tapauksen takia luokkakokoukseensa, jossa käy ilmi ettei hän ollut kouluaikoina kovin pidetty muiden luokkalaistensa silmissä. Brennanilla oli tapana kaveerata kouluaikoinaan creepyn talonmiehen Ray Buxleyn kanssa, ja kaksikko on innoissaan jälleennäkemisestä.


💄 Random

Jooga - Ollaan Fikun kanssa nyt ylläpidetty vähän yli kuukausi säännöllistä joogausrytmiä ja notkeutta on tullut lisää (vaikka yhä aika kankea olenkin) ja musta jopa tuntuu että hengitän nykyään paremmin. Mennään näissä joogahetkissä edelleen Boho Beautiful -kanavan tarjonnan mukaan, ja tässä nyt on tullut kokeiltua "perusjoogan" lisäksi myös spagaattiharjoituksia (Fikun kutsumana "leg torture" XD), yin joogaa, pilatesta ja erilaisia jooga-workoutteja. Ai kamala miten koko vatsa palaa abs-treenejä tehdessä kun tyyliin käytän ensimmäistä kertaa joitakin keskivartalon lihaksia. .-D Yin jooga on lemppariani kun siinä saa kaikessa rauhassa tehdä liikkeitä pidempään.


Bratz-videot - Musta tuntuu että olisi parempi kun lopettaisin itseni nolaamisen linkkamalla näitä videoita tänne blogiin, mutta kun nyt kerran aloitin näiden esittelyn niin ei kai sitä voi keskenkään jättää. .-D Bratz Selviytyjät ovat saaneet jatkoa yhden jakson verran, katsokaa ja järkyttykää. .-D


♫ Musiikki

Tällä kertaa ei ole jaossa mitään kovin laajaa soittolistaa, mutta tässäpä nyt muutama mieleenjäänyt biisi tältä kuukaudelta:

Alice Cooper - Ballad Of Dwight Fry
Alice Cooper - House Of Fire
♫ Seal - Kiss From A Rose
We The Kings - Kiss Me Last
Anna Eriksson - Kulje Ohi
Carolina Liar - Last Night
Def Leppard - Pour Some Sugar On Me
Anna Eriksson - Orjantappuran Ruusut
Happoradio - Puhuit Linnuista
Alice Cooper - This Maniac's In Love With You
Westlife - Turn Around


Kysymys lukijoille:
Kumpi?

Vaihtoehto 1: Selviytyjät
Vaihtoehto 2: Amazing Race

Ei kommentteja: