maanantai 14. marraskuuta 2016

Löysin joululahjaksi...

...saamani suklaarasian äsken. .--D Katotaan miten kirjoittaminen luistaa suklaata napostellessa.

Osa syntyi näiden biisien tahdissa:
Anna Eriksson - Sinä olet taivas --- Ivan - Help You Fly --- Fall Out Boy - Sophomore Slump Or Comeback Of The Year --- Twin Twin - Moustache --- Guy Sebastian - Tonight Again --- NSYNC -Bye Bye Bye --- Backstreet Boys - How Did I Fall In Love With You --- Pariisin Kevät - Mä haluun sua enemmän ku muut haluu --- Hotel Fm - Change - Sergey Lazarev - You Are The Only One --- Anna Eriksson - Kun katsoit minuun --- Marco Mengoni - Solo Due Satelliti --- Backstreet Boys - This Is Us --- Fedez ft. Mika - Beautiful Disaster --- Backstreet Boys - Siberia

Aiemmat osat
Osa 91: Ilmielävä


Sulevilla riitti alienkolmosten opettamisessa työtä. Vihreät vauvat oppivat kyllä nopeasti, mutta jos näiden keskittyminen herpaantui ei hommasta tullut mitään. Puheopetuksessa istuva Hannu seurasi mieluummin ympäristön touhuja tai yritti napata Oton palikoita opiskelun sijaan.

"Isi, en saa unta. Haamut pitää hereillä", Roope valitti istuessaan sängyllään. Sulevi vilkaisi olkansa yli ja havaitsi heti sängyn vierellä päivystävän haamun. Sitä ei kuitenkaan sopinut sanoa lapselle, joten Sulevi sanoi vain ettei kummituksia ole olemassa ja Roope voisi nukkua yön rauhassa.

Haamut aiheuttavat nukkumisvaikeuksia muillekin kuin pelkästään lapsille... Juuso oli menossa nukkumaan kun peiton alta hyökkäsi odottamatta haamu, ja heikkorakkoinen vanhus laski alleen säikähdyksestä.

Roope oli vähitellen alkanut tehdä tuttavuutta vihreisiin pikkusisaruksiinsa, ja poika havaitsi etteivät nämä niin kamalia tapauksia olleetkaan vaikka veivät turhan usein isän huomion.. Perustaidot kaikilla taaperoilla alkoi olla jo hallussa, mutta Roope halusi opettaa ekstraksi Otolle lastenlorun.

Roopen koenumero näytti jälleen kiitettävää, ja innoissaan poika säntäsi esittelemään kymppiään isälle.
"Oletko hetken hiljaa, minulla on tärkä puhelu meneillään", Sulevi hätisteli. Roopea ärsytti, sillä puuhapöydän äärellä leikkivä Laila kikatti kovaan ääneen eikä isä käskenyt taaperoa olemaan hiljempaa.

Roope käveli ärsyyntyneenä ulos. Hänen olisi tehnyt mieli alkaa pitää meteliä kahta kauheammin isän puhelun aikana, mutta siitä tulisi todennäköisesti nuhteita. Miksi isällä ei ollut koskaan aikaa kuunnella hänen juttujaan?

Taaperoiden synttärit alkoivat jo lähestyä, ja kolmikko oli Lailan puheoppia vaille valmis kasvamaan. Opetuspaikat pitäisi kyllä valita jostain muualta kuin tuon puuhapöydän vierestä, sillä Laila alkoi kiukutella katkerana siitä ettei hän päässyt veljien tapaan piirtämään ja rakentamaan palikkatorneja.

Lopulta viimeisetkin sanat saatiin Lailan päähän ja kolmoset pääsivät kasvamaan!

Tässäpä sitten seisovat kasvaneet kolmoset. Vihreiden ihojen lisäksi lapset halusivat julistaa sukulaisuuttaan pukeutumalla samantyylisesti. Vilkaistaan vielä kasvokuvat läpi:

Laila

Hannu

Otto

Armi hämmästyi kun Ilmi tarjosi tyttärelleen lahjapakettia, joka sisälsi koko vanhuksen tavaraluettelon sisällön.
"Mitä sinä nyt minulle lahjan annat, kolmosillahan ne synttärit äsken oli", Armi naureskeli huvittuneena.
"Usko minua, sinun mukanasi nämä tavarat ovat turvassa", Ilmi selitti, eikä Armi oikein ymmärtänyt mitä äiti sanoillaan tarkoitti.

Lapset palasivat yhtä aikaa koulusta, ja jätettyään läksykirjansa siistiin riviin lattialle jokainen suuntasi keräämään voimaa (=hupia) kotitehtävien tekoa varten. Roope istahti koneelle pelaamaan simssiä, mutta Laila hankki hupia hyödyllisesti katselemalla kokkikoulua.

Ilmi oli enteillyt kuolemansa lähestyvän ja tyhjentänyt tavaraluettelonsa oikeaan aikaan, sillä Viikatemies saapui pian noutamaan vanhusta mukanaan. Ilmi ei ottanut kohtaloaan hymyssä suin vastaan mutta suostui seuraamaan Viikamiestä ja jättämään pelattavien simien listan yhtä simiä tyhjemmäksi.

Lailalle Ilmin kuolema oli traaginen tapahtuma. Lapsi oli ollut paikalla Viikatemiehen vieraillessa, ja vaikka Ilmi ei bilologisesti Lailalle olekaan mitään sukua oli tyttö pitänyt vanhusta isoäitinään ja menetys kosketti häntä paljon.

