maanantai 21. marraskuuta 2016

Oon ollut...

...jotenkin tosi aikaansaamaton + menojakin on ollut viime aikoina, joten Veijareiden kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Onneksi oli ennestään näitä osia valmiina, niin ei tule taukoa säännölliseen tahtiin. ,-) Lukemaan sitten vaan!

Osa syntyi näiden biisien tahdissa: (Osan tunnelmaan sopivat biisit on paksunnettu)
Måns Zelmerlöw - Lively Up Your Monday --- Simple Plan - What If --- We The Kings - Any Other Way --- Take That - Greatest Day --- Måns Zelmerlöw - Forever --- Cris Cab - Englishman In New York --- Adam Lambert - Broken Open --- Anna Eriksson - Sammui Taivaalla Tähti --- Neljä Ruusua - Sininen Sunnuntai --- 3Oh!3 - Don't Trust Me --- Anna Abreu - End Of Love --- Jani Wickholm - Hukun --- Fall Out Boy - Thnks Fr Th Mmrs --- Måns Zelmerlöw - Saved Again --- Mika - My Interpretation --- DNCE - Cake By The Ocean 


Aiemmat osat
Osa 92: Ruokakojun herkut


Taas?! Kyllä, Veijarit valmistautuvat taas jokavuotiselle Twikkii-saari lomamatkalleen. Henkiin herätetystä Ilmistä oli hauska päästä kokemaan loma vielä yhden kerran, vaikka edellisestä kerrasta jäi vähän ikävät muistot kun pian loman jälkeen hänen aviopuolisonsa Petri oli menehtynyt. Nyt ei kuitenkaan pitäisi olla syytä huoleen, eihän?

Lento kesti koko yön ja saavuttuaan hotellille oli aurinko jo korkealla. Ilmin kirjautuessa hotelliin Laila ja Sulevi suunnittelivat mikä olisi ensimmäinen kohde, sillä kaikki olivat saaneet nukuttua lennolla jonkin verran ja energiaa riitti lähteä kiertelemään paikkoja.


Lailaa kiinnostivat huhut laivan hylyssä majailevasta kummituksesta, joten ensimmäiseksi kohteeksi otettiin hiekkaranta jonka kupeessa sijaitsi turistikohteena tunnettu hylky. Koko perhe kierteli laivassa ympäriinsä ja Hannu ja Otto innostuivat leikkimään merirosvoja. Armillakin riitti vielä voimia ja uskallusta kiivetä märssykoriin.

Lailan toive toteutui ja laivan kummitus näyttäytyi hänelle. Kummitus kertoi olleensa laivan kapteeni ja lupasi opettaa Lailalle hauskan laulun, jota tyttö kailottikin kovaan ääneen rannalla kummituksen säestäessä haitarilla.


Lämpötilan noustessa porukka mateli vähitellen pois laivan kannelta ja asettui rantahiekalle loikoilemaan. Auringolla oli jokaisen nahkaan erilaisia vaikutuksia: Roopen selkä paloi, sillä poika loikoili liian kauan auringossa torkahdettuaan pyyhkeensä päälle. Hannuun puolestaan ei tarttunut väriä ollenkaan, mutta Ilmi sai märkäpukunsakin läpi rusketuksen iholleen.

Edellisellä kerralla Ilmi ei päässytkään näkemään kummitusta, joten nyt hän meni innoissaan pitämään seuraa kapteenin haamulle. Ilmi kertoi olleensa hetken aikaa kuolleena ja kysyi kiinnostaisiko kapteenia palata elävien kirjoihin, mutta kummitus totesi jäävänsä mieluummin haamuilemaan laivaansa.

Meno laivan kannella yltyi melkoiseksi kahakaksi kun kaksi turistia rupesi tappelemaan. Lapset hurrasivat innoissaan mutta vanhempien mielestä moinen show ei ollut sopivaa seurattavaa, joten Armi ja Juuso hätistelivät nuorisoa pois paikalta.

Ilta hämärtyi vähitellen ja Armi halusi päästä yöuinnille. Rannalla ei ollut enää kamalaa vilskettä ja vedessä saattoi kelluskella rauhallisesti aaltojen kuljettamana. Uima-altaasta poiketen tila ei loppunut kesken ja Armi viettikin vedessä useamman tovin.

Lopulta oli aika lopettaa rantailut siltä päivältä ja valmistautua hotellille lähtöön. Miesten vessaan muodostui jonoa suihkujen luokse (koska miespainotteinen perhe), kun taas naisten pukuhuoneen puolella väkeä ei ollut ruuhkaksi asti.

Pesun jälkeen kokoonnuttiin vielä ruokakojun luokse maistelemaan paikallisia herkkuja. Kokki katseli huvittuneena nälkäisen Ilmin hotkimista.


Vaikka oli jo myöhä jaksoivat lapset kävellä kitisemättä takaisin hotellille. Valitusta alkoi kuitenkin kuulua siinä vaiheessa kun piti kivuta portaat ylös eikä rappusia voinut kulkea kuin yksi sim kerrallaan. Olisi pitänyt varata huoneet alimmasta kerroksesta...