Toinen Ilmiä kaipaamaan jäävä perheenjäsen on tietenkin Ilmin kumppani Juuso. Pappa sai kuulla suru-uutiset töistä tullessaan. Armin ja Sulevin kävi sääliksi leskeksi jäänyttä miestä, ja he lupasivat että Juuso saisi jäädä Veijareille asumaan niin pitkäksi aikaa kuin halusi.

Nukuttuaan yön yli oli Juuso saanut loistoajatuksen, ja pappa marssi aamulla päättäväisesti haudantakaimen eteen.
"Mitä oikein teet?" Sulevi ihmetteli ja kuntopyörällä polkeva Armikin kääntyi katsomaan Juuson puuhia.
"Aion herättää Ilmin henkiin", Juuso selitti.
"Sinulla ei ole päätösvaltaa tuollaissa asioissa. Haudantakain on hätätapauksia varten. Ilmi eli hyvän elämän ja on ansainnut ikuisen levon", Armi sanoi.

Juuso ei kuitenkaan kuunnellut muiden estelyä ja pian Ilmi seisoi olohuoneessa ilmielävänä. Ilmi oli innoissaan siitä että sai vielä lisää elinaikaa. Juuso odotti milloin Ilmi kiittäisi tätä urotyöstä, mutta papan järkytykseksi Ilmi ei muistanut Juusoa tai sitä että he olivat olleet naimisissa! Jännä, Ilmillä oli kaikki muut ihmissuhteet säilyneet ennallaan, mutta välit Juuson kanssa olivat tippuneet.


Saatiinpa tähän mahdutettua vielä Roopenkin synttärit. Kasvonpiirteet ovat kyllä erittäin lupaavat, perijä-ainesta?? ,-) Roopen tavoitteeksi arpoutui nautinto ja elämältään Roope haluaa paljon unelmatreffejä!

Roopen hyvä ystävä Immi kasvatettiin myös samaan aikaan.


Juuso oli onnistunut hurmaamaan Ilmin kerran ja sama onnistui toistamiseenkin. Niin saatiin taas tämän kaksikonkin parisuhdeasiat mallilleen vaikka Ilmi kerkesi kuolla välissä.

Ilmistä ei tarvinnutkaan ihan vielä lopullisesti luopua. .-)

Kysymys lukijoille:
Ilmi elää!
Vaihtoehto 1: .-)
Vaihtoehto 2: .-(

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

(Psst, Kaikki osat -sivulla oleva osalinkki ei vie tänne vaan sanoo että sivua ei ole olemassa :3 Tungen nokkani nyt tähänkin mutta ajattelin, että haluaist tietää :D)

Ja nyt minäkin haluan suklaata :D Jaahas, haamut ovat taas liikenteessä... Kunhan eivät rupea tekemään lisää haamuja. Hyvä että Roope ei enää vierasta sisaruspuoliaan, onpahan noista nuoremmistakin pojalle seuraa :) Varsinkin kun Sulevin tärkeysjärjestys tuntuu yhä olevan jossakin muussa kuin "esikoinen ensin, työt sitten" -järjestyksessä.

Alienkolmosistahan tuli varsin hauskannäköisiä lapsia, samanlainen pukeutumistyyli sopiikin näille kun naperoilla on muuten niin hyvin toisistaan erottuvat piirteet :)
Aa, vai tätä se otsikko tarkoitti! Juuso ei sitten ollut valmis eroamaan Ilmistä. Ja lapsetkin varmasti ilahtuvat, kun mummi pysyykin heidän keskuudessaan vielä jonkin aikaa... Mutta onkos Ilmillä amnesia muutamista viime vuosista vai onko kyseessä viikatemiehen jekku, kun nainen ei muista Juusoa? Hmm...
Jotenkin tuntuu myös, että Kasalla on suunnitelmia Immin varalle :D
Ja jotenkin päädyin taas valikoimaan musalistasta Fall Out Boyta ;D

Kasa kirjoitti...

Korjasin linkkiasian, hyvä kun sanoit, olisi varmaan muuten jäänyt huomaamatta koko asia kun en järin aktiivisesti testaile osasivun linkkien toimivuutta. .-D Eheh, lahjasuklaat on jo tullut syötyä mutta ne fazerin levyn jämät on yhä tossa pöydällä. ,-D On kyllä varsin ikävää kun haamut innostuvat kasvattamaan populaatiotaan, mutta toistaiseksi niistä ei aiheudu rakkovahinkoja pahempia ongelmia Veijareiden tontilla. Alienkolmosista on tosiaan seuraa Roopelle, joskin lasten välillä on pientä ikäeroa. Esikoinen ei tosiaan sisälly Sulevin tärkeysjärjestyksen kärkipäähän. .-/ Kolmosten kasvonpiireissä on kyllä kivasti eroavaisuuksia, kerrankin erottaa simit naaman eikä vaatteiden mukaan. .-D Juuso sattui toivomaan Ilmin henkiinherättämistä niin mummeli sai vielä lisää elinaikaa. .-) Avioliittovärssyn kunnes kuolema teidät erottaa tuntuu pätevän simssissä kun suhde aviopuolisoon laskee ja avioliittopurkautuu, tai sitten Ilmillä on tosiaan jonkin sortin muistinmenetys. Kasvaneelle Immille saattaa kyllä tulla käyttöä. ,-) Fall Out Boy on varma valinta. .-D Kiva oli taas kun olit jätellyt kommenttia useampaankin osaan. <3