Aamulla porukka kokoontui huonepalvelun hyödyntämisen sijaan syömään aamupalaa ulkona olevan ruokakojun luokse. Hotellin pihalta löytyi myös kuuma lähde ja sauna hierontapisteineen, joten perheen ei edes tarvitsisi poistua hotellilta päästäkseen kokemaan lomakohteiden mukavuuksia. .-D

Yksi asia hotellialueelta kuitenkin puuttui, nimittäin ranta. Toistakin lomapäivää lähdettiin viettämään rannalle. Hiekkalinnojen kokoamisen jälkeen porukka lösähti taas pyyhkeidensä päälle, jopa Ilmi jolla oli rusketus jo valmiiksi.

Lailaa kiukutti, sillä hän oli onnistunut polttamaan itsensä ja punertavat laikut eivät olleet kaikista viehättävin yhdistelmä tytön vihreän ihon kanssa.

Roopea kiinnosti opetella tulitanssi, ja harjoitukset venyivät iltaan asti. Laila sensijaan opetti kapteenilta kuulemansa merirosvolaulun veljelleen, ja lopulta Laila ja Hannu laulelivat kovaan ääneen hauskaa laulua ajankuluksi.

Tällä tontilla ei valitettavasti ollut ruokakojua, joten Sulevi paistoi koko porukalle makkaroita hodareita varten.

Ruuasta saatiin lisäenergiaa ja perhe päätti suunnata vielä rannan puolelle. Armi lähti taas yöuinnille, joskin meno ei ollut yhtä rentoa tällä kertaa kun hänen täytyi pitää samalla silmällä Roopea, Ottoa ja Lailaa jotka olivat myös tulleet uiskentelemaan. Juuso, Sulevi ja Hannu jäivät sen sijaan rakentamaan hiekkalinnoja, ja suunnitelma oli että jokainen tekisi linnaan yhden kulman ja niistä muodostuisi lopulta valtava linnake.

Ilmi oli ainoa joka ei kaivannut iltaan mitään aktiviteettia, ja vanhus tyytyikin istuskelemaan aurinkotuolissa ja katselemaan kauas merelle. Yksinäinen ikävän kyynel valui Ilmin poskelle tämän muistellessa edesmennyttä aviomiestään jonka kanssa edellinen lomamatka oli vietetty.

Juuso huomasi Ilmin haikeuden ja päätti piristää hieman rakastaan. Juuso pyyhki hiekkaiset kädet housuihinsa ja kiskaisi sitten tuolissa istuskelevan Ilmin tanssimaan. Pian hymy kareili Ilminkin huulilla pariskunnan tanssahdellessa veden liplatuksen tahdittamana aamuauringon noustessa kaukana horisontissa.

Yhyhy, kirjoitus vähän takkusi, ei pitäisi pitää kahden viikon kirjoitustaukoja. .-P

Kysymys lukijoille:
Hou hou hou, minainenstabidii...
Vaihtoehto 1: Tajusin .-D
Vaihtoehto 2: ..?

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Sympatiat aikaansaamattomuuden tunteesta, itsekin nousin patjalta tänään vasta keskipäivän aikoihin ja nyt olen istunut kirjastolla kaataen itseeni kahvia ja toivoen että jotakin tapahtuisi... Pyykkitupakin oli varattu ja möyh.

Mutta asiasta iloisempaan eli Veijareihin. Miekin tahdon Twikkii-saarille! :D Armin yöuinti vaikuttaa rentouttavalta puuhalta, ja kapteenin haamu vaikuttaa olevan ystävällisimpiä Veijarien kohtaamia haamuja kun omien sukulaisten haamut vain yrittävät säikytellä...
Ja voi Lailaparkaa auringonpolttamineen :D Noh, ehkä tyttö muistaa aurinkovoiteen ensi kerralla...
Öinen hiekkalinnanrakentaminen oli myös oikein suloista, varsinkin kun Juuso halusi piristää rakastaan. Enkä minä ainakaan mitään takkuamista huomannut, äläs huoli! Vaikka myönnän että oma kirjoittamiseni on ollut "vähän" takussa tänään (tasan 27 sanaa tekstiä jos tätä kommenttia ei lasketa :"D).

Tuota linkittämääsi versiota Englishman In New Yorkista en ollut ennen kuullutkaan :o Kiva oli kuunnella, vaikka taidan vieläkin olla Stingin esityksen kannalla ;)

Kasa kirjoitti...

Aikaansaamattomuus vaivailee minuakin tänään, on pitänyt kirjoittaa KS-postaus huomista varten enkä ole vielä aloittanut. .-D Toivossa on hyvä elää. ,-) Twikkii-saarella tuntuu kaikki olevan paremmin kuin kotona, jopa haamuasiat. .-D Lailan nahka tosiaan pääsi pinkistymään, toivotaan että aurinkorasva auttaa ensi kerralla! Hihii, nuo rantatontit on jotenkin yöaikaan ihanan tunnelmallisia joten kyllä siellä kelpaa rakennella hiekkalinnoja yömyöhään ja tanssahdella rantahiekalla. .-3 Hyvä kuulla ettei takkuilu välittynyt pahemmin tekstiin, se taitaakin ilmetä lähinnä niin että kirjoitusprosessi kestää pidempään tai joutuu miettimään kauan mitä sanoo kun joskus tekstiä syntyy lähes automaattisesti. Oivoi, toivottavasti noita sanoja alkaa muodostua vielä lisää, tsemppiä! Oho, en edes tiennyt että tosta biisistä on muitakin versioita, piti kokeeksi kuunnella tuo Stingin laulu ja hyvältä kuulostaa sekin! Ihanan hilpeä musiikki. .-D Kiva oli taas lukea kommenttisi. .--3